Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Σκοτωμένα αβάπτιστα μωρά, μισοκαμένα πτώματα ηλικιωμένων, ομαδικοί βιασμοί κοριτσιών… Αδύνατο να φανταστεί ανθρώπου νους…. (Unmöglich, sich vorzustellen, menschliche Geist .... Getötet getauft Babys, ältere misokamena Leichen, Gruppenvergewaltigung Mädchen ...)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1944
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν στους Πύργους (Κατράνιτσα) Κοζάνης 318 κατοίκους του χωριού, σε αντίποινα για την εκτέλεση δύο Γερμανών στρατιωτών από δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

Η μαρτυρική κοινότητα των Πύργων Εορδαίας δοκιμάστηκε όσο κανένα άλλο χωριό στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της κατοχής. Οι Γερμανοί εισέβαλαν στις 23 Απριλίου 1944 στην τότε Κατράνιτσα και θανάτωσαν 368 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα. Αδύνατο να φανταστεί ανθρώπου νους τι έκανε «άνθρωπος» σε άνθρωπο. Σκοτωμένα αβάπτιστα μωρά, μισοκαμένα πτώματα ηλικιωμένων, ομαδικοί βιασμοί κοριτσιών… Το κεφαλοχώρι του νομού Κοζάνης κάηκε ολοσχερώς και ο πληθυσμός μειώθηκε δραματικά. Σήμερα μετά από τόσα χρόνια το χωριό έχει ξαναστηθεί στα πόδια του, με πληθυσμό 850 μόνιμων κατοίκων αποτελεί ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τοπικά διαμερίσματα του δήμου Εορδαίας (μαζί με το γειτονικό Μεσόβουνο που καταστράφηκε και αυτό το 1944) και έχει αναγνωριστεί επίσημα ως μαρτυρική κοινότητα του ελληνικού κράτους.
Το βίντεο είναι παρμένο από την σειρά «Μαρτυρικά Χωριά» της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3 με παρουσιαστή τον κ. Νίκο Ασλανίδη και δημοσιεύεται για λόγους όχι εμπορικούς αλλά διάσωσης και διάδοσης της ιστορίας. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο τρίτο κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης.
Μοιρολόι
——————-
Κατράνιτσα καημένη, πανέμορφη και ξακουστή
Σε κάψαν οι προδότες μαζί κι οι Γερμανοί.
Σε κάνανε βεράνι και όλα τα λούσα σου
Δεν σκέφθηκαν λιγάκι καυμένη, πάει η ψυχούλα σου.
Εκεί που εδονούσαν μεγάλα κτίρια,
Τώρα νεκροταφεία καυμένη μόνο μ’ ερείπια.
Κλαιν’ και πικρά θρηνούνε αδέλφια και γονείς,
Κλαιν’ τα πουλιά στα δένδρα, βογγάει και η γης.
Θύματα 400 μεσ’ τα χαλάσματα
Τους ψέλνουνε από γύρω καυμένη με ύμνους και άσματα.
Το σύνταγμα 16 από μακριά ζητά
Που ειν’ οι Καστρανιτσιώτες καυμένη, δεν βγάζουνε μιλιά.
Ελεύθεροι πια τώρα, γυρίζουνε,
Σέρνουνε τους προδότες τους ψιθυρίζουνε.
Ειν’ η Δημοκρατία ο μόνος όρκος μας
Γι’ αυτό πρέπει λιγάκι να γίνει ο λόγος μας.