Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Επίσημη Ρωσική Ακαδημία για τον Ελληνισμό της Μακεδονίας (βίντεο)


Του Vladislav Perunović από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ
Το απόσπασμα του επόμενου βίντεο, το οποίο διηγείται μια από τις κορυφαίες ακαδημαϊκούς της Ρωσίας, η ιστορικός και γλωσσολόγος Σβετλάνα Α. Γερασίμοβα, καταδεικνύει με σαφήνεια, με έναν μη αμφίσημο και συνοπτικό τρόπο, ότι η ελληνιστική εποχή, μια από τις...
σημαντικότερες και μακρόχρονες περιόδους στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι μια εκδήλωση του ελληνικού εθνικού πνεύματος.
Το βίντεο αποτελεί μέρος ενός ακαδημαϊκού σχεδίου από το Βορειοδυτικό Ινστιτούτο Διοίκησης της Ρωσίας, το οποίο χρηματοδοτείται και εγκρίνεται επίσημα από το Γραφείο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Θεωρείται ότι είναι μια συλλογή επιστημονικών θεμάτων που παρουσιάζονται σε απευθείας σύνδεση και γραμμένες σε δημοφιλείς, εύκολα κατανοητές γλώσσες, με ελάχιστη επαγγελματική φρασεολογία ή σύνθετες εκφράσεις. Όπως φαίνεται από τα σχετικά αποσπάσματα από τη διάλεξη, η ελληνική ουσία της Ελληνιστικής εποχής επιβεβαιώνεται ρητά και στηρίζεται τόσο στην κοινή γνώση (πρακτικά γνωστή παντού, εκτός από την ΠΓΔΜ κατά τη σημερινή εποχή του Νικολά Γκρουέφσκι (2006-2017), όσο και στην υποστήριξη του του Κρεμλίνου.
Αλλά η κύρια ποιότητα της σύντομης ανακεφαλαίωσης της αρχαίας ιστορίας είναι ο συλλογισμός που βασίζεται στο γεγονός, το οποίο αποδεικνύεται καλά με αυστηρή ακαδημαϊκή δραστηριότητα. Η προέλευση του όρου «Ελληνιστικός», ο χαρακτήρας των ελίτ στην αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου και το κράτος που την διαδέχεται και οι ελικοκεντρικές ιδιότητες του πολιτισμού της εποχής αυτής εξηγούνται σαφώς.