Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Σκόπια- Ιβάνοφ: Εάν αποδεχθούμε την αλβανική πλατφόρμα θα γίνουμε «σαν την Κύπρο»


Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, δήλωσε ότι εάν αποδεχθεί την αλβανική πλατφόρμα η χώρα θα γινόταν ‘σαν μια δεύτερη Κύπρος»

Απρίλιος 7, 2017. 16:00

Η ουσία της πλατφόρμας είναι να αλλάξει τη συνταγματική τάξη της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι ενώ τα Σκόπια είναι μια πολυεθνική κοινωνία και έχουν ένα ενιαίο κράτος, θα μπορούσε να γίνει ένα διεθνικό κράτος... Συγκριτικά θα λέγαμε ότι  η χώρα μας θα μπορούσε να γίνει  σαν την Κύπρο, μόνο η χώρα μας δεν είναι νησί, είπε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στην 

εκπομπή «Ένας προς Ένα» στην κροατική εθνική τηλεόραση, όπως σημειώνει το σλαβικό PlusInfo.

Ο Ιβάνοφ τόνισε ότι η αλβανική πλατφόρμα έχει πρόθεση να φέρει στο προσκήνιο την ισότητα των Αλβανών με τους Σλάβους, με απώτερο στόχο την αλλαγή του συντάγματος, που αναφέρεται στη συμφωνία- πλαίσιο της Οχρίδας του 2001, σύμφωνα με την οποία οι εθνικές κοινότητες αποκτούν δικαιώματα εκπροσώπησης εφόσον καταλαμβάνουν  το ποσοστό των 20% του συνολικού πληθυσμού (σε κάθε δήμο).

«Έτσι, η πρόθεση της πλατφόρμας των Τιράνων είναι ότι το 20% να αλλάξει, και η αλβανική γλώσσα να γίνει ίδια με τη σλαβική των Σκοπίων. Αυτό είναι μια άρνηση των κεκτημένων δικαιωμάτων που έχει η χώρα.

Για παράδειγμα όταν οι Τούρκοι έχουν πλειοψηφία σε ένα  δήμο, η επίσημη γλώσσα είναι η τουρκική, τα σχολεία είναι τουρκικά.

 Όταν έχουμε δήμο Ρομά, έχουμε τη γλώσσα των Ρομά και σχολεία στη γλώσσα των Ρομά, όπως και οι Σέρβοι έχουν δήμο σερβικό.

Έτσι με την πλατφόρμα των Τιράνων τα εν λόγω δικαιώματα θα πηγαίνουν μόνο στην αλβανική κοινότητα, μόνο οι Αλβανοί θα έχουν δικαιώματα», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

 Ο ίδιος αρνήθηκε  σενάρια συνομοσπονδίας  στη χώρα και πρόσθεσε ότι αυτή η εκδοχή έχει προκαλέσει  χιλιάδες πολίτες,  που επί έναν μήνα διαμαρτύρονται στους δρόμους.

«Ο στόχος τους (των Αλβανών) είναι να δημιουργήσουν – εάν μπορούσαμε να το πούμε ήρεμα – ένα τρίτο αλβανικό κράτος», δήλωσε ο Ιβάνοφ στην κροατική τηλεόραση «HTV».

(plusinfo.mk)