Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ή Μεγαλομάρτυς


Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ή Μεγαλομάρτυς
Μεγάλο παράδειγμα πίστης στον Ένα και αληθινό Θεό αποτελεί ή Ειρήνη. Γεννήθηκε στην πόλη Μαγεδών της Περσίας και το πρώτο της όνομα ήταν Πηνελόπη. ο πατέρας της ονομαζόταν Λικίνιος και ήταν έπαρχος, ή δε μητέρα της Λικινία. Από έξι χρονών ή Πηνελόπη άρχισε τη γραμματική της εκπαίδευση, σ’ έναν από τους πιο σοφούς διδασκάλους της εποχής της, τον Άπελλιανό. Της έμαθε πολλά ο σοφός διδάσκαλος...
Ένα, όμως, δεν της έμαθε. Για το Χριστό. Και αυτό το κατόρθωσε μια απλή χριστιανή υπηρέτρια του Λικινίου, πού με τη θεία χάρη κατέκτησε την καρδιά της άρχοντοκόρης. Ή Πηνελόπη ένιωσε μεγάλη χαρά πού έμαθε την πραγματική αλήθεια της ζωής και επεδίωξε αμέσως να βαπτισθεί χριστιανή. Πήρε το όνομα Ειρήνη και συγχρόνως το σταυρό της χριστιανικής ζωής. Από δω και πέρα ή Ειρήνη άρχισε μια πνευματική πορεία, πού περνά δια μέσου πυρός και σιδήρου. ο ίδιος ο πατέρας της την έβαλε στα πόδια άγριου αλόγου, να τη σκοτώσει με κλωτσιές. Άλλα το άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε αυτόν. Τότε επικράτησε μεγάλη σύγχυση μεταξύ των εκεί παρευρισκομένων ανθρώπων. Άλλα ή Ειρήνη τους καθησύχασε με τα λόγια του Χρίστου: «Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι»1. Δηλαδή, όλα είναι δυνατά σ’ εκείνον πού πιστεύει. Και πράγματι, με θαυμαστή πίστη προσευχήθηκε, και ο πατέρας της σηκώθηκε ζωντανός. Τότε, οικογενειακώς όλοι βαπτίσθηκαν χριστιανοί. Της Ειρήνης οι δοκιμασίες και τα μαρτύρια ήταν πολλά. Άλλα πάντα έβγαινε ζωντανή μέσα από αυτά, διότι είχε μεγάλη και ζωντανή πίστη. Περιόδευσε σε αρκετούς τόπους και δίδαξε το λόγο του Θεού, ιδιαίτερα με το παράδειγμα της ζωής της.
1. Ευαγγέλιο Μάρκου, θ’ 23.

Απολυτίκιο. Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ειρήνης τον άρχοντα, ιχνηλατούσα σεμνή, ειρήνης επώνυμος, δι’ επιπνοίας Θεού, εδείχθης πανεύφημε* συ γαρ του πολέμου, τας ενέδρας φυγούσα, ήθλησας υπέρ φύσιν, ως παρθένος φρονίμη* διό Μεγαλομάρτυς Ειρήνη, ειρήνην ημίν αίτησαι.