Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Να κλείσει τώρα η πόρτα του φρενοκομείου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή η Ελλάδα εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή.

Επειδή οι δανειστές συνεχίζουν να παίζουν με τον πόνο μας, καθώς εξακολουθούν να συνομιλούν με πρόσωπα που έχουν πάψει να εκτιμούν.

Επειδή τα επεισόδια της προηγούμενης Κυριακής ήσαν πολύ σοβαρά, μαρτυρούν ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης και κραυγάζουν υπέρ της ανάγκης άμεσης εκτόνωσης. ..

Επειδή η χώρα συνεχίζει να διαθέτει μια πολυπληθή κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτε, στην οποία έχει προστεθεί μια Βουλή που θυμίζει φρενοκομείο.

Επειδή η Βουλή του «λεφτά υπάρχουν» έχει μετατραπεί σε αλλοπρόσαλλες και παραζαλισμένες φατρίες.

Επειδή δεν είμαστε καθόλου σίγουροι αν οι λόγοι για τους οποίους ψήφισαν «ναι» ή «όχι» οι βουλευτές σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον και όχι αποκλειστικά με θέματα κομματικής πειθαρχίας ή πολιτικής επιβίωσης.

Επειδή από την συζήτηση στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής δεν προέκυψε ότι οι βουλευτές είχαν διαβάσει τη νέα δανειακή σύμβαση, με αποτέλεσμα οι μεν να καταφεύγουν στην κινδυνολογία και οι δε στις κορώνες περί κινδύνου απώλειας της εθνικής κυριαρχίας (που έχει από καιρό απολεσθεί και η επανάκτησή της δεν παντρεύεται με τις προσωπικές τους επιδιώξεις).

Επειδή δηλαδή στην πιο κρίσιμη ώρα διαθέτουμε το πιο ανώριμο πολιτικό προσωπικό.

Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι ανέξοδοι ηρωισμοί και οι ανόητες δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Για παράδειγμα, αν δεν επρόκειτο να αποπεμφθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Προστασίας του Πολίτη, Ρίψης Δακρυγόνων και πρόκλησης αλαλούμ, δεν υπήρχε κανένας λόγος να συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον κ. Παπουτσή για να… ενημερωθεί για τα θλιβερά γεγονότα και να συζητήσουν ποια μέτρα θα ληφθούν για να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Δεν χρειαζόταν, διότι αν καταλάβαμε καλά το πόρισμα είχε βγει πριν από τη συνάντηση.

Όπως μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το πρόβλημα ήταν επιχειρησιακό και… όχι πολιτικό!

Αυτό πάλι τι ήταν; Διότι αν τα πράγματα μπορούν να λύνονται και να πηγαίνουν ρολόι με επιχειρησιακό τρόπο, τότε τι χρειάζονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι;

Δεύτερο παράδειγμα: Ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος (ο οποίος δεν έχουμε καταλάβει τι δουλειά κάνει), δήλωσε τη Δευτέρα (στον Real Fm) κάτι το εντελώς ακατανόητο:

«Η κυβέρνηση πήρε την εμπιστοσύνη της Βουλής, η θητεία της οποίας τελειώνει το 2013. Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να επιλέξει πότε θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στις εκλογές».

Τι θέλει να πει κι’ αυτός ο ποιητής; Ότι η κυβέρνηση ξαναπήρε την εμπιστοσύνη της Βουλής την προηγούμενη Κυριακή και επομένως μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά (λέμε τώρα) για άλλα δυο χρόνια;

Και πως ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα αποφασίσει πότε θα μας οδηγήσει στις εκλογές;

Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Σταυρόπουλος ότι έχουν γίνει κάποιες συμφωνίες; Δεν έχει αντιληφθεί πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να συνεχίσει υφιστάμενη αυτή η κυβέρνηση με τη στήριξη ενός κόμματος, διότι κανένα δεν διαθέτει πλέον πλειοψηφία 151 ψήφων;

Δεν έχει αντιληφθεί πως στην ουσία δεν υπάρχει η Δεδηλωμένη; Πού κολλά αυτό το περί… 2013;

Δεν ζει στην Ελλάδα ο κύριος υπουργός; Δεν βλέπει ότι το καζάνι βράζει και πως στη Δημοκρατία η βαλβίδα εκτόνωσης είναι οι εκλογές;

Καλό είναι επομένως να περιοριστούν οι προκλητικές δηλώσεις. Το ξέρουμε ότι κάποιοι παραμένουν εκτός τόπου και χρόνου, αλλά σε εποχές σαν τη σημερινή... αρκεί μια σπίθα για να ξεσπάσει η καταστροφή.

Ένα τελευταίο παράδειγμα: Άκουσα το αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη – λίαν εκνευρισμένο, για κάποιον άγνωστο λόγο – να αγορεύει σε έντονο ύφος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, καταφεύγοντας στο γνωστό επιχείρημα περί ελλείψεως πετρελαίου σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Και τι είπε; Μα ότι πρέπει να σκεπτόμαστε πως στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία, επικρατεί πολικό ψύχος και τι θ’ απογίνονταν οι συμπατριώτες μας αν δεν είχαν θέρμανση;

Συγγνώμη, αλλά δεν του έχει πει κανείς πως και τώρα, χωρίς χρεοκοπία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ;

Δεν του έχει πει κανείς πως για να ζεσταθούν χρειάζονται μια ολόκληρη περιουσία, την οποία ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ;

Δεν του έχει πει κανείς πως ούτε ξύλα δεν βρίσκουν πια για να ζεσταθούν;

Δεν του έχει πει κανείς πως τα σχολεία στη Φλώρινα δεν λειτουργούν εδώ και δύο μήνες λόγω έλλειψης θέρμανσης;

Συμπέρασμα: Συνέλθετε και μην προκαλείτε, διότι κάθεστε δυο χρόνια σε υπουργικές καρέκλες και καταφέρατε να διαλύσετε τη χώρα και να διώξετε τα παιδιά από τις παγωμένες σχολικές αίθουσες της Μακεδονίας, την οποία έχετε το θράσος να επικαλείστε μέσα στις θερμαινόμενες αίθουσες του κοινοβουλίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com