Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Λαϊκορεμπέτικες Νότες απʼ τους <ΜΠΟΕΜΙΔΕΣ> Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.


ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΕΡΑΚΛΗΔΩΝ
 
Το Μπουζούκι!!! Είναι ο Καλόγερος και ο Πατριάρχης της ψυχής μας. Είναι το γνήσιο ελληνικό όργανο! Είμαστε μια μικρή ομάδα της διαχρονικής περιόδου, που μας έχει καταπλήξει το συναίσθημα της ρεμπέτικης - λαϊκής μουσικής...
    
         
Προσπαθούμε να ζωντανέψουμε τις ωραιότερες μελωδίες μιας αξέχαστης εποχής. Μιας δεινής εποχής με αιματοβαμμένους χρόνους: Α’ Παγκοσμίου,
Προσφυγιάς, Β’ Παγκοσμίου, Εμφυλίου και τώρα την αποκαλούμενη «οικονομική Χρεοκοπία». Όπου κι αυτή μας την πρόσφεραν με άριστη ευελιξία οι πολιτικοί μας. Εμείς οφείλουμε απ’ τα τραγούδια που για σας έχουμε επιλέξει, να αναδεικνύουμε τα διαχρονικά αριστουργήματα. «Σουξέ» κατά την ρεμπέτικη διάλεκτο. Θέλοντας να απολαμβάνουν οι παλαιότεροι και να διασκεδάζουν οι νεότεροι. Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Ελάτε να συνυπάρξουμε ερμηνεύοντας και τραγουδώντας μαζί τα άσματα των περασμένων χρόνων. Να διαισθανθούμε την έκφραση ψυχής και την σεμνότητα του λαϊκορεμπέτικου στίχου.
Που με την καθημερινή τους βιωσιμότητα και με απλές νότες δημιούργη- σαν το διαχρονικό ελληνικό τραγούδι. Κάνοντας τους πόνους, λύπες, θλίψεις και τις χαρές σας μελωδικούς στίχους. Βαδίζουμε σε ένα ακαθόρι- στο μέλλον και ξεχασμένο παρελθόν. Το παρελθόν που μας αναγέννησε. Το παρελθόν που μας αφήνει να χαιρόμαστε το αύριο και το παρόν.
Στα χρόνια μας το Ελληνικό διαχρονικό τραγούδι οι εταιρίες το έχουν εξαφανίσει. Όπως εξαφάνισαν κορυφαίους συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές. Ένας ακόμη απομείναντα κορυφαίος ερμηνευτής μας, με ευρύτερη κλίμακα είναι ο Γ. Νταλάρας. Όπως από τους ακρογωνιαίους λίθους του ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού, ο Μάρκος Βαμβακάρης.
Όταν κάποτε ο Μάρκος ρώτησε μια Συριανή αν της άρεσε η φραγκοσυριανή, του είπε: Μάρκο… τουλάχιστον για 1000 χρόνια θα ακούγετε και θα το τραγουδάει όλη η  Ελλάδα. Έτσι και ο ραψωδός μας, Γ. Νταλάρας όταν χαθεί… τουλάχιστον για 1000 χρόνια θα ακούγετε και εκτός Ελλάδας.
Λαϊκορεμπέτικες Νότες απ’ τους
««ΜΠΟΕΜΙΔΕΣ»»
Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.
Θα μας βρείτε: Βράδια, Παρασκευής ~ Σαββάτου, καλοκαίρια.
  Με τους ΜΑΚΗ μπουζούκι / τραγούδι  & ΑΓΓΕΛΟ κιθάρα / τραγούδι.  Στην Ταβέρνα
««« ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ »»»
 «« ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΑΓΑΖΙ. »»