Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Η Θεσσαλονίκη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το + 14% πάνω από την Αττική και την πρώτη θέση από όλες τις περιφέρειες το 1998 ... στην 8η θέση στη χώρα και στο 52% του εισοδήματος ΕΕ.


Αποτέλεσμα εικόνας για Η Θεσσαλονίκη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το + 14% πάνω από την Αττική και την πρώτη θέση από όλες τις περιφέρειες το 1998 ... στην 8η θέση στη χώρα και στο 52% του εισοδήματος ΕΕ.

Αυτή είναι η αλήθεια για τη Θεσσαλονίκη. Άρχισε 10 χρόνια πριν την κρίση. 

Ερώτημα πρώτο: γιατί το σιωπούμε? Υπάρχει λόγος? Μήπως αναδεικνύει τις παθογένειες τα αίτια και τα πρόσωπα?
Ερώτημα δεύτερο: τι  προκάλεσε την τόσο μεγάλη ύφεση, από το ~93% του ΑΕΠ ΕΕ στο 52% σήμερα?
Ερώτημα τρίτο: τι μπορούμε να κάνουμε για να το διορθώσουμε? Να κάνουμε reignite.

Tο αποδεδειγμένο αίτιο είναι η παλιά θεωρία της πόλης των υπηρεσιών, που δεν υπήρξε πουθενά στον κόσμο. Πρώτα παραγωγή και θέσεις εργασίας και μετά η κατανάλωση.
Ποιός το επέμενε? Γιατί δεν αποτάσσεται και σήμερα? Να απομακρυνθούμε από τις παλιές  θεωρίες. Τεχνικά η χαριστική βολή δόθηκε στην παραγωγή από το 1998 με την κατάργηση όποιων ενισχύσεων από τον αναπτυξιακό νόμο και την εμμονή στην κατανάλωση και τα κρατικοδίαιτα. 

Τι μπορούμε να κάνουμε? 
Θετικά: να γίνει άξονας διορθώσεων και προτεραιότητα με συγκεκριμένα μέτρα ότι φέρνει επενδύσεις, ότι ενισχύει την παραγωγή, τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα.  Να μπούν χωρικές προτεραιότητες και κατανομές στον αναπτυξιακό νόμο, στις χρηματοδοτήσεις, στα έργα και φυσικά να διευκολυνθεί χωρίς κρατική χρηματοδότηση ότι προσελκύει νέες επενδύσεις.

Αποφυγή αρνητικών: διόρθωση των καταστροφικών διατάξεων του χωροταξικού κεντρικής Μακεδονίας. Τόσα χρόνια κρίση και ακόμη και σήμερα θα επιβάλλονται νέα τεχνικά εμπόδια? Η διόρθωση δεν έχει κόστος. Δεν υπάρχουν τέτοια εμπόδια στην Αττική και ΕΕ. Είναι τυχαία παθογένεια? 

Τι άλλες αποδείξεις χρειάζονται??