Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση της κ. Ζωής Γεωργαντά, σχετικά με την σημερινή, 6-3-2017, εκδίκαση της έφεσης του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου

Σχετικά με την σημερινή, 6-3-2017, εκδίκαση της έφεσης του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, κατά της καταδικαστικής εις βάρος του απόφασης

του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς

Υπενθυμίζω ότι στις 14 Ιουνίου 2016, μετά από δύο ημέρες δικαστική διαδικασία, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκιση με τριετή αναστολή για δυσφήμιση του πρώην…Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Νικόλαο Στρόμπλο.

Σημειώνεται ότι στις 27 Ιουλίου 2014 ο Α. Γεωργίου εκμεταλλευόμενος την θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ που κατείχε ανάρτησε Δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλώντας τον κ. Ν. Στρόμπλο στατιστικό απατεώνα και λαθροχείρα. Αυτό έγινε λίγες μόνο ημέρες μετά την έκδοση του Βουλεύματος 1212/10-7-2014 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών το οποίο απέρριψε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 και διέταξε την συμπλήρωση και ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης με την κλήση, μεταξύ άλλων, και του κ. Ν. Στρόμπλου του οποίου ουσιώδης κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς είχε αφαιρεθεί από την δικογραφία.

Ο κ. Ν. Στρόμπλος υπέβαλε μήνυση και αγωγή κατά του Α. Γεωργίου για συκοφαντική δυσφήμιση και ως συνέπεια της μήνυσής του, ο Α. Γεωργίου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Ν. Στρόμπλος είχε καθαιρεθεί παράνομα από την θέση του ως Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ από τον Α. Γεωργίου επειδή είχε επισημάνει τις παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής μεθοδολογίας για την μέτρηση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 από τον Α. Γεωργίου και τους Κοινοτικούς υπαλλήλους.

Μετά την καταδίκη του, ο Α. Γεωργίου υποτίθεται ότι άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης διαμέσου των δικηγόρων του και αυτή του η έφεση εκδικαζόταν σήμερα. Συνέβη όμως το εξής: Οι δικηγόροι του Ν. Στρόμπλου, κκ Ι. Αδαμόπουλος και Α. Διδήλη, διαπίστωσαν ότι η έφεση δεν ήταν σύννομη διότι σύμφωνα με το άρθρο 465 του Κ.Π.Δ. ο Α. Γεωργίου μπορούσε να ασκήσει το ένδικο μέσο της έφεσης είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω του δικηγόρου του στην βάση σχετικού πληρεξουσίου το οποίο έπρεπε να έχει προσαρτηθεί στην έφεση. Το πληρεξούσιο όμως αυτό δεν είχε γίνει και συνεπώς η έφεση έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη σύμφωνα με τους δικηγόρους του Ν. Στρόμπλου. Όμως, οι δικηγόροι του Α. Γεωργίου ισχυρίστηκαν ότι επειδή εκπροσωπούσαν τον Α. Γεωργίου για την ποινική δίκη του, θα έπρεπε να θεωρηθεί ότι μπορούσαν να ασκήσουν και έφεση εκ μέρους του χωρίς την ύπαρξη του σχετικού πληρεξουσίου.

Μετά πολλές διακοπές για να συσκεφτεί, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιώς στις 2 το μεσημέρι αποφάσισε να διακόψει την διαδικασία και να αναγγείλει την απόφασή του στις 28-3-2017 στις 9 το πρωί.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι του Α. Γεωργίου είχαν φέρει, μεταξύ άλλων υποστηρικτών του Α. Γεωργίου, και την κ. Μιράντα Ξαφά, της οποίας οι δηλώσεις σχετικά με την μέτρηση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος απέχουν εκατοντάδες χιλιάδων παρασάγγας από την Ευρωπαϊκή Μεθοδολογία ESA, όπως γίνεται φανερό από το άρθρο της στο capital.gr πριν μερικό καιρό, όπου αποκαλεί «ανατριχιαστικές» τις καταθέσεις μας στην Δικαιοσύνη. Θα την συμβουλεύαμε άλλη φορά να διαβάζει και λίγο πριν προβεί σε πραγματικά ανατριχιαστικά υποτιμητικές για το υποτιθέμενο στάτους της δηλώσεις. Απορούμε τι ήλθε να κάνει στην εκδίκαση της έφεσης του συναδέλφου της στο ΔΝΤ, Α. Γεωργίου, με τέτοιου ανατριχιαστικού επιπέδου γνώση στατιστικών εννοιών.

Ή μήπως οι δικηγόροι του Α. Γεωργίου στην απελπισία τους για την έλλειψη επιχειρημάτων στήριξης του πελάτη τους, προσπάθησαν να πολιτικοποιήσουν μια καθαρά συκοφαντική δυσφήμιση του επιστήμονα κ. Νικολάου Στρόμπλου που προτίμησε να τιμήσει τον όρκο του στην υπηρεσία της επιστήμης του αντί να συμβιβαστεί με τις ανατριχιαστικά παράνομες απαιτήσεις των δανειστών της πατρίδας μας.

Ζωή Γεωργαντά

Πρώην Μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

πηγη