Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…. Βάζουν στα ειδικά σχολεία εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής!!!


ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ…
ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ…
Στα «κάγκελα» κι ένα βήμα από την προσφυγή στα δικαστήρια είναι οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής, κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας ότι ανοίγει την πόρτα του ειδικού σχολείου σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής με μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ακόμα και με…
σεμινάριο στην ειδική αγωγή ή απλά προϋπηρεσία στην εκπαίδευση, εξισώνοντάς τους με όσους κατέχουν βασικό πτυχίο.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται για τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες. Ειδικότερα, η τροπολογία παγιώνει την περσινή «τακτική» που ακολούθησε ο τέως υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, για πρόσληψη αναπληρωτών στην ειδική αγωγή και από τους δασκάλους και καθηγητές γενικών σχολείων. Σύμφωνα με τόσα αναφέρει η τροπολογία, η κατάταξη στον πίνακα θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση που αναμένεται. Πέρσι, ο κ. Φίλης έδωσε προτεραιότητα στους πτυχιούχους της ειδικής αγωγής, όμως για φέτος οι καταγγελίες βρίθουν για προώθηση των κατόχων μεταπτυχιακών.
Οι σύλλογοι των λειτουργών ειδικής αγωγής, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατηγορούν ευθέως την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι «τσουβαλιάζει στην ειδική αγωγή τους πάντες, με ή χωρίς προσόντα, υποβαθμίζοντας την αξία του βασικού πτυχίου, για να απορροφηθούν τα τεχνητά πλεονάσματα που οι αποφάσεις της κυβέρνησης δημιούργησαν στη γενική εκπαίδευση». Μάλιστα, σημειώνουν τόσο τους κινδύνους για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών χωρίς την απαραίτητη εμπειρία και γνώση στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής όσο και το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «στρώνει» το έδαφος για βιομηχανία μεταπτυχιακών και σεμιναρίων που ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για πρόσληψη στην ειδική αγωγή.
Επιστροφή στο παρελθόν
Η αναγνώριση της προτεραιότητας των κατόχων πρώτου πτυχίου στους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής για το διορισμό τους ως αναπληρωτών έγινε μόλις το 2014, αποκαθιστώντας μια αδικία και αναγνωρίζοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα των ελληνικών Ιδρυμάτων. Οι λειτουργοί στην ειδική αγωγή σημειώνουν ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θέτει πάλι υπό αμφισβήτηση τους πτυχιούχους, ενώ επαναφέρει το θέμα της εμπορευματοποίησης των μεταπτυχιακών από την πίσω πόρτα, μιας και στις εξαγγελίες ο Κώστας Γαβρόγλου διαμηνύει ελέγχους σε μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής σημειώνοντας ότι θα τεθούν υπό έλεγχο νομιμότητας περίπου 5.300 τίτλοι από ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Λάθη σε τροπολογίες
Η προχειρότητα με την οποία γράφονται τροπολογίες για να κατατεθούν σε άσχετα νομοσχέδια υπογραμμίζεται και από τη ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία αναφέρεται σε σημείο παραγράφου όπου παραπέμπουν σε λάθος νόμο! «Κάνουν αναφορά σε επικουρικό πίνακα αναπληρωτών στον οποίο θα ενταχθούν οι εκπαιδευτικοί κάποιων υποπεριπτώσεων της παρ. 4 του άρθρου 21 (εννοείται του 3699/2008) οι οποίες δεν υπάρχουν! Προφανώς εννοούν την αντικατάστασή του με το άρθρο 48 του 4415/2016. Αμφιβάλλουμε αν καταλαβαίνουν και οι ίδιοι τι γράφουν», σχολιάζουν στην ανακοίνωσή τους.
Διορισμοί μετά το 2019

Σε αναβρασμό βέβαια είναι όλος ο εκπαιδευτικός χώρος για την κοροϊδία, όπως σημειώνουν, από τον Κώστα Γαβρόγλου και τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, οι οποίοι πριν από λίγους μήνες εξήγγειλαν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Η τροπολογία στην αιτιολογική έκθεση αναφέρει ξεκάθαρα ότι μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 καθίσταται αδύνατος ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών. Μάλιστα, στις ανακοινώσεις ζητείται από την ηγεσία να αναλάβει το ΑΣΕΠ όχι μόνο τις ενστάσεις των πινάκων των αναπληρωτών, αλλά και τον έλεγχο των κενών, αφήνοντας αιχμές για πλεονάσματα που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση.