Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Προτείνουν τον Νικόλα, γιο του ΗΡΩΑ Τάσσου Παπαδόπουλου, για τις Προεδρικές


Την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, ως κοινού υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές του 2018 συμφώνησαν να προτείνουν στα συλλογικά όργανα τα τρία από τα πέντε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ΔΗΚΟ, Αλληλεγγύη και ΕΔΕΚ...

Η οριστική απόφαση λήφθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των αρχηγών των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου με αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας για συνεργασία στις προσεχείς προεδρικές εκλογές και ανακοινώθηκε μετά το πέρας της από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.
ΔΗΚΟ, Αλληλεγγύη και ΕΔΕΚ έχουν αποφασίσει να προτείνουν στα συλλογικά όργανα των κομμάτων τους για έγκριση την υποψηφιότητα του Ν. Παπαδόπουλου ως κοινού υποψηφίου της συνεργασίας. Το κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών θα μεταφέρει τη συγκεκριμένη πρόταση στα συλλογικά όργανα του κινήματος για να λάβει την τελική απόφαση το συντομότερο δυνατόν.
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας έχει εκφράσει τη διαφωνία του με τη διαδικασία για την επιλογή υποψηφίου. Σύμφωνα με τον Μ. Σιζόπουλο, ο Γ. Λιλλήκας αναφέρθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα υλοποίησης της εισήγησης της Συμμαχίας Πολιτών όπως στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του κοινού υποψηφίου, αλλά και στην αναγκαιότητα εκ των προτέρων συμφωνίας σε ό,τι αφορά τις βασικές αρχές κυβερνητικής πολιτικής που θα διέπουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του κοινού υποψηφίου.
Θεοχάρους: Γι’ αυτό απέσυρα την υποψηφιότητά μου
«Προτάσσοντας το πατριωτικό καθήκον για την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικών και στρατηγικής προς διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού, της Οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας του λαού, αποφάσισα όπως αποσύρω τη δική μου υποψηφιότητα και υποστηρίξω την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ, κρίνοντας ότι συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής στην Προεδρία της Δημοκρατίας» αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.
«Αναμένω ότι η πρόταση μου θα τύχει της έγκρισης και των λοιπών οργάνων της Αλληλεγγύης» προσθέτει. «Είμαι βεβαία για τη στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου και από όλα τα κόμματα του πατριωτικού χώρου, αλλά και από πολλούς συνειδητούς πολίτες που αντιτίθενται στην τραγική δρομολογούμενη λύση» σημειώνει.
Νωρίτερα
Για πρώτη φορά, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν αλλά και να λάβουν καθοριστικές αποφάσεις σε σχέση με την ενδεχόμενη συνεργασία τους, ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
Η πενταμερής συνάντηση έγινε εφικτή μετά από πρωτοβουλία της ΕΔΕΚ και αφού προηγήθηκε το κάλεσμα Γιώργου Λιλλήκα και η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου.
Η σημερινή μέρα κρινόταν από κομματικά στελέχη του ενδιάμεσου ως ιδιαίτερα καθοριστική καθώς τροχοδρομεί τα επόμενα βήματα, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά και σε μεγάλο βαθμό το σκηνικό.
Οι πέντε του ενδιάμεσου κλήθηκαν ενώπιος ενωπίω να ανοίξουν τα χαρτιά τους σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές. Παράλληλα, για πρώτη φορά αναμενόταν ότι στο τραπέζι θα έπεφταν ονόματα, προκειμένου να γίνει η επιλογή του εκλεκτού για τον ενδιάμεσο που θα ηγηθεί της κοινής τους προσπάθειας για νίκη στις εκλογές. Κεφάλαιο ασφαλώς το οποίο είναι και το πλέον ακανθώδες, αφού στα υπόλοιπα θέματα, λίγο ως πολύ, υπάρχει κοινή βάση για να επιτευχθεί η συμφωνία συνεργασίας σε ένα κοινό πρόγραμμα.
Το άνοιγμα του κεφαλαίου της ονοματολογίας αναμενόταν να διαλευκάνει ουσιαστικά και το τοπίο για το κατά πόσο υπάρχει η πιθανότητα συνεργασίας και των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου ή κατά πόσο θα χωρίσουν οι δρόμοι Γιώργου Λιλλήκα με τους υπόλοιπους τέσσερις. Σενάριο το οποίο εδώ και καιρό, άλλωστε, φάνταζε ως το πιο πιθανό, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες έφρεαν τους υπόλοιπους τέσσερις να συμφωνούν και να προκρίνουν την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου. Κάτι που, ασφαλώς, δεν επρόκειτο να γίνει αποδεχτό από τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών.
Κύκλοι του ΔΗΚΟ σημείωναν με νόημα στον «Φ» ότι στη σημερινή συνάντηση θα έπρεπε να αξιολογηθεί και η δυναμική που έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται εντός της κοινωνίας. Αναφορά που αποτελούσε ξεκάθαρη δήλωση υπέρ του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος -είναι πλέον εμφανές ακόμα και μέσα από τις αναρτήσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- χτίζει προφίλ υποψηφίου.
Ταυτόχρονα, υποδείκνυαν ότι η καλύτερη δημοσκόπηση κάλπης για το άτομο που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος είναι οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Υπόδειξη που επρόκειτο να τεθεί ως απάντηση, προφανώς, στην πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα για στήσιμο καλπών προκειμένου να αποφασίσει ο λαός ποιον θεωρεί ως καταλληλότερο υποψήφιο για τον ενδιάμεσο.
Η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου έδειχνε να έχει τη στήριξη και των υπολοίπων, πλην της Συμμαχίας Πολιτών. Με την ΕΔΕΚ φαίνεται να υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων με το ΔΗΚΟ στο θέμα των προεδρικών.
Παρά το γεγονός ότι κύκλοι της ΕΔΕΚ επιμένουν να αναφέρονται στα κριτήρια που καθόρισαν για τον υποψήφιο και όχι στην ονοματολογία, οι πληροφορίες επέμεναν ότι, κατά τη σημερινή συνάντηση ο Μαρίνος Σιζόπουλος θα άνοιγε τα χαρτιά του υπέρ μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου.
Το γεγονός, εξάλλου, ότι η προσπάθεια για κοινή συνάντηση των πέντε καρποφόρησε μετά από πρωτοβουλία της ΕΔΕΚ κι όχι προηγουμένως, λέει πολλά ως προς την πορεία που επιθυμούσαν να ακολουθήσουν τουλάχιστον τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του ενδιάμεσου.
Στο πλευρό τους αναμενόταν να συστρατευθεί και η Ελένη Θεοχάρους, παρά το ότι δημόσια εξακολουθούσε να δηλώνει ότι είναι εν δυνάμει υποψήφια. Οι προηγούμενες επαφές, επίσημες και ανεπίσημες, τόσο με το ΔΗΚΟ όσο και με την ΕΔΕΚ, έδειχναν ότι το θέμα του κοινού υποψηφίου έχει εν πολλοίς συμφωνηθεί.
Στη συμμαχία των τριών αναμένεται να προστεθεί από τα μέσα φθινοπώρου και ο Γιώργος Περδίκης. Μέχρι χθες, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Οικολόγοι δεν πρόκειται να λάβουν οποιαδήποτε επίσημη απόφαση πριν το συνέδριό τους τον ερχόμενο Οκτώβριο. Οι πληροφορίες, ωστόσο, επέμεναν ότι ο πρόεδρος των Οικολόγων τάσσεται θετικά υπέρ της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου.
Υπό αυτά τα δεδομένα είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Γιώργος Λιλλήκας θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Στη σημερινή συνάντηση, ο πρόεδρος της Συμμαχίας επρόκειτο να υποστηρίξει την άποψή του για στήσιμο καλπών καθώς και την εμπειρία του. Παρουσιάστηκε, επίσης, έτοιμος να συζητήσει το ενδεχόμενο στήριξης μιας τρίτης υποψηφιότητας, η οποία να χαίρει της εκτίμησης της κοινωνίας. Θεωρούνταν δεδομένο, όμως, ότι οι εισηγήσεις αυτές δεν επρόκειτο να υιοθετηθούν από τους υπόλοιπους και ως εκ τούτου είναι θέμα ημερών πλέον να ανακοινώσει και επίσημα τη δική του υποψηφιότητα ο Γιώργος Λιλλήκας.