Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΥΟ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ Νέα δημοσκόπηση και η τριάδα των πρώτων έχει ξεκαθαρίσει: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Λαϊκός Σύνδεσμος

Προβάδισμα 4,5 μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας  στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ενώ τρίτο κόμμα έρχεται ο ...
Λαϊκός Σύνδεσμος με 6%.
Αντίστοιχες δημοσκοπήσεις δύο ξένων πρεσβειών μία μεγάλης χώρας της ΕΕ και μία μεγάλης ανατολικής χώρας συμφωνούν ως προς την σειρά αλλά δίνουν διαφορετικά ποσοστά: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το 30%, η ΝΔ δεν κινείται πάνω από 22% και ο Λαϊκός Σύνδεσμος βρίσκεται πάνω από 8%.
Στηην δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ, τέταρτο κόμμα έρχεται το Ποτάμι, αλλά αυτό θα συμβεί πολύ δύσκολα: Το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, αν δεν διαλυθεί, έχουν τον κύριο λόγο.
Πάντως ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα συγκεντρώσει το ολιγότερο 25 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 135 και 140 και  ΝΔ μεταξύ 60 και 70.
Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 29,5% έναντι 25% της ΝΔ, με τη Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα καταγράφοντας 6%. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως οι ΑΝΕΛ βρίσκονται για πρώτη φορά κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ η «κατρακύλα» της ΔΗΜΑΡ συνεχίζεται.
Αναλυτικά τα ποσοστά:
 • ΣΥΡΙΖΑ 29,5%
 • ΝΔ 25%
 • ΠΑΣΟΚ 4%
 • ΑΝΕΛ 2%
 • Χρυσή Αυγή 6%
 • ΔΗΜΑΡ 0,5%
 • ΚΚΕ 5%
 • Ποτάμι 5%
 • ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
 • Αλλο κόμμα 7%
 • ΔΞ/ΔΑ 15 %

Οι πολίτες, πάντως, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα της έρευνας εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας στο 2015, ενώ, εκτιμούν σε ένα μεγάλο ποσοστό πως οι πολιτικές εξελίξεις θα καθορίσουν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Οι απαντήσεις στα υπόλοιπα ερωτήματα 
Η χρονιά που πέρασε ήταν καλύτερη ή χειρότερη από την προηγούμενη;
Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι, καθώς, σε ποσοστό 60% εκτιμούν πως η χρονιά που φεύγει είναι σίγουρα ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη.

Ποια θεωρείτε την καλύτερη λύση για τη χώρα 
Σε αυτή την ερώτηση οι γνώμες των πολιτών εμφανίζονται κατακερματισμένες, ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό (29%) ζητάει οικουμενική κυβέρνηση με ένα 15,5% να μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενα 14% θέλει νίκη ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ ένα 7,5% πιστεύει ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι η καλύτερη λύση για τη χώρα.

Μέσα στους επόμενους μήνες η οικονομική κατάσταση θα είναι χειρότερη ή καλύτερη;
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα την επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα ή μάλλον χειρότερη (ποσοστό 52,5%), ενώ ένα 15,5% εκτιμά ότι θα είναι καλύτερη. Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι ένα 19% επισημαίνει πως η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν απαντήσει στα ερωτήματα και πριν και μετά από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
καπιταλιστες αντικομμουνιστες και κομμουνιστες.
Οι κομμουνιστές
θα έρθουν και θα μας πάρουν τα σπίτια. Τελικά τα σπίτια, από Αμερική
και Ισπανία μέχρι Ελλάδα, τα παίρνουν οι (καπιταλιστές) τραπεζίτες.
Οι κομμουνιστές
θα έρθουν και θα καταργήσουν τις εκλογές. Τελικά εκείνοι που
ενοχλούνται από τις εκλογές είναι «ο Moody’s» (της κυρίας Βούλτεψη), οι
«tour oparators» (του κ.Σταύρου Θεοδωράκη), τα όρνεα των
(καπιταληστρικών) «οίκων» και οι χαρτογιακάδες της (καπιταλιστικής)
Κομισιόν.
Οι κομμουνιστές θα έρθουν και θα
πεινάσουμε. Τελικά για την ύπαρξη στην Ελλάδα των 6,3 εκατομμυρίων
φτωχών και των 700.000 υποσιτισμένων παιδιών θα φταίει ότι έχουμε…
κομμουνισμό.
Οι κομμουνιστές θα έρθουν και
δεν θα έχουμε ελευθερία. Τελικά οι κομμουνιστές δεν ήρθαν, αλλά ήρθε η
«ελευθερία» των μαγκαλιών. Της τηλεοπτικής «αντικειμενικότητας». Του
«μαύρου» στην ΕΡΤ και της «απαγόρευσης συναθροίσεων». Ηρθε η «ελευθερία»
της μετανάστευσης, των αυτοκτονιών και των ΜΑΤ που επιτίθενται από
συνταξιούχους μέχρι σε ανάπηρους.
Οι κομμουνιστές
θα έρθουν και θα μας κάνουν μια «αποκλεισμένη Κούβα της Μεσογείου».
Τελικά οι κομμουνιστές δεν ήρθαν. Αλλά η Ελλάδα εκείνο που απολαμβάνει
είναι η ευρωενωσιακή… ευρυχωρία του εταιρισμού της με τη Γερμανία.
Είναι η… ευρυχωρία που τις παρέχουν οι εξ Ανατολών ΝΑΤΟικές «συμμαχίες»
της με την Τουρκία όσο και οι προς Βορρά «φιλίες» της από Σκόπια μέχρι
Αλβανία. Είναι η ελεύθερη Ελλάδα της ελεύθερης Μεσογείου που βιώνει την…
ευρυχωρία που καθορίζεται από τις θηλιές που έχουν περάσει στο λαιμό
της χώρας οι κοσμοπολίτικες Αγορές. Πρόκειται για τις «φιλελεύθερες»
(και καπιταλιστικές πάντα) Αγορές τις οποίες εκλιπαρεί και προσκυνάει η
κυβέρνηση. Πρόκειται για τις ίδιες Αγορές με τις οποίες διαπραγματεύεται
και συνεννοείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι κομμουνιστές θα έρθουν και μαζί τους θα φέρουν τη δυστυχία στον τόπο. Τελικά οι κομμουνιστές δεν ήρθαν. Ας δούμε, όμως, τι ήρθε: «Σύμφωνα
με μελέτες που έχουν γίνει, τα ποσοστά κατάθλιψης στη χώρα μας έχουν
αυξηθεί κατά 50% μέσα στην τριετία 2011 – 2013 (…). Είναι ενδεικτικό ότι
στην έρευνα του ΟΟΣΑ “Καλύτερη Ζωή” οι Έλληνες βάζουν μηδέν (0) στην
ικανοποίηση που αντλούν από τη ζωή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της χώρας μας είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πιο δυστυχισμένοι ανάμεσα σε 36 χώρες του ΟΟΣΑ» (από τα χτεσινά «Νέα»).
Ευτυχώς,
λοιπόν, που γλιτώσαμε από τη δυστυχία του… κομμουνισμού. Φαντάζεστε τι
θα μπορούσε να έχει πάθει η χώρα αν έπεφτε στα χέρια τους; Αλλά τέτοιος
κίνδυνος δεν υπάρχει. Το εγγυάται ο κ.Σαμαράς, ο κ.Βενιζέλος, ο
κ.Γιακουμάτος, ο κ.Πλεύρης, ο κ.Στουρνάρας. Το διαβεβαιώνει με τον δικό
του τρόπο (σσ: «η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται») ο κ.Τσίπρας.
Και βασικά
θα το εγγυάται όσο διαρκεί (ως πότε;) η σχέση αιχμαλωσίας του λαού μας
με το ίδιο το σύστημα που τον πνίγει. Μια σχέση που μοιάζει πολύ με
εκείνη ανάμεσα στους δυο ήρωες του Στάινμπεκ στο «Άνθρωποι και ποντίκια». Τη σχέση μεταξύ του αδύναμου, πλην σατράπη και καταφερτζή Τζορτζ και του χειροδύναμου αγαθού γίγαντα Λένι.
O Λένι
όλη του τη ζωή παρέμενε γαντζωμένος πάνω στο Τζορτζ επειδή τον έσωσε
από πνιγμό. Ξεχνούσε, όμως, ο Λένι ότι αυτός ήταν, ο «σωτήρας» του ο
Τζορτζ, που τον είχε σπρώξει στα άπατα ν

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com