Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Ελληνική Παραγωγή : νέος φορέας εκπροσώπησης για την μεταποίηση. Να συμμετέχει η Βόρεια Ελλάδα με το δυναμικό της και όχι με 1 ψήφο. Διαχρονική αντίθεση στην υποβάθμιση.

Χαιρετίζουμε σαν θετικό βήμα την σύσταση του νέου φορέα με επικέντρωση στην μεταποίηση. 
Το  think-tank ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ- ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ έγινε από το 2005 με μέλη εταιρείες που ασχολούνται
 μόνο με την παραγωγή και τις επενδύσεις, θεωρώντας ότι πρώτο μας μέλημα είναι το ελληνικό αεπ, που είναι διαπιστωμένα πιά το κύριο αίτιο της κρίσης σήμερα. Τα χρόνια μας δικαίωσαν,...
δυστυχώς. Φυσικά, δεν είχαμε ανταγωνιστική ή συνδικαλιστική δράση, αλλά αντίθετα καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια κοινών δράσεων.


Απο το 2005 το  think-tank  ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ - ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ δημόσια επεσήμανε την μεγάλη αποβιομηχάνιση της Θεσσαλονίκης και πρότεινε από τότε την ανάγκη περαιτέρω μέτρων για την ενίσχυση της, σε αντίβαρο της διάστασης της πόλης των υπηρεσιών και των κραατικοδίαιτων μοντέλλων. Η από δεκαετίες κίνηση για συνένωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, ενώ είχε το θετικό μας αγώνα, είχε και 2 μεγάλα αγκάθια, 1 από Αθήνα και 1 από Θεσσαλονίκη. Από την Αθήνα ήθελαν το Σββε να υπάγεται στο ΣΕΒ ως 1 ψήφος. Αντιπροτάθηκε η βιομηχανία της Β. Ελλάδας να συμμετέχει αλλά με τον αριθμό των εταιρειών της και όχι σαν 1 ψήφος μόνο. Από την Θεσσαλονίκη κάποιοι λίγοι είχαν συμφωνήσει στην 1 ψήφο (αντί για 300-400) και καλά  που δημιουργήθηκε μαζική αντίδραση και δεν προχώρησε τότε.

Διαφώνησε το 2009 δημόσια με την αλλίωση του χαρακτήρα του Σββε στην Γενική Συνέλευση και την άλωση από υπηρεσίες (κατά τα άλλα καλές εταιρείες), που σημειολογούσε νέα διανομή των αναπτυξιακών κονδυλίων από την παραγωγή στις οριζόντιες δράσεις.

Τι έγινε από τότε, από το 1998- 2009- 2017: συρρικνώθηκε η βιομηχανική παραγωγή κατά 50% μέχρι το 2009, κατά μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ-ΕΕ. Μετά ακολούθησε η πτώση λόγω κρίσης με νέο ποσοστό ~ -30%. Η Κεντρική Μακεδονία από πρώτη περιφέρεια έγινε 8η, έχασε 50-70% % του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Εκεί που ήταν στο +14% πάνω από το ΑΕΠ της Αττικής το 1998, η οποία σήμερα έχει το 92% του ΑΕΠ της ΕΕ, η Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στο 52% της ΕΕ. Όμως ακόμη δεν λέμε ούτε την αλήθεια, ούτε τι μπορεί να γίνει !!! Αυτό και μόνο εξηγεί όλη την δυσκολία της περιοχής.

Σύνδρομο Κοπεγχάγης!!

Σήμερα όλοι σωστά προβάλλουν σαν εθνική ανάγκη τις επενδύσεις και την αύξηση της παραγωγής.

Μιά ακόμη επισήμανση σήμερα! Μιά ψήφος ο Σββε μόνο στο νέο φορέα? Δεν είναι κρίμα και άδικο? Νέα υποβάθμιση! Όλοι διατείνονται πόσο σπουδαία είναι η παραγωγή στην Β. Ελλάδα, αλλά αντί να είναι ~100- 200 μέλη, 1 ΨΗΦΟΣ??? 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ THINK-TANK ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. 
ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΛΩΝ Σββε, ΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕ ΤΙ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.

Ελληνική Παραγωγή: Συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική προς τον ΣΕΒ η δραστηριότητά μας

Διακριτή και συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική προς τον ΣΕΒ θα είναι η δραστηριότητα του νέου φορέα «Ελληνική Παραγωγή» που ιδρύθηκε από βιομηχανίες και συνδέσμους βιομηχανιών, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η συνέχεια εδω