Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: «ΟΧΙ» στη δημοκρατία, «ΝΑΙ» στη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!


Τι μέλλει γενέσθαι..
Με δημοκρατικές (;) διαδικασίες ψήφισαν υπέρ της δικτατορίας! Ισχνή η επικράτηση του «ΝΑΙ» – Σφαλιάρα στον Ερντογάν από τα παράλια και τις κουρδικές περιοχές που φώναξαν «ΟΧΙ» όπως και την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, που τα ...
αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά για τον «σουλτάνο» – Πιο διχασμένη από ποτέ η Τουρκία.
Με νοθεία, ή όχι, (μάλλον με…) το μόνο σίγουρο είναι πως ο τουρκικός λαός είναι διχασμένος σε όλα τα μήκη και πλάτη της τουρκικής επικράτειας και αυτό είναι δεδομένο ότι δεν θα βγει σε καλό στον Ερντογάν. Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση εν εξάλλω ζητάει την επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων.
Τι θα συμβεί από δω και πέρα;
Άγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου…
Η νίκη του Ερντογάν οδηγεί πλέον με μαθηματική ακρίβεια σε κλίμα μεγαλύτερης εσωστρέφειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας και τα Εθνικά ζητήματα.
Με σχεδόν το 98,4% των ψήφων καταμετρημένο, το αποτέλεσμα είναι ΝΑΙ: 51,32%, ΟΧΙ: 48,68%, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Οι κουρδικές περιοχές ψήφισαν ΟΧΙ σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως και οι παράκτιες με προεξάρχουσα τη Σμύρνη, ενώ ύψιστης σημασίας είναι οι ψήφοι σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, με το αποτέλεσμα να κλίνει στο ΟΧΙ στην τουρκική πρωτεύουσα και στο ΝΑΙ στην Κωνσταντινούπολη. Υπάρχουν ψίθυροι ότι δεν θα αρέσει στον Σουλτάνο αυτό που θα δει… Η ενδοχώρα ψήφισε υπέρ του «ΝΑΙ».
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η προσέλευση άγγιξε το 83,89% -ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό. ​

Τι θα συμβεί από δω και στο εξής
Οπως εκτιμούν ξένοι αναλυτές, το κόμμα του Ερντογάν AKP αλλά και το MHP, το κόμμα της υπερ-εθνικιστικής δεξιάς καλούσαν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Ναι. Ωστόσο, όχι μόνο οι οπαδοί τους δεν ανταποκρίθηκαν όσο θα το επιθυμούσαν, αλλά τα δύο κόμματα χάνουν μεταξύ 15% και 20% στην Αγκυρα: ενώ λοιπόν και τα δύο αυτά κόμματα μαζί έπιαναν ποσοστά 63%, τον Νοέμβριο του 2015, σήμερα συγκέντρωσαν μόνο 49% για το Ναι. Το ίδιο ισχύει και για την Κωνσταντινούπολη, όπου το σκορ των δύο κομμάτων ήταν 59% και τώρα κατέβηκε στο 47%.
Παρόλα αυτά, ο Ερντογάν περιμένει το αποτέλεσμα για να βάλει σε ενέργεια τα σχέδιά του:
1. Θα ξαναπάρει αμέσως την ηγεσία του Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP), το οποίο είχε αφήσει στους πρωθυπουργούς του Αχμέτ Νταβούτογλου και στην συνέχεια στον Μπιναλί Γιλντιρίμ, από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος, τον Αύγουστο του 2014, όπως όριζε το Σύνταγμα. Το παλιό Σύνταγμα της Τουρκίας, από την εποχή του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1980, έθετε τον πρόεδρο της χώρας υπεράνω των πολιτικών κομμάτων. Τα νέα άρθρα του Συντάγματος που μεταρρυθμίζεται με το δημοψήφισμα, προβλέπουν ότι ο πρόεδρος μπορεί να διατηρήσει την ηγεσία του κόμματός του.
2. Θα μπορέσει να επωφεληθεί από την νίκη του Ναι για να διαλύσει το παρών κοινοβούλιο. Ετσι, δύο κόμματα που έχουν εξασθενίσει πολιτικά (οι εθνικιστές του MHP οι οποίοι ασχολούνται με τα εσωκομματικά, και το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, το οποίο αποδεκατίστηκε από τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις μετά το πραξικόπημα) θα μπορούσαν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές να μη μπουν στη βουλή, αν δεν συγκεντρώσουν 10%. Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να φέρει ένα τεράστιο εκλογικό σώμα στο κόμμα του Ερντογάν ΑΚΡ.
3. Οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες αναταράξεις. Η Αγκυρα θα ξαναβάλει πολύ γρήγορα στο τραπέζι την υπόσχεση για τις βίζες των Τούρκων προς την Ευρώπη.
3. Θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κανονικά, τα συνταγματικά άρθρα που μπήκαν στο δημοψήφισμα ισχύουν από το 2019, μετά τις εκλογές (βουλευτικές και προεδρικές). Ωστόσο, πρόσφατα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Numan Kurtulmus,ανακοίνωσε ότι τα άρθρα θα εφαρμοστούν αμέσως.
4. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέο κύμα συλλήψεων και διώξεων εναντίον των υποτιθέμενων οπαδών του θρησκευτικού ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Οι 18 αλλαγές που προωθεί ο Ερντογάν
1. Στο Σύνταγμα εντάσσεται διάταξη που αναφέρει ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να δρα αμερόληπτα.
2. Ο αριθμός των μελών του κοινοβουλίου (Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας) αυξάνεται σε 600 από 550.
3. Η κατώτατη ηλικία για την υποβολή υποψηφιότητας για το κοινοβούλιο ή την προεδρία μειώνεται από τα 25 στα 18 χρόνια, ενώ αφαιρείται και η διάταξη που έθετε ως προϋπόθεση την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων.
4. Η θητεία της Εθνοσυνέλευσης γίνεται πενταετής από τετραετής και οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται ταυτόχρονα με τις προεδρικές. Οι προεδρικές εκλογές οδηγούνται σε β’ γύρο μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων εάν στον πρώτο κανένας υποψήφιος δεν έχει λάβει το 50% συν μία ψήφο. Πενταετής από επταετής γίνεται και η θητεία του προέδρου της Τουρκίας.
5. Οι εξουσίες της Εθνοσυνέλευσης αφορούν, μεταξύ άλλων: τη σύνταξη, αναθεώρηση και κατάργηση νόμων. Την κύρωση διεθνών συμβάσεων ή συνθηκών. Τη συζήτηση του ετήσιου προϋπολογισμού που υποβάλλει ο πρόεδρος της Τουρκίας (η επιτροπή Προϋπολογισμού έχει δικαίωμα να προχωρεί και σε αλλαγές) και την τελική έγκριση ή απόρριψή του. Τον διορισμό 7 εκ των 13 μελών του Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (όπως μετονομάζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων). Βασική αλλαγή ότι δεν τίθεται πλέον ζήτημα εμπιστοσύνης της Εθνοσυνέλευσης προς την κυβέρνηση, αφού η φύση και ο χαρακτήρας της δεύτερης θα προσδιορίζεται στις προεδρικές εκλογές.
6. Το κοινοβούλιο ελέγχει τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας και τους υπουργούς της κυβέρνησης μέσω της διαδικασίας της «Κοινοβουλευτικής Έρευνας, Κοινοβουλευτικής Εξέτασης, Γενικής Συζήτησης και Γραπτής Ερώτησης». Η διαδικασία της επερώτησης καταργείται και αντικαθίσταται από την Κοινοβουλευτική Εξέταση. Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας είναι υποχρεωμένος να απαντά σε γραπτές ερωτήσεις εντός 15 ημερών από την υποβολή τους.
7. Για να είναι κάποιος υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, πρέπει να έχει την υποστήριξη κόμματος το οποίο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές να έχει λάβει τουλάχιστον 5% και τις υπογραφές 100.000 ψηφοφόρων. Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν είναι πλέον απαραίτητο να εγκαταλείπει την κομματική του ιδιότητα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
8. Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι επικεφαλής τόσο του κράτους, όσο και της κυβέρνησης και διατηρεί το δικαίωμα να διορίζει και να απολύει αντιπρόεδρο ή αντιπροέδρους της χώρας, καθώς και τους υπουργούς της κυβέρνησης κατά βούληση. Ο πρόεδρος έχει δικαίωμα να εκδίδει εκτελεστικά διατάγματα. Εάν η Εθνοσυνέλευση ψηφίσει στη συνέχεια νόμο σχετικό με το ίδιο θέμα για το οποίο έχει εκδοθεί προεδρικό διάταγμα, επικρατεί η γνώμη της Εθνοσυνέλευσης.
9. Η Εθνοσυνέλευση μπορεί να ανοίξει διαδικασίες Κοινοβουλευτικής Έρευνας με απόλυτη πλειοψηφία (301 εκ των 600 ψήφων). Η πρόταση για διεξαγωγή έρευνας συζητείται έναν μήνα και τελικώς εγκρίνεται, εάν υπερψηφιστεί σε μυστική ψηφοφορία από τα τρία πέμπτα των βουλευτών (360 εκ των 600). Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η Εθνοσυνέλευση μπορεί να παραπέμψει τον πρόεδρο σε δίκη με πλειοψηφία δύο τρίτων (400 εκ των 600 βουλευτών).
10. Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει δικαίωμα να διορίζει έναν ή περισσότερους αντιπροέδρους της χώρας. Εάν η θέση του προέδρου χηρέψει, προεδρικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν εντός 45 ημερών. Εάν απομένει λιγότερο από ένας χρόνος μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, τότε αυτές διενεργούνται ταυτόχρονα με τις προεδρικές. Εάν όχι, ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας υπηρετεί μέχρι τη λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας και τότε διοργανώνονται εκ νέου διπλές εκλογές, για πρόεδρο και κοινοβούλιο. Η εμβόλιμη θητεία δεν μετράει ούτε παραβιάζει το όριο δύο πενταετών θητειών που τίθεται για τον πρόεδρο.
Οι κοινοβουλευτικές έρευνες για πιθανά αδικήματα αντιπρoέδρων της Τουρκίας και υπουργών μπορούν να ανοίξουν με πλειοψηφία τριών πέμπτων. Μετά την έρευνα, το κοινοβούλιο μπορεί να τους παραπέμψει σε δίκη με πλειοψηφία δύο τρίτων. Εάν κριθούν ένοχοι, ο αντιπρόεδρος ή ο υπουργός απομακρύνονται από τη θέση τους μόνον εφ’ όσον το αδίκημα επιφέρει στέρηση πολιτική δικαιωμάτων. Εάν ένας βουλευτής διοριστεί υπουργός, η βουλευτική του θητεία τερματίζεται και αντικαθίσταται από επιλαχόντα (ασυμβίβαστο κυβερνητικής θέσης και βουλευτικής ιδιότητας).
11. Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει δικαίωμα να διαλύσει το κοινοβούλιο κατά βούληση, ενώ το ίδιο δικαίωμα διατηρούν και τα τρία πέμπτα της Εθνοσυνέλευσης (360 εκ των 600 βουλευτών). Και στις δύο περιπτώσεις, διεξάγονται ταυτόχρονα προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.
12. Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον πρόεδρο της Τουρκίας πρέπει απαραίτητα να εγκρίνεται από την Εθνοσυνέλευση. Το κοινοβούλιο μπορεί να αλλάζει τη διάρκειά της, να την παρατείνει ή να την ακυρώνει. Σε κάθε περίπτωση, πλην καιρού πολέμου, η έκτακτη ανάγκη δεν μπορεί να διαρκεί περισσότερο από τέσσερις μήνες. Κάθε προεδρικό διάταγμα σε τέτοια έκτακτη περίοδο χρειάζεται έγκριση της Εθνοσυνέλευσης.
13.Οι πράξεις του προέδρου της Τουρκίας μπορούν να ελέγχονται πλέον από τη Δικαιοσύνη.
14. Τα στρατοδικεία καταργούνται, πλην της περίπτωσης πολέμου, οπότε δικάζουν στρατιωτικούς για ζητήματα που άπτονται της στρατιωτικής νομοθεσίας.
15. Τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου μειώνονται σε 15 από 17. Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα διορίζει τα 12, ενώ τα άλλα τρία θα διορίζονται από την Εθνοσυνέλευση.
16. Τα μέλη του Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων μειώνονται σε 13 από 22. Τέσσερα μέλη θα διορίζονται από τον πρόεδρο της Τουρκίας, επτά από την Εθνοσυνέλευση (με αυξημένη πλειοψηφία), ενώ τα άλλα δύο μέλη είναι ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.
17. Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποβάλλει τον προϋπολογισμό του νέου έτους 75 ημέρες πριν το νέο φορολογικό έτος. Η επιτροπή Προϋπολογισμού της Εθνοσυνέλευσης μπορεί να κάνει αλλαγές στο κείμενο, αλλά οι βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν προτάσεις που αλλάζουν το ύψος των δημοσίων δαπανών. Εάν ο προϋπολογισμός δεν εγκριθεί, προτείνεται προσωρινός προϋπολογισμός και εάν η Εθνοσυνέλευση απορρίψει και εκείνον, τότε χρησιμοποιείται εκείνος του περασμένου έτους, με τις αναγκαίες προσαρμογές.
18. Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει δικαίωμα να δημιουργεί επαρχίες και περιφέρειες εντός του κράτους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Έτσι πάει να κερδίσει ο Σουλτάνος – Ένα άτομο ρίχνει πέντε ψηφοδέλτια! (βίντεο)


σσΚ: Δεν πρόλαβε ο Ερντογάν να βγει και να πανηγυρίσει για το αποτέλεσμα και αμέσως η τουρκική αντιπολίτευση παρουσίασε 37 αρχεία οπτικοακουστικού υλικού που σύμφωνα με την ίδια αποτελούν αποδείξεις νοθείες για τις εκλογές. Συγκλήθηκε επίσης συνέντευξη τύπου. Το υλικό περιλαμβάνει και φωτογραφίες από κάλπες οι οποίες είχαν παραβιαστεί ενώ το περιεχόμενο τους καταμετρήθηκε χωρίς να έχει πιστοποίηση .

Πριν από λίγα λεπτά η νομική εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, δηλαδή του ρεπουμπλικανικού αλλά και του κουρδικού κόμματος, ζήτησαν επανακαταμέτρηση στο 60 % των ψήφων! Αυτό μετά τα στοιχεία που όπως ισχυρίζονται έχουν για εκτεταμένη νοθεία στα εκλογικά τμήματα.