Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

10 γνωστές τεχνικές πρώτων βοηθειών που το 90% των ανθρώπων τις κάνει λάθος


IMG_0475

1. Πλύση των πληγών με υπεροξείδιο του υδρογόνου, θεραπεία με ιώδιο και ιατρικό οινόπνευμα μπορεί να αποβούν επικίνδυνα...

IMG_0472
Τι συμβαίνει: Το υπεροξείδιο του υδρογόνου καταστρέφει κύτταρα του συνδετικού ιστού, και η πληγή επουλώνεται πιο αργά. Το ιώδιο και το οινόπνευμα καίνε τα υγιή κύτταρα, μπορούν να προκαλέσουν επώδυνο σοκ και εγκαύματα όταν έρχονται σε επαφή με την πληγή.
Πώς να το αντιμετωπίσετε: Πλύνετε την πληγή με καθαρό πόσιμο ή βρασμένο νερό, εφαρμόστε μια τοπική αλοιφή με αντιβιοτικό. Ο επίδεσμος δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί αν δεν είναι απαραίτητο, διαφορετικά η πληγή θα βραχεί και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να επουλωθεί.
2. Οι καρδιακές μαλάξεις μπορούν να προκαλέσουν σπασμένα πλευρά και βλάβη στους πνεύμονες
IMG_0473
Τι συμβαίνει: Κατά την εκτέλεση θωρακικών μαλάξεων σε άτομο που έχει υποστεί καρδιακή προσβολή, εύκολα μπορούν να σπάσουν τα πλευρικά οστά και να προκληθεί σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες και την καρδιά.
Πώς να το αντιμετωπίσετε: Εκτελέστε καρδιακές μαλάξεις μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σφυγμός, δεν υπάρχει αναπνοή και δεν υπάρχει κοντά γιατρός. Όσο ένα άτομο καλεί ασθενοφόρο, το άλλο εκτελεί μαλάξεις. Ο σωστός ρυθμός είναι 100 συμπιέσεις ανά λεπτό (στο ρυθμό του τραγουδιού Stay Alive των BeeGees). Οι θωρακικές συμπιέσεις σε μικρά παιδιά γίνονται με τα δάχτυλα σε διαφορετικό ρυθμό. Η καρδιοπνευμονική ανάνηψη εκτελείται όταν ξεκινά η καρδιά. Ένας άλλος τρόπος είναι 30 συμπιέσεις και 2 αναπνοές, και στη συνέχεια ξανά 30 συμπιέσεις και 2 αναπνοές.
3. Η παρακεταμόλη μπορεί να οδηγήσει σε ηπατικά προβλήματα.
IMG_0473
Τι συμβαίνει: Η παρακεταμόλη αποτελείται από ακεταμινοφαίνη. Ανακουφίζει τον πόνο, τον πυρετό, καταπραϋνει τη φλεγμονή, και είναι συστατικό πολλών γνωστών φαρμάκων. Η περίσσεια δοσολογία οδηγεί σε ανεπάρκεια του ήπατος και των νεφρών.
Πώς να το αντιμετωπίσετε: Εξετάστε τη δοσολογία προσεκτικά. Για τους ενήλικες η μέγιστη μονή δόση είναι 1 γραμμάριο και η μέγιστη ημερήσια δόση είναι 4 γραμμάρια. Η ακεταμινοφαίνη περιέχεται σε διαφορετικές φαρμακοτεχνικές μορφές (κυρίως στα φάρμακα που ανακουφίζουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος και τους πονοκεφάλους), και είναι εύκολο να υπερβεί η μέγιστη επιτρεπόμενη δόση, προκαλώντας δηλητηρίαση.
4. Κατά την ρινορραγία μη ρίχνετε πίσω το κεφάλι του μη ξαπλώνετε ανάσκελα
IMG_0475
Τι συμβαίνει: Αν ρίξετε πίσω το κεφάλι σας ή να ξαπλώσετε στην πλάτη σας, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται στο κεφάλι κατά την ρινική αιμορραγία. Ο καθορισμός της φύσης και ο κίνδυνος της αιμορραγίας δεν είναι δυνατός, και το αίμα μπορεί να μπει στους πνεύμονες, και να προκαλέσει εμετό.
Πώς να το αντιμετωπίσετε: Κρατήστε το κεφάλι σας όρθιο κανονικά, για να επιταχύνετε τη μείωση της πίεσης. Τοποθετήστε κάτι κρύο στη μύτη. Με τη βοήθεια του δείκτη και του αντίχειρα κλείστε εναλλάξ τα ρουθούνια για 15 λεπτά το καθένα, και αναπνεύστε από το στόμα. Εάν η αιμορραγία επιμένει, επαναλάβετε τα βήματα. Καλέστε ασθενοφόρο αν το αίμα συνεχίζει να τρέχει, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, ή εάν η αιμορραγία προκαλείται από τραύμα.
5. Σε ένα τροχαίο ατύχημα δεν πρέπει να βγάλετε το άτομο από το αυτοκίνητο για το βάλετε σε μια πιο άνετη θέση
IMG_0476
Τι συμβαίνει: Οι περισσότεροι θάνατοι μετά από ένα ατύχημα συμβαίνουν λόγω ενός τραυματισμού στον αυχένα και την σπονδυλική στήλη. Η παραμικρή κίνηση για να βοηθήσετε το θύμα να ξαπλώσει πιο άνετα, μπορεί ακόμα και να σκοτώσει ή να τραυματίσει ακόμα πιο σοβαρά το άτομο.
Πώς να το αντιμετωπίσετε: Αν το άτομο έχει τραυματιστεί και δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ότι έχει χτυπήσει στο κεφάλι, τον αυχένα ή την σπονδυλική στήλη (για παράδειγμα, δεν αισθάνεται τα άκρα, αλλά δεν υπάρχει αιμορραγία), τότε θα πρέπει να καλέσετε ασθενοφόρο και να παρακολουθείτε την αναπνοή του θύματος μέχρι την άφιξη των γιατρών.
6. Σε περιπτώσεις σοβαρής δηλητηρίασης δεν πρέπει να πιείτε φάρμακα που προκαλούν εμετό
IMG_0477
Τι συμβαίνει: Η φαρμακευτική αγωγή για την πρόκληση εμετού μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στον οισοφάγο και να προκαλέσει τον εμετό με το δηλητήριο να μπει στους πνεύμονες.
Πώς να το αντιμετωπίσετε: Με την υποψία δηλητηρίασης πρέπει να καλέσετε ασθενοφόρο, περιγράψτε τα συμπτώματα και την πιθανή πηγή της δηλητηρίασης, ο γιατρός θα προτείνει πως να δράσετε. Μη ψάξετε συμβουλές στο Διαδίκτυο, καθώς η υπερβολική δόση βιταμινών ή δηλητηρίαση από αλκοόλ δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο από το να πιείτε μονορούφι ένα ποτήρι βενζίνης. Χωρίς ιατρική βοήθεια, ο θάνατος μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγες ώρες.
7. Η χρήση επιδέσμου για να σταματήσει η αιμορραγία, μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό
IMG_0478
Τι συμβαίνει: Ο ακατάλληλος ή περιττός επίδεσμος μπορεί να οδηγήσει σε μετατόπιση των άκρων. Η αιμοστατική ταινία δεν σταματά την αιμορραγία, και στερεί τη ροή του αίματος των άκρων, που μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση του ιστού.
Πώς να το αντιμετωπίσετε: Χρησιμοποιήστε μια αποστειρωμένη γάζα ή ένα καθαρό πανί για να εφαρμόσετε έναν επίδεσμο στο τραύμα και κρατήστε το σταθερά. Αυτό είναι αρκετό, μέχρι να πάτε στο νοσοκομείο. Αποτελεί εξαίρεση μια σοβαρή αιμορραγία, όπου ο κίνδυνος του θανάτου είναι υψηλότερος από τον κίνδυνο ακρωτηριασμού.
8. Μην εισάγετε στο στόμα ένα κουτάλι για να βγάλετε τη γλώσσα του ατόμου, που το έπιασε επιληπτική κρίση
IMG_0479
Τι συμβαίνει: Κατά τη διάρκεια μιας επιληπτικής κρίσης το άτομο μπορεί να καταπιεί ή να πάθει ασφυξία λόγω του αντικειμένου, το οποίο τοποθετείται για την προστασία της γλώσσας.
Πώς να το αντιμετωπίσετε: κατά τη διάρκεια της επιληπτικής κρίσης, το άτομο μπορεί να έχει έντονους σπασμούς, ακόμη και να χάσει το χρώμα του και να γίνει μπλε. Αλλά η επιληπτική κρίση σταματάει μόνη της και ο οργανισμός δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον εαυτό του. Το πιο σημαντικό είναι να καλέσετε γιατρό, βεβαιωθείτε ότι το άτομο δεν έχει πληγωθεί και βεβαιωθείτε ότι αναπνέει άνετα. Η κατάποση της γλώσσας είναι αδύνατη, και το δάγκωμα δεν είναι επικίνδυνο. Μετά από μια επιληπτική κρίση, θα πρέπει το άτομο να ξαπλώσει σε πλάγια στάση.
9. Κατά το δάγκωμα φιδιού, δηλητηριωδών εντόμων και αρθρόποδων απαγορεύεται αυστηρά να ρουφήξετε το δηλητήριο
IMG_0480
Τι συμβαίνει: Το δηλητήριο όταν αναμιγνύεται με το σάλιο, εισέρχεται στην περιοχή του στόματος. Αυτό θα επιταχύνει την δηλητηρίαση του σώματος, μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονικό οίδημα και καρδιακή ανακοπή.
Πώς να το αντιμετωπίσετε: Αν το δάγκωμα συνέβη σε άκρο, ξαπλώστε σε οριζόντια θέση, και κρεμάστε το άκρο με το δάγκωμα σε θέση χαμηλότερη από την καρδιά. Καλέστε ασθενοφόρο, περιγράψτε λεπτομερώς την πηγή της δηλητηρίασης και πειίτε πολλά υγρά.
Σημαντικό: μην μεταφέρετε μόνοι σας τον ασθενή στο πλησιέστερο νοσοκομείο
IMG_0481
Τι συμβαίνει: Μην μεταφέρετε μόνοι σας έναν άρρωστο ή τραυματία στο κοντινότερο νοσοκομείο.
Πώς να το αντιμετωπίσετε: Καλέστε ασθενοφόρο, περιγράψτε την κατάσταση στο τηλέφωνο, ο τηλεφωνητής θα σας πει σε ποιο πλησιέστερο νοσοκομείο μπορεί να μεταφερθεί ο ασθενής. Δεν έχουν όλα τα νοσοκομεία τα απαραίτητα φάρμακα, γιατρούς και εξοπλισμό, καθώς και μια μεταφορά μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για τον ασθενή.
Πώς να κάνετε μια ένεση
IMG_0482
Τι κάνετε λάθος: Κάνετε την ένεση στους μύες, διαπερνώντας το δέρμα πολύ βαθιά, ή όχι μέχρι το τέλος. Κάνετε ένεση σε οποιοδήποτε μέρος του μυός.
Πώς να το κάνετε σωστά: Απολυμάνετε τα χέρια σας και το σημείο της ένεσης. Η ένεση στον γλουτιαίο μυ χωρίζεται σε 4 τεταρτημόρια. Με γρήγορη κίνηση της βελόνας βρείτε το άνω δεξί τεταρτημόριο και σε γωνία 90 μοιρών. Μετά την ένεση, τοποθετήστε βαμβάκι στο σημείο της ένεσης εμποτισμένο με οινόπνευμα.