Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Α Ν Α Τ Ρ Ι Χ Ι Λ Α ! Φ Ρ Ι Κ Η ! ! ΑΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ… ΣΕΛΦ ΣΕΡΒΙΣ;Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Η παρεύρεση των πιστών στη θεία λειτουργία βοηθά στην ένωσή τους με το Θεό. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές στη θεία λειτουργία είναι η στιγμή της θείας κοινωνίας όπου ο πιστός λαμβάνει σώμα και αίμα Χριστού...

Άραγε θα φανταζόταν ποτέ κανείς πως ακόμη και αυτή η ιερή στιγμή θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να ευτελιστεί; Κι όμως, δυστυχώς αυτό συνέβη στις χριστιανικές αιρετικές θρησκείες, κυρίως στους ευαγγελιστές.
Προκειμένου να διευκολύνουν υποτίθεται τους πιστούς, αποφάσισαν μια νέα μορφή παραλαβής της θείας κοινωνίας, μέσω… σελφ σερβις. Δηλαδή ο κάθε πιστός αυτοεξυπηρετείται λαμβάνοντας μόνος του τη θεία κοινωνία στην εκκλησία χωρίς τη συνδρομή του ιερέα-πάστορα.
Μια άλλη μέθοδος αυτού του τρόπου παραλαβής της θείας κοινωνίας είναι ταχυδρομικώς στην οικία του κάθε πιστού, ώστε να την λαμβάνει άμεσα όποτε επιθυμεί.
Μερικά παραδείγματα είναι πρόσφατα στις Φιλιππίνες αλλά και στην Ευρώπη, στην Ιταλία, όπου βλέπουμε τους πιστούς να προμηθεύονται τη θεία κοινωνία με αυτόν τον τρόπο.
Φυσικά αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι πως η κοινωνία δεν λειτουργεί σαν ένα απλό φαγώσιμο είδος και επομένως δεν έχει καμία αξία αν δεν λαμβάνεται μέσα στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας με τον αρμόζοντα τρόπο.
Με την εξάπλωση του οικουμενισμού όλο και περισσότερο στο όνομα της «χριστιανικής αγάπης» και με τις βεβιασμένες προσπάθειες των ιερέων όλων των χριστιανικών ομολογιών για να επέλθει η «σωτήρια» ένωση μεταξύ της ορθοδοξίας και των χριστιανικών αιρέσεων, δεν είναι απίθανο να υιοθετηθούν παρόμοιες κακόβουλες αιρετικές πρακτικές.
Άλλωστε ήδη εδώ και καιρό επιχειρείται η αλλοίωση της θείας λειτουργίας για να εξυπηρετήσει την τελική πορεία προς το κοινό ποτήριο.
Άραγε θα πρέπει και εμείς να λαμβάνουμε θεία κοινωνία με σελφ σερβις ώστε να δηλώσουμε «αγάπη» προς τους αιρετικούς συναδέλφους μας;
«Λάβετε φάγετε, τοῦτο ἐστι τό Σῶμα μου… Πίετε ἐξ αὐτοῦ πάντες• τοῦτο γάρ ἐστί τό Αἷμα μου…». (Ματθ. κστ΄26-28)
«Ἄς ἀναλογισθοῦμε τί ἀξία ἔχει γιά ἐμᾶς ἡ θυσία τοῦ Σώματος καί τοῦ Αἵματος τοῦ Χριστοῦ. Γιά τούς πιστούς δέν ὑπάρχει ἀμφιβολία πώς κατ᾿ αὐτή τήν ὥρα τῆς θυσίας μέ τήν φωνή τοῦ ἱερέως ἀνοίγονται οἱ οὐρανοί, παρίστανται οἱ χοροί τῶν ἀγγέλων, τά κατώτατα γίνωνται συγκοινωνοί μέ τά ἀνώτατα, ἡ γῆ συνάπτεται μέ τά οὐράνια, τά ὁρατά καί τά ἀόρατα γίνονται ἕνα».
(Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Μεγάλου, Διάλογοι, ΙV, 60,3)