Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Επίτροπος σε ρόλο …Δημάρχων;


Αποτέλεσμα εικόνας για δημαρχειο

Ένα περίεργο φαινόμενο παρατηρείται στη Νότια Αττική το τελευταίο διάστημα…
Ένα φαινόμενο που συζητείται έντονα και προκαλεί εύλογο προβληματισμό και ερωτήματα εντός και εκτός των δημαρχιακών μεγάρων. Μέσα στην κρίση, οι Δήμοι του Αλίμου, της Νέας Σμύρνης, της Γλυφάδας και άλλοι στην περιοχή αυτή προσπαθούν να αγοράσουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό ή να κάνουν απαραίτητες δαπάνες με ίδιους πόρους – με τα όποια μέσα διαθέτουν πλέον – και το Ελεγκτικό Συνέδριο τους βάζει «περίεργα» εμπόδια. Πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας κάνουν λόγο για την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ευδοξία Στυλιανίδου, η οποία δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο και «κόβει» τα δημοτικά έργα, που πολλές φορές είναι παραπάνω από απαραίτητα για τις τοπικές κοινωνίες. Από το γραφείο της στην Καλλιθέα, η Επίτροπος που είναι αρμόδια για τα περισσότερα νότια προάστια ακυρώνει έργα και προμήθειες, αφήνοντας τους δημάρχους αλλά και τους δεκάδες ανθρώπους που εργάστηκαν σε απόγνωση! Είναι απορίας άξιον αν αυτή η τακτική είναι δική της αποκλειστικά ή αν εκπορεύεται από άλλες «πηγές» εντός και εκτός του γραφείου της… Φημολογείται μάλιστα ότι την ώρα που ο Δήμαρχος Γλυφάδας ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη μεγαλύτερη παιδική χαρά που κατασκευάστηκε στην Αττική τα χρόνια της κρίσης – στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Τερψιθέα – η Επίτροπος σχεδιάζει να ακυρώσει την πληρωμή των ανθρώπων που εργάστηκαν και έφεραν τα υλικά, δημιουργώντας ξαφνικά ένα «φέσι» δεκάδων χιλιάδων ευρώ! Θα επανέλθουμε μόλις μάθουμε περισσότερα για το τι ακριβώς (και γιατί…) γίνεται εκεί στην Καλλιθέα. Προς το παρόν σημειώνουμε την απορία ορισμένων αυτοδιοικητικών: «Μήπως η κυρία Επίτροπος νομίζει ότι έγινε Δήμαρχος;» Διότι άλλο να ελέγχεις τη νομιμότητα και άλλο να διοικείς το Δήμο. Δεν είναι έτσι κύριοι και κυρίες του Ελεγκτικού; Θα περιμένουμε πραγματικά με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της…
σσΚ: Κάτι δεν καταλαβαίνω εδώ.
Πριν κάποιος προχωρήσει σε έργα, δεν υποβάλλει πρώτα σχετικό φάκελο, με ανάλυση σκοπιμότητας και κόστους;
Και εφόσον ο αρμόδιος εγκρίνει (επίτροπος ή δεν ξέρω ποιος), τότε ξεκινάει το έργο;
Εγώ θυμάμαι ότι πριν προχωρήσω σε έργο ή προμήθεια, έκανα την παραπάνω διαδικασία και εφόσον έπαιρνα γραπτή έγκριση δέσμευσης και διάθεσης της αντίστοιχης πίστωσης, τότε και μόνο τότε, προχωρούσα.
Διαφορετικά, τα όποια φέσια, θα τα πλήρωνα από την τσέπη μου.
Δουλεύει διαφορετικά η τοπική αυτοδιοίκηση;