Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναὶα, αποφασιστική».

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΦΩΤΙΑ !! Δεν Υπέγραψε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!


ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΦΩΤΙΑ (ALERT) ! Ρωσία, Τουρκία και Ιράν Συνυπέγραψαν Μνημόνιο… !!
Συμφωνία για τη Συρία χωρίς τη Συρία.Δεν υπέγραψαν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 των ΑΣΤΑΝΑ για safe zones oι αντιπροσωπείες συριακής κυβέρνησης και »ανταρτών »...

Η Ρωσία,το Ιράν και η Τουρκία υιοθέτησαν την Πέμπτη στα Astana το τελευταίο ρωσικό σχέδιο για το συριακό που προβλέπει ζώνες ασφαλείας για να εγκαθιδρύσει μια διαρκή εκεχειρία σε πολλές περιοχές.
Οι εκπρόσωποι των 3 χωρών υπέγραψαν ένα « μνημόνιο για την δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης « , ανέφερε ο ΥΠΕΞ του Καζακστάν ο Kaïrat Abdrakhmanov χρησιμοποιώντας τον όρο της διαπραγμάτευσης.
Η σιχύ τους θα είναι « 6μηνη με δυνατότητα προέκτασης », δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Vladimir Poutine για συριακό ο Alexandre Lavrentiev.
« Προσανατολιζόμαστε να μην έχουν ημερομηνία λήξης « , πρόσθεσε εκτιμώντας ότι αυτή η συμφωνία « ανοίγει το δρόμο για τη διατήρηση της ενότητας της Συρίας « . « Αυτή είναι μια μέρα σημαντική », χαιρέτισε από την πλευρά του τη συμφωνία ο Staffan de Mistura, του ΟΗΕ ομοίως παρόν.
Η συμφωνία δεν υπογράφτηκε αντίθετα ούτε από τους απεσταλμένους της συριακής κυβέρνησης ούτε από τους αντάρτες που ήταν παρόντες στ΄ Astana.
Η Δαμασκός δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία δια του Bachar al-Jaafari. Πριν την υπογραφή οι αντάρτες είχαν ομολογήσει ότι πρόκειται για ένα μέτρο « για τη βελτίωση της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης των πολιτών ». Αλλά λόγω του ότι το Ιράν ήταν ένας από τους που υπέγραψαν το κείμενο τουλάχιστον 3 μέλη τους αποχώρησαν διαμαρτυρόμενα.
« Δεν λαμβάνουμε μέρος σε αυτήν τη συμφωνία μεταξύ των 3 χωρών. Καλά ακούσατε δεν είμαστε σύμφωνοι καθόλου καθώς το Ιράν (…) είναι ένας εγγυητής αυτής της συμφωνίας », είπε σε συνέντευξη τύπου ο Oussama Abou Zeid, ο εκπρόσωπος τύπου της αντιπροσωπείας τους.
Γι αυτό πρόκειται να δημιουργηθούν « safe zones » ή ζώνες οι λεγόμενες « της αποκλιμάκωσης », ένας όρος flou που θα μπορούσε να προσεγγίζει σε μια zone tampon χωρίς σε κάθε περίπτωση να εμπεριέχει τη μαζική ανάπτυξη στρατιωτών για να διασφαλιστεί η εκεχειρία.
Σύμφωνα με ανακοινωθέν του τουρκικού ΥΠΕΞ οι « ζώνες αποκλιμάκωσης » θα δημιουργηθούν στο σύνολο της επαρχίας Idleb, και σε ζώνες περιορισμένες στις επαρχίες Λαττάκειας,Χαλεπίου, Hama, Homs και Δαμασκού στην Αν Ghouta όσο και σε Deraa και Kuneitra.
Η α΄εκδοχή του σχεδίου στην αραβική που εξασφάλισε το AFP, προέβλεπε τη δημιουργία μόνο 4 ζωνών.
Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή, « safe zones » θα σχηματιστούν γύρω από τις « ζώνες αποκλιμάκωσης » με σημεία ελέγχου και κέντρα επιτήρησης από συριακό στρατό και »αντάρτες ». Στρατιωτικές μονάδες των ‘ »παρατηρητών » χωρών που δεν διευκρινίζονται θ΄αναπτυχθούν. Σύμφωνα με τα ρώσικα πρακτορεία η Μόσχα είναι έτοιμη να στείλει παρατηρητές.
Στα αφορούμενα εδάφη θα εφαρμοστούν no fly zones υπό την προυπόθεση πως δεν θα υπάρχει καμιά στρατιωτική δραστηριότητα σε αυτά », είπε ο Poutine.
AFP dimpenews