Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΘΑΝΑΤΟΣ (ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ)…Την Τετάρτη στις 10 το πρωί το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια ενώ η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται για το βράδυ της Πέμπτης.

Τις χειρότερες στιγμές για οποιαδήποτε κυβέρνηση, βίωσε η σημερινή δικομματική συγκυβέρνηση, κατά την μαραθώνια ακρόαση φορέων, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τα μνημονιακά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης στη Βουλή: δεν ήταν μόνο που ούτε ένας από τους εκπροσώπους εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, επιχειρηματιών, επαγγελματικών ενώσεων, αγροτών, σωμάτων ασφαλείας, δικαστών, συνταξιούχων και ατόμων με αναπηρία δεν βρέθηκε να μην εκφράσει εντονότατη αγανάκτηση για το περιεχόμενο των προς ψήφιση διατάξεων. Αλλά και πολύ περισσότερο, καταγράφηκαν σαφείς προειδοποιήσεις για επικείμενες μεγάλες αντιδράσεις, απροσδιόριστων επί του παρόντος της έκτασης και της έντασής τους.
Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί είτε καθ’ολοκληρία είτε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας απουσίαζαν από την αίθουσα.
Άπαντες, επισημαίνοντας τα αρνητικά χαρακτηριστικά των προωθούμενων διατάξεων, ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, αντιπροτείνοντας την έναρξη διαβουλεύσεων μεταξύ των ενώσεων και των φορέων με την κυβέρνηση, για τις όποιες ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες στην παρούσα κρισιμότατη για την οικονομία και την κοινωνία συγκυρία.
«Αν δεν το αποσύρετε θα είμαστε απέναντι», τόνισε εκπρόσωπος στρατιωτικών. «Αποσύρετε το νομοσχέδιο ή αποσυρθείτε εσείς», ανέφερε εκπρόσωπος των λιμενικών. «Η κραυγή αγωνίας, θα γίνει κραυγή αγανάκτησης», επισήμανε εκπρόσωπος των αγροτών. Για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο εκπρόσωπος των αστυνομικών.
«Δεν θα σας δώσουμε άλλοθι. Ντρέπεστε γιατί εξαπατήσατε και προδώσατε πολιτικά όσους σας πίστεψαν» είπε εκπρόσωπος των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, κάνοντας την προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ) να αντιδράσει: «Δεν μπορείτε να ερμηνεύετε τα συναισθήματα των βουλευτών» είπε, προκαλώντας με τη σειρά της αντιδράσεις από το χώρο της αντιπολίτευσης για την παρέμβασή της αυτή.
Στο θέμα της αναξιοπιστίας των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης – συγκριτικώς με όσα έλεγαν σε προηγούμενα μνημόνια από τις θέσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και σε σχέση με όσα έως και πρόσφατα έλεγαν στους εκπροσώπους των εργαζομένων, μίλησαν πολλοί:
«Υπάρχει ξεκάθαρα εμπαιγμός και κοροϊδία που ξεπερνά κάθε προηγούμενο» είπε ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών. Τα σκληρά συνθήματα που έλεγαν οι του ΣΥΡΙΖΑ για προηγούμενα μνημόνια επιτιθέμενοι στις κυβερνήσεις που τα προωθούσαν, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ.
«Ολοκληρώνεται ένας ακόμα κύκλος βίαιων παρεμβάσεων στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, το νομοσχέδιο. Τέτοια μέτρα δεν έχουν επιβληθεί ούτε σε ηττημένους πολέμων» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΓΣΒΕΕ.
Ιδιαιτέρως επικριτικοί για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τόσο τους ίδιους όσο και ευρύτερα την ελληνική κοινωνία, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι δικαστών και εισαγγελέων, του δικηγορικού συλλόγου, του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου κ.ά., ενώ ενδεικτικό του κλίματος είναι πως η κυβέρνηση φαίνεται να κατάφερε το «ακατόρθωτο»: να συσπειρώσει εναντίον της τους πάντες – ακόμα και εκείνους που «θεωρητικά» τα συμφέροντά τους ενίοτε φαίνονται να βρίσκονται σε σύγκρουση: φαρμακευτικές βιομηχανίες και φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες σχολείων αλλά και εκπαιδευτικούς στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζομένους.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η επισήμανση εκπροσώπου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών: «Μεγάλη μερίδα συνταξιούχων οδηγείται σε εξαθλίωση» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, την έντονη διαμαρτυρία του για τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα αναπηρικά επιδόματα, εξέφρασε και ο εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία.
«Είναι απαράδεκτο να μην είναι παρόντες οι αρμόδιοι υπουργοί να ακούσουν τους φορείς», σχολίασε κάποια στιγμή ο κ. Ι. Κουτσούκος (Δημοκρατική Συμπαράταξη).
«Οι υπουργοί παρακολουθούν τη συνεδρίαση» (ενν. προφανώς από την τηλεόραση), απάντησε απορρίπτοντας τη βουλευτική ένσταση η κυρία Καφαντάρη, πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.