Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Το Δημόσιο χάνει 9 δισ. ευρώ από το αφορολόγητο των εφοπλιστών


Το Δημόσιο χάνει 9 δισ. ευρώ από το αφορολόγητο των εφοπλιστών
Ποια είναι τα στοιχεία – σοκ που έχει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας την ώρα που ο Έλληνας υπουργός κ. Γ. Στουρνάρας αντικαθιστά τον πρωθυπουργό στη Βουλή
 
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Ταυτόχρονα με την έρευνα για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ως πολεμικές αποζημιώσεις, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τις υπηρεσίες της χώρας του στοιχεία σχετικώς με τα προκλητικά προνόμια των Ελλήνων εφοπλιστών.
Ύστερα από προσεκτική και διακριτική έρευνα των γερμανικών υπηρεσιών τόσο στην Ε.Ε., όσο και στα επιμελητήρια της χώρας μας προκύπτουν στοιχεία που είναι άκρως ενδιαφέροντα. Αποκαλύπτουν ότι εκτός από τους αποκαλούμενους «διαπλεκόμενους», μια δράκα ολιγαρχών απολαμβάνει προκλητικά οφίτσια τα οποία τής επιτρέπουν να διαβιεί ασύδωτα και πλουσιοπάροχα σε μια χώρα που εξακολουθεί να βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας, όσο κι αν περί του αντιθέτου καγχάζει η τρικομματική κυβέρνηση.
Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γνωρίζει ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν 3.760 πλοία. Για φορολογικούς λόγους, μόλις 862 είναι εγγεγραμμένα σε εγχώρια νηολόγια και έχουν την ελληνική σημαία. Αυτή είναι η πατριωτική προσφορά των εφοπλιστών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από την κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας από τον Αύγουστο του 2008.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γερμανικών υπηρεσιών, περί των οποίων ο κ. Σόιμπλε φέρεται να έχει κάνει επισημάνσεις στον κ. Γιάννη Στουρνάρα χωρίς αποτέλεσμα, οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχου το 15% του παγκοσμίου θαλάσσιου εμπορίου χωρίς να αφήνουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ στη χώρα. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι η αρμόδια ΔΟΥ Πλοίων έχει ρόλο διεκπεραιωτή και στατιστικού καταγραφέα. Με πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις, οι εφοπλιστές απολαμβάνουν μιας «προκλητικά φιλικής» αντιμετώπισης, λένε.
Το επίμαχο άρθρο και οι διαφυγόντες φόροι
Σύμφωνα με τεχνοκράτες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει και η επίφαση της νομιμότητας γι’ αυτήν την προκλητική μεταχείριση από την κυβέρνηση. Την ώρα που καταστρέφεται η μεσαία τάξη της χώρας μας. βάσει του άρθρου 107 του Συντάγματος εξαιρεί τους εφοπλιστές από τη φορολογία επί των κερδών, αντιθέτως με τον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.
Επισημαίνεται (και όχι τυχαία) πως τα άρθρα 86 περί της βουλευτικής ασυλίας και 107 για τη φορολογική απαλλαγή των εφοπλιστών από τα μυθικά κέρδη τους προβληματίζουν μόνο προοδευτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, ενώ έχει αρχίσει να ενοχλεί τους Ευρωπαίους. Θεωρούν ότι η αναφορά στο άρθρο 120 που αναφέρει πως η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων δεν βρίσκει εφαρμογή τόσο στους πολιτικούς, οι οποίοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όσο και στους εφοπλιστές που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη χώρα. Χαρακτηριστικά είναι πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα από τη γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» (SuddeutscheZeitung) ή η γαλλική «Μοντ» (LeMonde).
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Γερμανών τεχνοκρατών, τους οποίους δεν διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση, από αυτό το προκλητικό καθεστώς με τις φορολογικές απαλλαγές των εφοπλιστών το Δημόσιο χάνει τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι ένα ποσό με το οποίο θα υπήρχε σαφής βελτίωση στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, αν οι εφοπλιστές γίνονταν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους όπως οι υπόλοιποι φορολογούμενοι. Τέτοιου είδους επιχειρήματα όμως δεν φαίνεται να γίνονται αντιληπτά από τη συντεχνία των πλοιοκτητών που έφθασαν στο σημείο να λένε σε πρόσφατη εκδήλωση των “Lloyd’slist” ότι «για την κατάσταση φταίει το διεφθαρμένο κράτος».
Άτολμη η κυβέρνηση
Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του πόσες φορές δεν τόλμησε ο κ. Στουρνάρας να δείξει το αυστηρό προφίλ που δείχνει μπροστά στις κάμερες ή όταν λογομαχεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, αλλά και πώς τελικά προωθείται τώρα στη Βουλή από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη ένα νομοσχέδιο που δίνει γη και ύδωρ στους εφοπλιστές μπορεί να καταλάβει ποιοι φταίνε για το «διεφθαρμένο» κράτος.
Ο δημοσιογράφος κ. Φίλιπ Μπέρεσφορντ έχει αποκαλέσει “LondonGreeks” τους εφοπλιστές που αποτελούν «έναν κόσμο μυστικό με προνομιακή φορολογική μεταχείριση». Μερικοί από εκείνους συγκαταλέγονται στους χίλιους πλουσιότερους κατοίκους της Βρετανίας, μιλούν ελληνικά ή αγγλικά σαν να έχουν καταπιεί φελλό και κινούνται πάντοτε στην αφάνεια.
Ο κ. Μπέρεσφορντ είναι ο συντάκτης του ετησίου καταλόγου με τους χίλιους πλουσιότερους κατοίκους της Βρετανίας. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του διαπίστωσε ότι οι “LondonGreek” εφοπλιστές διαθέτουν τους καλύτερους δικηγόρους για να κρατούν τους περίεργους σε απόσταση ενώ οι περισσότεροι αρνούνται ότι διαμένουν στο Λονδίνο. Κάποιοι μάλιστα έχουν το θράσος να δηλώνουν ως τόπο κατοικίας τους την ακριτική Χίο! Όλως τυχαίως, σ’ αυτό το νησί εκλέγεται ως βουλευτής ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος θέλει να ρίξει ταφόπλακα στα κατώτερα πληρώματα και τους Έλληνες ναυτικούς κρατώντας γραμμές άμυνας υπέρ των εφοπλιστών.
Στις αναφορές που έχει στη διάθεσή του ο κ. Σόιμπλε υπάρχουν στοιχεία που αναφέρουν αναλυτικά πώς οι εφοπλιστές συνεισφέρουν κατά 6% στο ελληνικό ΑΕΠ, έχει συμπεριληφθεί ενδελεχής έκθεση σχετικώς με όσα ευτράπελα έχουν συμβεί στον «Ελληνικό Νηογνώμονα», πώς απείλησαν οι εφοπλιστές την κυβέρνηση ότι αν εγκαταλείψουν τη χώρα θα χαθούν άλλες 60 χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά (και το κερασάκι στην τούρτα) ποιοι είχαν προνομιακή ενημέρωση και πριν από το κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο εκταμίευσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ και τα μετέφεραν σε σκανδιναβικές τράπεζες. Για το τελευταίο από τα ζητήματα μάλιστα τόσο ο Κύπριος πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδηςόσο και ο (εξαναγκασμένος να παραιτηθεί) τέως υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής φέρονται να γνωρίζουν ποιοι και πότε κινήθηκαν κερδοσκοπικά επ’ ωφελεία τους κι επί ζημία της Κύπρου.
Το θέμα αποκτά συνεχώς περισσότερο ενδιαφέρον…
Πηγή:  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com