Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Διδασκαλία σοκ σε σχολεία! «Μπαμπάκα, τι θα μου κάνεις»; «Θα σε πη@@ξω όπως πη@@δάνε οι άντρες τις γυναίκες»! Ένα βιβλίο εξωσχολικό μεν ... διδάσκεται δε


«Μπαμπάκα, τι θα μου κάνεις»; «Θα σε πη@@ξω όπως πη@@δάνε οι άντρες τις γυναίκες»!

Διδασκαλία σοκ σε σχολεία! Πατέρας ζητά από την κόρη του να… στηθεί και η συνέχεια…
απερίγραπτη!
Ένα βιβλίο εξωσχολικό μεν ...
πρόκειται για λογοτεχνικό, χαρακτηρισμένο αυστηρά ως ΕΝΗΛΙΚΩΝ, διαβάστηκε τελευταία σε κάποια Γυμνάσια και έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο σε γονείς, όσο και στους μαθητές που το άκουγαν να ‘’διδάσκεται’’ μπροστά τους!
Ο καθένας που επιλέγει ένα λογοτεχνικό διήγημα – είτε βγαλμένο από τη ζωή, είτε φαντασίας – έχει δικαίωμα να το αγοράσει με δική του ευθύνη και πάντα γνωρίζοντας το περιεχόμενο, όχι όμως παιδιά 14 και 15 ετών, ίσως και πιο μικρά να μαθαίνουν μέσα σε μία τάξη, τι; Πως ένας πατέρας βιάζει την κόρη και την κάνει… γυναίκα;
Και εννοείται ότι σε μία σχολική ώρα δεν θα διαβαστεί ολόκληρο βιβλίο, οπότε τι έχουν να αποκομίσουν οι μαθητές; Τα μεν αγόρια ότι ίσως είναι και φυσιολογικό αν κάνουν κάτι με τη βία σε ένα κορίτσι ή ένα κορίτσι ότι δεν πρέπει να μιλήσει σε μία παρόμοια κατάσταση ω μη γένοιτο; Να στιγματίσουν με φόβο την εμπειρία που θα έχουν στη συνέχεια μέσα από μία κανονική σχέση; Αναπάντητα ερωτήματα!
Όλο αυτό προκαλεί σοκ στους ενήλικες, όχι στα παιδιά και μάλιστα όταν μπαίνουν τέτοια βιβλία στις τάξεις.
Η ‘’Ιφιγένεια’’ μπορεί να διηγείται τη δική της ιστορία – επαναλαμβάνουμε για όποιον ενήλικα επιλέξει να το αγοράσει, καλώς να το πράξει, χωρίς να θέλουμε να θίξουμε τη συγγραφέα – με τη σχέση ντροπής με τον πατέρα της και για όλα όσα στιγμάτισαν την ύπαρξή της, όμως οι ‘’σκηνές’’ και τα λόγια που περιγράφονται είναι μακράν πέρα από τη φιλοσοφία της σχολικής διδαχής, για να μην πούμε κάτι χειρότερο.
ifigeneia
Την Ιθάκη δεν την έχασε ο Καβάφης, αλλά όλοι όσοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν τη νεολαία μας… 
Τραγικό, αν μη τι άλλο! Το να ανεχόμαστε ως γονείς τη ‘’Θεματική εβδομάδα’’, τις ιστορίες για αγρίους με τις έμφυλες ταυτότητες και τα υπόλοιπα… δεν τα πολυκάναμε θέμα, αλλά πλέον έχουμε ξεφύγει!
Χ.Π.
«Μπαμπάκα, τι θα μου κάνεις»; «Θα σε πη@@ξω όπως πη@@δάνε οι άντρες τις γυναίκες»!