Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Απαγόρευσαν την ακολουθία του Επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο


  • Στιγμιότυπο από την ακολουθία του Επιταφίου που τελέστηκε τη Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014, για πρώτη φορά μετά το 1957, στο ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, στη μεσαιωνική πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου ...
Σε μείζονα πρόκληση σε βάρος του κυπριακού ελληνισμού προχώρησαν οι Αρχές του ψευδοκράτους, απαγορεύοντας να πραγματοποιηθεί φέτος η ακολουθία του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Όπως δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, το ψευδοκράτος δεν είναι υποχρεωμένο να δίνει άδεια σε κάθε αίτημα για θρησκευτικές τελετές και ότι δεν θα επιτραπεί στους Ελληνοκυπρίους να «εκμεταλλεύονται την θρησκευτική ελευθερία για να στέλνουν πολιτικά μηνύματα».
Να σημειωθεί πως η ακολουθία στο συγκεκριμένο ναό είχε τελεστεί τα προηγούμενα τρία χρόνια. Το κατοχικό καθεστώς ανέφερε πως δεν θα δίνει πλέον άδεια για ιερές ακολουθίες σε ναούς όπου δεν τελούνταν αυτές πριν από το 1974.
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως έθεσε το ζήτημα στη συνάντησή του, την Τετάρτη 11 Απριλίου, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, και διερωτήθηκε σε τι ενοχλούσε η τέλεση της ακολουθίας του Επιταφίου. «Δεν είναι αρκετό η τουρκική πλευρά να επικαλείται την ανάγκη υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη να λαμβάνει μέτρα που προκαλούν τα αισθήματα των Ελληνοκυπρίων», τόνισε.
Δήλωσε ωστόσο πως δεν θέλει να δώσει συνέχεια, καθώς δεν είναι πρόθεση του, όπως είπε, να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα.
σσΚ: Μάλιστα!