Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος!?


«Φουσκωμένους» λογαριασμούς, που προκαλούν απανωτά ηλεκτροσόκ, παίρνουν οι καταναλωτές από τις αρχές του μήνα.
Ο ένας λόγος είναι η αυξημένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών. Ο άλλος, ένας λιγότερο προφανής, είναι η χρέωση των...
Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ), σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».
Είναι ο τρόπος, δηλαδή, που κοστολογούν όλοι οι προμηθευτές ρεύματος (ΔΕΗ και ιδιώτες) τις χρεώσεις που πληρώνουν όλοι για να καλύψουν τα επιπλέον κόστη ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), καθώς και άλλα επιδοτούμενα τιμολόγια. Όλα αυτά τα κόστη δηλαδή που οι κυβερνήσεις διαφημίζουν ως κοινωνική πολιτική, αποκρύπτοντας ότι πληρώνονται από τους συνεπείς καταναλωτές.
Η χρέωση
Η μεθοδολογία τιμολόγησης των ΥΚΩ έχει εγκριθεί με νόμο από το 2012 και προβλέπει κλιμακωτή χρέωση της μηνιαίας κατανάλωσης. Για κατανάλωση έως και 1.600 κιλοβατώρες η χρέωση των ΥΚΩ είναι 0,00699 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Στην αμέσως επόμενη κλίμακα, 1.601-2.000 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 0,01570 ευρώ ανά κιλοβατώρα, και στην κλίμακα 2.001-3.000 κιλοβατώρες η χρέωση είναι 0,03987 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Στην υψηλή κλίμακα, άνω των 3.000 κιλοβατωρών το τετράμηνο, η χρέωση εκτινάσσεται στα 0,04488 ευρώ. Με την αλλαγή κλίμακας όλη η ενέργεια από την πρώτη κιλοβατώρα επιβαρύνεται με την υψηλή χρέωση ΥΚΩ.
Για παράδειγμα, καταναλωτής που ξεπερνάει τις 1.600 κιλοβατώρες το τετράμηνο και πάει στις 3.000 θα πληρώσει για ΥΚΩ 119,61 ευρώ και με τον ΦΠΑ (13%) 135,6 ευρώ. Εάν η κατανάλωση για τις πρώτες 1.600 κιλοβατώρες χρεωνόταν στην τιμή των 0,00699 και για τις επόμενες μέχρι τις 2.000 κιλοβατώρες στα 0,01570 ευρώ και μόνο οι πάνω από τις 2.001 στην υψηλή τιμή των 0,04488, ο καταναλωτής για την ίδια κατανάλωση θα πλήρωνε για ΥΚΩ 64,79 ευρώ, δηλαδή 70,37 ευρώ λιγότερα.

«Δεν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα»
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, τόσο η ΔΕΗ όσο και η ΡΑΕ αναγνωρίζουν την ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους ενέργειας από τη μεθοδολογία χρέωσης των ΥΚΩ και προαναγγέλλουν αποκατάστασή της το αμέσως επόμενο διάστημα με μια συνολικότερη πρόταση για τον εξορθολογισμό των χρεώσεων προς το υπουργείο Ενέργειας.
Σημειωτέον πως σε ερώτηση της εφημερίδας γιατί η ΔΕΗ δεν πρότεινε νωρίτερα την τροποποίηση της μεθοδολογίας χρέωσης των ΥΚΩ, πλευρά της Επιχείρησης απάντησε «ότι δεν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα».