Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Έβρος: Ολοκληρωτική καταστροφή…


Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που υπέστησαν περίπου 30.000 στρέμματα καλλιεργειών, κυρίως με βαμβάκι και ηλίανθο, στις περιοχές του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, από τη χθεσινοβραδυνή έντονη χαλαζόπτωση...

Αυτό υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος μετέβη σήμερα στους δύο πληγέντες από το έντονο καιρικό φαινόμενο, δήμους στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, δήλωσε πως εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής της ζημίας από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.
«Η διάρκεια της έντονης χαλαζόπτωσης ήταν 20 λεπτά και το φαινόμενο στροβιλιζόταν. Από το πρωί ειδοποιήσαμε τους εμπειρογνώμονες και τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στην περιοχή, επιδιώκοντας να γίνει μία σύντομη εκτίμηση της μεγάλης αυτής ζημίας. Μάλιστα, η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει με γεωπόνους εφόσον κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να ολοκληρωθεί πιο σύντομα η όλη διαδικασία».
Ζημιές…
Η βροχόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά της τέσσερις το μεσημέρι και συνοδεύτηκε από το χαλάζι που κατά τόπους ήταν ισχυρό όπως στον οικισμό της Πανδρόσου, σε Δύμη, Ασωμάτους και στον Κάλχα. Στην Κομοτηνή η χαλαζόπτωση ήταν περιορισμένη. Πλήγμα στα κεράσια επέφερε η χαλαζόπτωση, με ορισμένους παραγωγούς να μιλούν για μεγάλη καταστροφή σε καλλιέργειες κερασιών στην περιοχή του Γιακά. Οι φωτογραφίες δείχνουν τα κεράσια χτυπημένα πάνω στα δένδρα ή πεσμένα κάτω στο έδαφος.
Πάντως πριν η χαλαζόπτωση κοπάσει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ, ανακοίνωσε αποζημιώσεις για πληγέντες αγρότες. Η ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής: Για τις ζημιές που προκλήθηκαν από χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, αφού γίνει μια πρώτη καταγραφή των περιοχών που υπέστησαν ζημιές, θα παρέμβουμε στο ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα και γρήγορα οι αγρότες μας στις πληγείσες περιοχές. Επίσης κινητοποιήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ αναφέροντας ότι για την χαλαζόπτωση ενημερώθηκε ο Θανάσης Πανάγος από τον ΕΛΓΑ και καλούσε όσους έχουν υποστεί ζημιές να τις γνωστοποιήσουν.
Παραγωγοί του Κάλχα είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφεται
Παραγωγοί του Κάλχα είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται, όταν το χαλάζι έπληξε τις καλλιέργειές τους. Ένα τέταρτο χαλάζι το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαΐου ήταν αρκετό για να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, μας λέει ο παραγωγός Μεμέτ Τανέρ που έχει χωράφια με αχλάδια. Οι μικροί καρποί έχουν χτυπηθεί από το χαλάζι και ήδη άρχισαν να μαυρίζουν. Στο χωράφι με τα αμπέλια του κου Ιδρίς Καρά Αλή και εκεί το χαλάζι έκανε τη ζημιά του. Μόλις είχαν βγει οι πρώτοι μικροί καρποί σταφυλιών διαφόρων ποικιλιών. Ο Θανάσης Πανάγος από τον ΕΛΓΑ μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης επισκέφτηκαν τα χωράφια τους και διαπίστωσαν τις ζημιές.