Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Μήνυμα ΥΠΕΞ σε Αλβανία και Σκόπια: «Αν θέλουν ΕΕ…» (βίντεο) 
Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ εκφράστηκε η ανησυχία πολλών υπουργών για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην ΕΡΤ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
«Μετανάστευση, εξωτερικές σχέσεις, Λιβύη, Αίγυπτος στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών».
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: «Και Δυτικά Βαλκάνια, πρέπει να σας πω, καθώς και Μέση Ανατολή. Νομίζω ότι ήταν μια καλή μέρα για το Συμβούλιο, διότι άλλαξε την πολιτική του απέναντι στην Αίγυπτο και από μια συνεχόμενη αρνητική ατζέντα πέρασε σε μια θετική, άρχισε δηλαδή να εξετάζει με ποιους τρόπους και μεθόδους μπορεί να αναπτύξει τις σχέσεις της ΕΕ με την Αίγυπτο, η οποία είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Συζητήσαμε σύντομα για το μεταναστευτικό θέμα και κάναμε μία εκτεταμένη συζήτηση για την κρίση που υπάρχει στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου οι συνάδελφοί μου εξέφρασαν ανησυχίες για τις εξελίξεις, ιδιαίτερα στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Αυτό που υπογραμμίσαμε εμείς είναι ότι το ζήτημα έχει να κάνει με το ότι πολλοί αντιλαμβάνονται την ΕΕ μόνο ως χορηγό χρημάτων και ως μία προοπτική συμμετοχής σε ένα κέντρο εξουσίας.
Σημειώσαμε ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ΕΕ είναι ένα σύστημα με αξίες και δημοκρατική αντίληψη και ότι η δημοκρατία απαιτεί κανείς να έχει και να κουβαλάει πάνω του μία κουλτούρα – όπως την ονομάζουμε εμείς – συμβιβασμού και συναίνεσης. Δηλαδή, δεν μπορεί να μη λειτουργεί στις χώρες βόρεια από εμάς μία στοιχειώδης δημοκρατική διαδικασία. Κάλεσα επίσης όσους βρίσκονται γύρω από τις χώρες που έχουν κρίση στα Δυτικά Βαλκάνια να κοιτούν να σιωπούν για τις εσωτερικές τους εξελίξεις, όπως κάνουμε εμείς, που ουδέποτε τα δύο τελευταία χρόνια είπαμε έστω και μια άποψη δημόσια για τις εσωτερικές τους εξελίξεις».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : «Εκδηλώνεται αυτή η ανησυχία για τα Δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ και ποιος ρόλος αποδίδεται στην Ελλάδα;»
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: «Εκδηλώνεται αυτή η ανησυχία, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιοι νομίζουν ότι πρέπει να τις διευκολύνουμε αυτές τις χώρες και να κάνουμε παραχωρήσεις και υποχωρήσεις για να τους γίνουμε πιο αρεστοί. Εξήγησα ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι χώρες πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά και αυτό σημαίνει με μια δημοκρατική αντίληψη απέναντι στην αντιπολίτευση, στις μειοψηφίες ή ακόμα και στις εθνικές μειονότητες».