Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: «Ορισμένοι δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα» («ρουκέτα» κατά Μητσοτάκη)

«Ρουκέτα» του πρέσβη των ΗΠΑ Πάιατ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ταβανό-προκα» και όχι απλώς καρφί, για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον πρέσβη της Αμερικής στη χώρα μας...

Ο Τζέφρι Πάιατ στο Βήμα της Κυριακής δήλωσε ότι στηρίζει τις κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύοντας παράλληλα ρουκέτα προς την Πειραιώς:
«Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στο πολιτικό σύστημα, που απλώς θέλουν να πουν όχι. Δεν ενδιαφέρονται να δουν την Ελλάδα να προχωράει μπροστά, επειδή είναι άβολο για αυτούς, από ιδεολογικής απόψεως, ή λόγω προσωπικών οικονομικών συμφερόντων», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Το συμφέρον των ΗΠΑ είναι να δουν μια Ελλάδα, σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ και μέλος της ευρωζώνης να βγαίνει από τον επταετή κύκλο οικονομικής κρίσης και να πορεύεται σε έναν δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης». Από την οπτική αυτή, όπως παρατηρεί, οι ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένες «από την είδηση για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». «Είμαι αισιόδοξος ότι τώρα θα δούμε ταχεία πρόοδο προς το Eurogroup της 22ας Μαΐου που θα εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης» υπογραμμίζει ο Αμερικανός πρέσβης.
Παράλληλα, όπως αναφέρει, θα μεταβεί τον Ιούνιο, ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στις ΗΠΑ για «να περιγράψω τις ευκαιρίες που βλέπω για διευρυμένες εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις».
Σε σχέση με την Τουρκία, ο κ Πάιατ σημειώνει: «Έχω εντυπωσιαστεί από τις συζητήσεις μου με υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους μετά το τουρκικό δημοψήφισμα, για την έμφαση που δίνουν στο να παραμείνει η Τουρκία αγκυροβολημένη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς». «Τα αμερικανικά και ελληνικά συμφέροντα συγκλίνουν στο ζήτημα αυτό» υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας «Θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική, που θα σέβεται τα ευρωπαϊκά κριτήρια διακυβέρνησης και θα είναι σταθερή. Ενθαρρύνουμε να παραμείνουν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας».
Αναφορικά με τη βάση της Σούδας, ο Αμερικανός πρέσβης δηλώνει: «Κατά την πρόσφατη επιτυχημένη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον ο κ Καμμένος μίλησε δημόσια για την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει για περισσότερα από ένα έτη τις δραστηριότητές μας στη Σούδα. Θα το καλωσορίζαμε αυτό». Επίσης, τονίζει «Ενδιαφερόμαστε η Ελλάδα να μπορεί να συντηρήσει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις διότι είναι και προς το δικό μας συμφέρον».
Για τις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ μετά την εκλογή του προέδρου Τραμπ, λέει μεταξύ άλλων, ότι «η οικονομική και εμπορική σχέση ΗΠΑ-ΕΕ είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθούν λύσεις. Στο στρατηγικό επίπεδο , το απλό γεγονός είναι ότι η Ευρώπη είναι το πρώτο μέρος στο οποίο προσφεύγουν οι ΗΠΑ σε περιόδους κρίσης ή προβλημάτων. Δεν βλέπω να αλλάζει αυτό. Πιστεύω ότι η διατλαντική σχέση πατάει σε στέρεο έδαφος».