Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ €4.000.000 ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΜΙΑ €600.000.000 – ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...


1_350


Ετσι ο φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ο Ραχόι μέσω του Ισπανού Υπουργού Λουίς ντε Γκίντος ο οπόιος δήλωσε την Παρασκευή πως η χορήγηση των χρημάτων στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, έδωσε χείρα βοηθείας στον πιτσαδόρο...

Όπως εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους, το Eurogroup ενδέχεται να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισεκατομμυρίων, εάν η Ελλάδα δεν παράσχει ασυλία σε τρεις ξένους αξιωματούχους που είχαν τοποθετηθεί στο κρατικό ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ, και σήμερα διώκονται.
1_350
Πως πουλήθηκαν και στη συνέχεια επαναμισθώθηκαν προκειμένου να στεγάσουν διάφορες κρατικές υπηρεσίες με κόστος που υπερβαίνει κατά πολυ το τίμημα που εισπράχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ. Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα
rajoy-sam708-774x320
Στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς Αγγελικής Τριανταφύλλου βρίσκεται η υπόθεση για τον διαγωνισμό πώλησης και επαναμίσθωσης 28 κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες του Δημοσίου και ολοκληρώθηκε προ διετίας από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Η υπόθεση διερευνάται έπειτα από καταγγελία τριών δικηγόρων του Πειραιά, σύμφωνα με την οποία η συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and lease back) ζημίωσε το Δημόσιο. Τα ακίνητα πωλήθηκαν αντί τιμήματος 261.310.000 ευρώ μέσω δύο ξεχωριστών χαρτοφυλακίων.
Τα πρώτα 14 αγοράστηκαν από την επενδυτική εταιρία ακινήτων Εθνική Πανγαία (τότε ήταν θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, ενώ στη συνέχεια πουλήθηκε σε ιδιωτικά κεφάλαια, με την Εθνική Τράπεζα να διατηρεί μειοψηφική συμμετοχή) αντί 115.500.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 14 από τη Eurobank Properties (τότε θυγατρική της Eurobank, ενώ και αυτή πουλήθηκε σε ιδιωτικά κεφάλαια και άλλαξε επωνυμία σε Grivalia ΑΕΕΑΠ) αντί 145.810.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, όμως, το Δημόσιο καλείται να πληρώσει για τα 20 χρόνια που δεσμεύεται να μισθώνει τα ακίνητα περί τα 600.000.000 ευρώ, δηλαδή ποσό τριπλάσιο του οφέλους που είχε από την πώλησή τους. Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει ότι το ελληνικό Δημόσιο, αν θέλει να αποκτήσει πάλι τα ακίνητα μετά τη λήξη της εικοσαετούς περιόδου μίσθωσης, πρέπει να πληρώσει τίμημα που αντιστοιχεί στην αγοραία αξία τους εκείνη την εποχή!
Ακόμη πιο σοβαρά είναι όσα είχε υποστηρίξει πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής για ένα από τα 28 κτίρια που πωλήθηκαν και επαναμισθώθηκαν και για το οποίο το Δημόσιο καταβάλλει ετήσιο ενοίκιο εκατομμυρίων ευρώ. Οπως είχε δηλώσει: «Πληρώνουμε 3.500.000 – 4.000.000 ευρώ τον χρόνο για ένα κτίριο 32.000 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο στεγάζεται μια υπηρεσία 15 υπαλλήλων»!
Επί Λαλιώτη
Πρόκειται για το περίφημο κτίριο Κεράνη στη Θηβών, το οποίο είχε αγοραστεί προ σχεδόν 15ετίας αντί περίπου 70.000.000 ευρώ με εισήγηση του τότε υπουργού Κώστα Λαλιώτη, για να στεγάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά ουδέποτε οι υπηρεσίες μεταφέρθηκαν εκεί. Μάλιστα, στο σχετικό πίνακα με τα ακίνητα που πωλήθηκαν αναφέρεται ότι το τεράστιο κτίριο στεγάζει «γενικές κυβερνητικές υπηρεσίες», ενώ στην πραγματικότητα στεγάζει 15 ανθρώπους.
Ο κ. Κουρουμπλής είχε υποστηρίξει: «Η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανοίξει. Το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο αυτό σε μία τράπεζα, με δέσμευση να το νοικιάζουμε για 30 χρόνια, με 4.000.000 ευρώ και τη συντήρηση δική μας». Για να εξασφαλίσει μισθωτή, η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να μεταφέρει στο κτίριο Κεράνη τα δικαστήρια του Πειραιά (είχε υπάρξει, μάλιστα, και σχετική απόφαση), χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προχωρήσει το σχέδιο, καθώς υπάρχουν σφοδρότατες αντιδράσεις στο λιμάνι. Εκτός από το κτίριο Κεράνη, υπάρχουν και άλλα παραδείγματα κτιρίων που εντάσσονται στον κατάλογο των 28, τα οποία πωλήθηκαν και το Δημόσιο δεσμεύεται για εικοσαετή καταβολή ενοικίου, ενώ στην ουσία είναι σχεδόν άδεια.
Το κράτος θα πληρώνει και τα έξοδα συντήρησης!
Στον κατάλογο των 28 ακινήτων περιλαμβάνονται κτίρια πέντε υπουργείων (Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών), κτίρια που στεγάζουν αστυνομικές διευθύνσεις και υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων η ΓΑΔΑ και το Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, κτίρια υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς και άλλα κτίρια όπως το Γενικό Χημείο του Κράτους και οι πρώην Καπναποθήκες Κεράνη. Το συνολικό ενοίκιο που θα πληρώνει το Δημόσιο για τα 28 κτίρια προσδιορίστηκε με βάση τη σχετική σύμβαση στο 10% της τιμής πώλησης -δηλαδή 25.590.240 ευρώ- για 20 χρόνια, χωρίς να υπολογίζονται ορισμένα έξοδα συντήρησης και ασφάλισης.
Ενας εκ των τριών δικηγόρων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της συμφωνίας, ο Γιάννης Βρέλλος, είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 ότι η σύμβαση είναι σκανδαλώδης για άλλον έναν λόγο: «Στις συμφωνίες sale and lease back προβλέπεται ότι στο τέλος της σύμβασης, με ένα συμβολικό τίμημα, το ακίνητο ξαναγίνεται δικό μου. Αν π.χ. ένα ακίνητο κάνει 10.000.000 ευρώ, θα δώσω 10.000 ευρώ, το 1% και θα το ξαναπάρω». «Εν προκειμένω το Δημόσιο για να πάρει πίσω τα ακίνητα, θα πρέπει να πληρώσει στο τέλος της εικοσαετίας την τότε αγοραία αξία τους!».
Σκανδαλώδη είχε χαρακτηρίσει τη σύμβαση και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, αλλά η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα ανακινήσει η ίδια διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ που έχουν ολοκληρωθεί. Ομως, στην περίπτωση που υπάρξουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τότε θα ενεργοποιηθεί, όπως είχε ξεκαθαρίσει τότε η κυρία Βαλαβάνη.
σσΚ: «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά», αναφέρεται σε non paper της κυβέρνησης αναφορικά με την απειλή συσχέτισης καταβολής της δόσης και ασυλίας τριών στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.

«NON PAPER» ΣΚΥΨΙΜΑΤΟΣ ΣΤΑ… ΤΕΣΣΕΡΑ!