Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

ΜΠΛΟΚΟ! ΗΧΗΡΗ… ΣΦΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ !! Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ… !!!


Η ΜΙΑ… ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΛΕΜΕΝΟ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ»
ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Ο «ΦΙΛΟΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ, ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ...

Αυτό, το δεύτερο στοιχείο της εμφανούς παράκαμψης των διαδικασιών εκ μέρους της Κομισιόν, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της απόρριψης των μεθοδεύσεων της ομάδας Γιούνκερ, από 23 κράτη-μέλη, υπερκαλύπτοντας την εξασφάλιση ενισχυμένης ειδικής πλειοψηφίας, η οποία απαιτείτο από 21 και πλέον κράτη-μέλη. Τις μεθοδεύσεις της Κομισιόν απέρριψαν, μεταξύ άλλων: Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία, χώρες οι οποίες υποστήριξαν ότι συμφώνησαν με τη Νομική Υπηρεσία, θεωρώντας ότι η πρόταση της Κομισιόν είναι νομικά ανυπόστατη.
Παράλληλα, πέντε κράτη-μέλη, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Κροατία, εξέφρασαν αλληλεγγύη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, με φόντο την πολιτική διάσταση του ζητήματος, καθώς όπως γίνεται κατανοητό, ενδεχόμενη επέκταση των διευρωπαϊκών δικτύων προς την Τουρκία, θα δημιουργούσε εικόνα επιβράβευσης της υποψήφιας χώρας, η οποία στο πεδίο των μεταφορών επιβάλλει δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος της Κύπρου, (διατηρώντας κλειστά τα τουρκικά λιμάνια παρά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί με κοινοτική απόφαση, από το 2006).
Το ζήτημα που προέκυψε με τα διευρωπαϊκά δίκτυα, αφήνει εκτεθειμένο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τους στενούς του συνεργάτες αλλά και το σύνολο των Επιτροπών και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τα όρια της σημερινής Κομισιόν, η οποία φέρεται να επιχειρεί με κάθε μέσο να εξυπηρετήσει την Τουρκία, υπερβαίνοντας ακόμη και τις θεσμοθετημένες της εξουσίες (σύμφωνα με τη θέση που διατύπωσε η Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου). Όπως προκύπτει ευθέως από τα όσα έλαβαν χώρα στο ζήτημα επέκτασης των διευρωπαϊκών δικτύων και όχι μόνον, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν διστάζει να επιχειρήσει να «καπελώσει» τα κράτη-μέλη, υπερβαίνοντας τις εξουσίες και τους όρους εντολής του, προκειμένου να υλοποιήσει τη δική του ατζέντα, στην οποία η Τουρκία φέρεται να έχει εξέχουσα θέση.
Άλλωστε, τα πρόσφατα «κατορθώματα» του Γιούνκερ δεν αφήνουν ίχνος αμφισβήτησης για τις στοχεύσεις του. Όπως είχαμε αποκαλύψει, ο Πρόεδρος της Κομισιόν έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, προωθώντας το άνοιγμα πέντε τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων που μπλοκάρει μονομερώς η Λευκωσία, στέλνοντας μάλιστα και επιστολή-δέσμευση προς την τουρκική πολιτειακή ηγεσία.
Παράλληλα, ο Γιούνκερ υπέβαλε πρόταση για αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης της Τουρκίας, παρά τη δεδηλωμένη άρνηση της Άγκυρας να εφαρμόσει την υφιστάμενη Τελωνειακή Ένωση, στη βασική της μορφή έναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν βλέπει παράλληλα με ιδιαίτερη συμπάθεια την αξίωση της Τουρκίας να εξασφαλίσει διμερείς διευκολύνσεις από την Κύπρο (σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού), τόσο για ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση Τούρκων πολιτών, όσο και για ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών στη νήσο. Κάτι που παραπέμπει σε ικανοποίηση του τουρκικού αιτήματος για τέσσερις ελευθερίες, «διμερώς» από την Κύπρο και χωρίς οποιουδήποτε είδους εμπλοκή της Ε.Ε.
Η απόφαση απόρριψης της πρότασης της Κομισιόν από τα κράτη-μέλη λήφθηκε σε διπλωματικό επίπεδο (COREPER 1), μερικές μόνο μέρες πριν από την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη βελγική πρωτεύουσα, στερώντας από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη δυνατότητα να αναδείξει το ζήτημα στη συνάντηση με τον Τούρκο ηγέτη, μεταξύ των σημείων αναφοράς που ετοίμασαν οι υπηρεσίες της Κομισιόν.
Σημειώνεται ότι η απόρριψη της επέκτασης των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών δεν αφορά μόνο στην Τουρκία, αλλά και στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. Ωστόσο, η Λευκωσία έχει ήδη ξεκαθαρίσει προς τους εταίρους της ότι δεν ενίσταται στην επέκταση των διευρωπαϊκών δικτύων στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.
Η μεθόδευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο τρόπος με τον οποίο η Κομισιόν επεχείρησε να παρακάμψει τα κράτη-μέλη, εξασφαλίζοντας «κατ’ εξουσιοδότηση πράξη» για να επιβάλει επέκταση των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών στη Τουρκία (τα Δυτικά Βαλκάνια και τα κράτη της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης), είναι αν μη τι άλλο υποτιμητικός για τη νοημοσύνη των «28». Σύμφωνα με τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Συμβουλίου, της οποίας έλαβε γνώση ο «ΦΙΛΕΛΥΘΕΡΟΣ», η Κομισιόν βάσισε τη πρότασή της στη διακήρυξη μιας άτυπης συνάντησης του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ τον Ιούλιο του 2016, για τα διευρωπαϊκά δίκτυα. Δηλαδή, η Κομισιόν «κατόρθωσε» να εκλάβει την εν λόγω άτυπη υπουργική συνάντηση ως κανονική σύνοδο του Συμβουλίου και τη διακήρυξη που είχε εκδοθεί ως πολιτική απόφαση των «28». Παράλληλα, η Κομισιόν «ξέχασε» το άρθρο 218 της Συνθήκης της Λισαβόνας περί διεθνών συμφωνιών…
Τρέχουν να τα μαζέψουν…
Το άδειασμα της Κομισιόν για την επέκταση των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών στην Τουρκία, σε διπλωματικό επίπεδο, αναμένεται να επικυρωθεί και σε πολιτικό επίπεδο, από το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, το οποίο συνέρχεται αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες. Η απόρριψη της πρότασης της Κομισιόν είναι μάλιστα δεδομένη καθώς το εν λόγω θέμα έχει εγγραφεί ως σημείο Α στην ατζέντα του Συμβουλίου, δηλαδή χωρίς να προϋποτίθεται συζήτησή του. Ως εκ τούτου, οι υπουργοί των «28» θα απορρίψουν και τυπικά την πρόταση της Κομισιόν, χωρίς καν να συζητήσουν το εν λόγω θέμα.
Ωστόσο, η Κομισιόν, προκειμένου να μην δεχθεί ράπισμα και σε πολιτικό επίπεδο, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», να θέσει σε εσωτερική διαδικασία (μεταξύ των Επιτρόπων), την απόσυρση της πρότασής της. Εάν τελικά η πρόταση της Κομισιόν αποσυρθεί, τότε εκ των πραγμάτων θα τεθεί και εκτός ατζέντας του Συμβουλίου και συνεπώς δεν θα τίθεται πλέον ζήτημα και τυπικής απόρριψής της.
Από φθινόπωρο τα ευρωπαϊκα «δώρα» προς την Άγκυρα
Σε δύο κυρίως πυλώνες στρέφεται η προσπάθεια «αναζωογόνησης» της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, την οποία πρόταξε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, επικαλούμενος τη Συμφωνία της 18ης Μαρτίου, που είχαν κάνει προς αυτή την κατεύθυνση οι ηγέτες των «28», από κοινού με την πολιτειακή ηγεσία της Άγκυρας.
Όπως πληροφορούμαστε, η Κομισιόν εμφανίζεται έτοιμη να προβεί σε κινήσεις ικανοποίησης των τουρκικών αιτημάτων υπό την προϋπόθεση διατήρησης της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό. Και σε κάθε περίπτωση, μετά το «ορόσημο» των γερμανικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.
Υπό το φως της αδυναμίας ξεπαγώματος τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων (καθώς η Λευκωσία δεν προτίθεται να άρει το βέτο της), Βρυξέλλες και Άγκυρα επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην ελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων για τα 75 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες. Επί του προκειμένου, δρομολογείται μια «διακοσμητική» τροποποίηση του αντιτρομοκρατικού νόμου της Τουρκίας, που αποτελεί το βασικότερο εκ των 7 μη εκπληρωθέντων προαπαιτούμενων κριτηρίων (από σύνολο 72). Παράλληλα, γίνονται σκέψεις για το χρονικό σημείο που θα μπορούσε να καταστεί εφικτή η αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης της Τουρκίας, την οποία προτείνει η Κομισιόν, εν μέσω ενστάσεων, κυρίως από τη Λευκωσία.
Άγκυρα και Βρυξέλλες αναμένεται να συζητήσουν τα δύο θέματα στις 13 Ιουνίου, οπότε θα διεξαχθεί ο πολιτικός διάλογος Ε.Ε.-Τουρκίας σε διπλωματικό επίπεδο, ενώ ανοίγματα εκτιμάται ότι μπορούν να εξεταστούν και στα ζητήματα ενέργειας.
Κοινοτικοί κύκλοι σημειώνουν, ως συμπέρασμα των επαφών Ερντογάν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ, την κοινή προσπάθεια των δύο πλευρών για αναθέρμανση των ευρωτουρκικών σχέσεων. Δεν είναι προφανώς τυχαίο ότι εκπρόσωπος της Κομισιόν έσπευσε να υποδείξει ότι Ε.Ε. και Τουρκία «πρέπει και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται»…

«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com