Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ρωσικό ΓΕΣ: o βομβαρδισμός του φράγματος του Ευφράτη από τις ΗΠΑ απειλεί με οικολογική καταστροφή και το θάνατο πολλών ανθρώπων. Συριακά μέσα: με αμερικανικές βόμβες BLU-109 βομβάρδισαν το φράγμα.H συμμαχία που διευθύνεται από τις ΗΠΑ που βομβάρδισε ένα φράγμα επί του Ευφράτη κοντά στη Ράκα στη Συρία απειλεί να προκαλέσει οικολογική καταστροφή το Ρωσικό ΓΕΣ.
Το φράγμα Tabqa (ή Thawra), το πιο μεγάλο στη Συρία υπέστη μερική...
κατάρρευση από τις μάχες κοντά στη Raqqa. Σύμφωνα με τον  Sergueï Roudskoï, επικεφαλή της κύριας Επιχειρησιακής Διοίκησης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων η καταστροφή του φράγματος απειλεί με οικολογική καταστροφή.
« Έχουμε την εντύπωση ότι η διεθνής συμμαχία επικεντρώθηκε στο στόχο να καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές υψηλής σημασίας στο συριακό έδαφος , εμποδίζοντας έτσι την ανάκαμψη  της χώρας μετά τον πόλεμο. Η πιο μεγάλη ανησυχία προκύπτει από τα χτυπήματα της συμμαχίας κατά ενός φράγματος πάνω στον Ευφράτη στα Δ της  Raqqa. Η τελευταία επιδρομή έγινε στις 26 Μαρτίου», δήλωσε ο Sergueï Roudskoï.
Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο 2 βάνες του νότιου τμήματος του φράγματος προορισμένες να διασφαλίζουν την ροή του ύδατος και νά αποφευχθεί η υπεφόρτωση της δεξαμενής υπέστησαν υλικές ζημιές κατά τα χτυπήματα.
« Αυτές οι δράσεις θα μπορούσαν να προκαλούσαν περιβαλλοντική ερήμωση,πλημμύρες σε ευρείες ζώνες και το θάνατο πολυάριθμων πολιτών  », εξήγησε ο Sergueï Roudskoï.
Ο θάλαμος διαχείρησης της Tabqa ανέστειλε τις δραστηριότητές του αφότου η θέση διαχείρησης τέθηκε εκτός υπηρεσίας από αεροπορικό χτύπημα ή βομβαρδισμό.
Οι συριακές αρχές κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει και να θέσει τέλος στα αεροπορικά χτυπήματα που στοχεύουν τα φράγματα του Ευφράτη.Η Δαμασκός προειδοποίησε ότι η καταστροφή  των φραγμάτων απειλεί  να προκαλέσει μια ευρεία πλημμύρα που θα καταπόντιζε ολόκληρες πόλεις. sputnik 28.3.17
Φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι τ΄ αεροσκάφη της συμμαχίας των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν κατά την πρόσφατη επιδρομή κατά του φράγματος του Ευφράτη αμερικανικές βόμβες BLU109 (bunker buster ).Αυτές του τύπου οι βόμβες είναι για να εισχωρήσουν σε στόχους ενισχυμένους ή υπόγειους στόχους σε βάθος.
« Οι εκρήξεις και οι μάχες απειλούν το φράγμα και ζητάμε απ΄όλες τις πλευρές να κρατηθούν σε απόσταση « , ανέφερε στο AFP ο Ismaïl Jassem, ένας τεχνικός του φράγματος του Techrine, που βρίσκεται στην επαρχία Χαλεπίου. « Ήρθαμε ν΄ανοίξουμε μια βάνα για να μειωθεί η πίεση του νερού » δήλωσε.
3 φράγματα βρίσκονται στη συριακή πλευρά  του Ευφράτη: Baas, Techrine και Saoura,επονομαζόμενο και Tabqa. Αυτό το τελευταίο χτυπήθηκε και είναι το μεγαλύτερο με χωρητικότητα  14,1 km3 νερού, που μπορεί να καταπιεί την Κοιλάδα του Ευφράτη ως τη  Deir Ezzor αν υποχωρούσε, σύμφωνα με το γάλλο γεωγράφο Fabrice Balanche.
dimpenews.com