Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τον ΟΑΣΘΕν αναμονή δικαστικών αποφάσεων.
Σήμα κινδύνου για την οικονομική κατάσταση του ΟΑΣΘ εκπέμπουν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι, εν αναμονή της εκδίκασης της...προσφυγής του ΟΑΣΘ στη διαιτησία για τις οφειλές του...

Δημοσίου και υπό την απειλή η Θεσσαλονίκη να μείνει και πάλι χωρίς αστικά λεωφορεία. Εκπρόσωποι και των δύο πλευρών αναφέρουν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστικής σημασίας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με το που θα ολοκληρωθεί το σχέδιο που ετοιμάζουμε, θα επιδιώξω συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, το προσεχές διάστημα». Επανέλαβε δε ότι το ελληνικό Δημόσιο οφείλει στον ΟΑΣΘ 130,5 εκατ. ευρώ. «Τα έσοδα του οργανισμού μηνιαίως ανέρχονται σε 7,5 εκατ. ευρώ και τα έξοδα διαμορφώνονται σε 11 εκατ. ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση όπως έχει, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη» επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα εκδικαστεί η προσφυγή στη διαιτησία του ΟΑΣΘ, ο οποίος διεκδικεί 14,5 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για οφειλές που αφορούν την εκκαθάριση του 2014.

Πάντως, με την ολοκλήρωση της προαναφερόμενης διαδικασίας, η διοίκηση του ΟΑΣΘ προτίθεται να προσφύγει εκ νέου στη διαιτησία, ζητώντας συνολικά άλλα 100 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, εκ των οποίων 47 εκατ. ευρώ αφορούν οφειλές από το έτος 2015 και τα υπόλοιπα 53 εκατ. ευρώ, από πέρυσι.

Στο μεταξύ, όπως επισήμανε ο κ. Στεφανίδης, οι οφειλές του ελληνικού Δημοσίου στον οργανισμό αυξάνονται διαρκώς, αφού ακόμη δεν έχει προχωρήσει η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εναρμόνιση της καταβαλλόμενης κρατικής επιχορήγησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ, με τον ισχύοντα συντελεστή ΦΠΑ.

«Η καταβολή εξακολουθεί να γίνεται με βάση τον προηγούμενο συντελεστή ΦΠΑ 13%, ενώ ήδη βρισκόμαστε στο 24%» τόνισε ο κ. Στεφανίδης, εξηγώντας ότι «η διαφορά αυτή του 11% δημιουργεί νέα χρηματοδοτική απαίτηση της τάξης περίπου των 500.000 ευρώ/μήνα». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι απλήρωτοι για τον μήνα Μάρτιο και μόνο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων,τόνισε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

πηγη