Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Η Μογκερίνι καταδικάζει τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τα Ίμια μετά από Κατεπείγουσα Ερώτηση του Νότη Μαριά

Σε μια φάση που σύσσωμη πλέον η Ευρώπη καταδικάζει την προκλητική στάση της Τουρκίας η πρόσφατη καταδίκη από πλευράς Μογκερίνι των προκλητικών δηλώσεων Τσαβούσογλου για τα Ίμια μετά από Κατεπείγουσα Ερώτηση του Νότη Μαριά αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία...

Στην Γραπτή του Ερώτηση που κατέθεσε στις 2-12-2016 στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «οι προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο συνεχίζονται από την τουρκική κυβέρνηση. Μετά το παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου για τις 18 ελληνικές νησίδες στο Αιγαίο και τις συνεχείς αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Ερντογάν, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, την 1η Δεκεμβρίου 2016, υποστήριξε ότι τα Ίμια αποτελούν δήθεν τουρκικό έδαφος». Επιπλέον, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην ΝΟΤΑΜ Α5446/16 που εξέδωσε η Τουρκία ισχυρίζομενη πως «μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2646/46 και, συγκεκριμένα, η περιοχή νότια της Κάσου αποτελεί δήθεν αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και δεν πρέπει δήθεν να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις».Τέλος, ο Νότης Μαριάς καλούσε για ακόμα μία φορά την Φεντερίκα Μογκερίνι να λάβει μέτρα «προκειμένου να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».
Στην Απάντησή της η Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η ΕΕ εξέφρασε εκ νέου σοβαρή ανησυχία και κάλεσε την Τουρκία
να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια κατά κράτους μέλους ή αιτία προστριβής ή ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών».
Ακολουθούν τα κείμενα της Γραπτής Ερώτησης του Νότη Μαριά και της Απάντησης της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ Φεντερίκας Μογκερίνι:
Θέμα: VP/HR - Καταδίκη των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου που υποστηρίζει ότι τα Ίμια αποτελούν δήθεν τουρκικό έδαφος
«Οι προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο από την τουρκική κυβέρνηση συνεχίζονται. Μετά το παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου για τις 18 ελληνικές νησίδες στο Αιγαίο και τις συνεχείς αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Ερντογάν, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, την 1η Δεκεμβρίου 2016, υποστήριξε ότι τα Ίμια αποτελούν δήθεν τουρκικό έδαφος.
Έτσι για μια ακόμη φόρα, η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί ανοιχτά τα σύνορα της Ελλάδας και τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Σε συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων Τσαβούσογλου, η Τουρκία εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ Α5446/16, με την οποία ισχυρίζεται ότι μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2646/46 και, συγκεκριμένα, η περιοχή νότια της Κάσου αποτελεί δήθεν αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και δεν πρέπει δήθεν να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Είναι προφανές ότι η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το καθεστώς ατιμωρησίας που διέπει τις σχέσεις της με την ΕΕ, προσπαθεί να προκαλέσει ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, δημιουργώντας σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ενόψει των παραπάνω, ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:
– τι μέτρα προτίθεται να λάβει, προκειμένου να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να παύσει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας;»
Απάντηση της κ. Mogherini εξ ονόματος της Επιτροπής (24.2.2017):
«Όπως επισήμανε η Επιτροπή στην απάντησή της στη γραπτή ερώτηση P-007398/2016: Στην ετήσια έκθεση για την Τουρκία[1], η Επιτροπή υπενθύμιζε ότι, σύμφωνα με το πλαίσιο διαπραγμάτευσης και προηγούμενα συμπεράσματα του Συμβουλίου, το Συμβούλιο επανέλαβε ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και για την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, εφόσον χρειάζεται, στο Διεθνές Δικαστήριο. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ εξέφρασε εκ νέου σοβαρή ανησυχία και κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια κατά κράτους μέλους ή αιτία προστριβής ή ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις που επηρεάζουν αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας.»
Επισυνάπτεται συνέντευξη του Νότη Μαριά στον ρ/σ ALPHA 98,9 και στο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα στις 12/3/2017 για την όξυνση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας . 
https://youtu.be/XizfYpN4RVM