Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Η ΕΕ προειδοποιεί την ηγεσία των Σκοπίων να «βάλει μυαλό»

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κινεί τα νήματα της αντιδημοκρατικής εκτροπής, με τον αρχηγό της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης (SDSM) Ζόραν Ζάεφ να περιμένει την εντολή σχηματισμού κυβέρΟ πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κινεί τα νήματα της αντιδημοκρατικής εκτροπής, με τον αρχηγό της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης (SDSM) Ζόραν Ζάεφ να περιμένει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας...
*«Κόκκινη κάρτα» με την επιβολή κυρώσεων - περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με το προηγούμενο της Ουκρανίας και άλλων τρίτων χωρών, για τον ίδιο τον Νίκολα Γκρούεφκσι και τους ανθρώπους του, με πρώτους τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι, ως επόμενο βήμα μετά την πολιτική απομόνωση, ετοιμάζεται να βγάλει η ΕΕ.
Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφκσι ως ηγέτης του VMRO-DPMNE είναι αυτός που κινεί τα νήματα της αντιδημοκρατικής εκτροπής, ενώ ο δεύτερος από τον Φεβρουάριο αρνείται να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας στον αρχηγό της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης (SDSM) Ζόραν Ζάεφ με τα τρία από τα τέσσερα αλβανικά κόμματα, αν και έχει εγγράφως την υποστήριξη της πλειοψηφίας 68 βουλευτών, σε σύνολο 120. Ο τελευταίος ως προεδρεύων της Βουλής εμποδίζει εδώ και δύο εβδομάδες την εκλογή προέδρου στη νέα Βουλή, γιατί θα άνοιγε τον δρόμο για την παράκαμψη του προέδρου της ΠΓΔΜ και την έγκριση μιας κυβέρνησης πλειοψηφίας από τη Βουλή.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ πήγε στα Σκόπια στις αρχές της εβδομάδας ?παρακάμπτοντας την περιοδεία του που αφορούσε μόνο τις χώρες της ΕΕ στην περιοχή? για να απευθύνει ο ίδιος την τελευταία προειδοποίηση, ζητώντας να σεβαστούν το κράτος δικαίου και τους θεσμούς και να μην εμποδίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη συγκρότηση κυβέρνησης πλειοψηφίας. Βρέθηκε όμως μπροστά σε έναν αδιάλλακτο Γκ. Ιβάνοφ, που για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε ως ενεργούμενο του Ν. Γκρούεφσκι και εκφραστής της αδιαλλαξίας του κόμματός του, VMRO-DPMNE.
Ψυχρό τετ α τετ
Τα ψυχρά, παγωμένα πρόσωπα και των δύο, αποφεύγοντας εμφανώς ο ένας το βλέμμα του άλλου, όταν εμφανίστηκαν έπειτα από συνάντηση μίας ώρας για να απαντήσουν συνοπτικά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ήταν ενδεικτικά και του κλίματος που κυριάρχησε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τουσκ μίλησε πρώτα απ’ όλα αιχμηρά για αξιοπρέπεια και κοινή λογική, γεγονός που δείχνει ότι οι επικεφαλής του καθεστώτος στη γειτονική χώρα με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους παίζουν πλέον με τα νεύρα των αξιωματούχων της ΕΕ.
Για να ξεκαθαρίσει ότι οι αρνητικές εξελίξεις με τη μη εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών έχουν μπλοκάρει και την πορεία της χώρας προς την ΕΕ και ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να ελπίζουν σε στήριξη της ΕΕ, εάν δεν υπάρξει λύση στο δημοκρατικό πλαίσιο που προαναφέρθηκε. Για τις ανάλογες εξελίξεις που αφορούν στο ΝΑΤΟ φρόντισε να προειδοποιήσει και εγγράφως με μια επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως αποκάλυψε εφημερίδα των Σκοπίων, ενώ ο ίδιος ο Γκ. Ιβάνοφ την απέκρυψε, όπως και το περιεχόμενό της.
Οι εκπρόσωποι του δυτικού παράγοντα τόσο στα Σκόπια όσο και στις Βρυξέλλες εκτιμούν πλέον ότι η περίοδος της πολιτικής απομόνωσης που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα θα περάσει σύντομα στη φάση των κυρώσεων και των περιοριστικών μέτρων. Αυτά τα μέτρα τα αποφασίζει το Συμβούλιο της ΕΕ εκδίδοντας σχετικές αποφάσεις και κανονισμούς στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.
Αποτελούν διπλωματικό μέσο, το οποίο λειτουργεί ως μοχλός πίεσης με στόχο να περιορίσει ή να μεταβάλει δραστηριότητες ή πολιτικές που δεν σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές, όπως αυτές στην ΠΓΔΜ.
Αυτά περιλαμβάνουν από περιορισμούς εισόδου στις χώρες της ΕΕ μέχρι μέτρα που διακόπτουν ή μειώνουν τις οικονομικές σχέσεις τους, συμπεριλαμβανομένων μέτρων δέσμευσης κεφαλαίων και οικονομικών πόρων κ.ά.
Η στάση του ΕΛΚ
Ο κλοιός γύρω από τον Ν. Γκρούεφσκι και τους ανθρώπους του δείχνει πλέον να σφίγγει ασφυκτικά. Και τα τελευταία ερείσματα στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που του είχαν απομείνει, δείχνουν να χάνονται. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, μετά την άρνηση του προέδρου Γκ. Ιβάνοφ να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας, ενέργεια που χαρακτηρίστηκε ως συνταγματικό πραξικόπημα, η στάση του ΕΛΚ έχει γίνει έντονα επικριτική. Αυτό φάνηκε όχι μόνο από όσα είπε στα Σκόπια ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που προέρχεται από το ΕΛΚ, αλλά και όσα ακολούθησαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου παρουσιάστηκε η έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ για το 2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Σλοβένος εισηγητής της Ιβο Βάιγκλ, από την ομάδα των Φιλελευθέρων, ήταν αυτή τη φορά ιδιαίτερα επικριτικός, όπως και οι περισσότεροι που πήραν μέρος στη συζήτηση. Οπως είπε δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση πλειοψηφίας και να συγκροτηθεί το προεδρείο στη Βουλή λόγω της συμπεριφοράς του προέδρου Γκ. Ιβάνοφ, στον οποίο καταλόγισε κομματισμό, και της συστηματικής παρεμπόδισης του VMRO-DPMNE στη Βουλή.
Σημείωσε επίσης ότι αυτή η συμπεριφορά τους έχει επικριθεί από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Σε ανάλογους τόνους ήταν και οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου της ΕΕ Γιαν Μοργκ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέβεν Μίμιτσα, που κάλεσαν τον Γκ. Ιβάνοφ να σεβαστεί τα αποτελέσματα των εκλογών και να σχηματιστεί το ταχύτερο κυβέρνηση, ενώ εξέφρασαν ανησυχία για τη ρητορική εκείνων των πολιτικών στην ΠΓΔΜ που θέτουν σε κίνδυνο τις διεθνικές σχέσεις.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ