Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ALERT! ΞΕΚΙΝΑ…. Γράφουν την Τουρκία στα παλαιότερα και Βάζουν Μπροστά τα Τρυπάνια… Η αρνητική εξέλιξη που λέγαμε – Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο ανακοινώνει η Άγκυρα


Ολοκληρώνεται ο κύκλος αδειοδοτήσεων της Total για να είναι όλα έτοιμα στα μέσα Ιουλίου (εκτιμάται έναρξη δραστηριοτήτων στις 14 Ιουλίου) για τη διάνοιξη της πρώτης γεώτρησης εντός του ερευνητικού τεμαχίου 11 που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων από την ακτογραμμή....

Οι γεωτρητικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν από το πλωτό γεωτρύπανο West Capella, ενώ μια ακτίνα 500 μέτρων από τα εξωτερικά σημεία της εγκατάστασης προβλέπεται να κηρυχθεί Ζώνη Ασφαλείας. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση από δύο ξεχωριστές διαδικασίες που αφορούν το υπουργείο Γεωργίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος. Η πρώτη αφορά την περιβαλλοντική έγκριση μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της μελέτης εκτίμησης περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων για την ερευνητική γεώτρηση.
Η δεύτερη αφορά την έκδοση άδειας στη βάση του offshore protocol και του σχετικού κυρωτικού νόμου για προστασία της Μεσογείου από τις δραστηριότητες υδρογονανθράκων. Τη συγκεκριμένη άδεια χορηγεί ο υπουργός Γεωργίας μετά από σχετική εισήγηση τεχνοκρατικής επιτροπής. Στα πλαίσια του εν λόγω κυρωτικού νόμου η αρμόδια Αρχή εκδίδει άδειες και ελέγχει τις υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων σε φορείς, οι οποίοι είναι εξουσιοδοτημένοι από την Κυπριακή Δημοκρατία να προβαίνουν σε αναζήτηση, εξερεύνηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
Πέραν των πιο πάνω δύο διαδικασιών, απαιτείται η έγκριση που αφορά τα θέματα ασφάλειας για δραστηριότητες εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων. Η αρμόδια Αρχή για εξέταση και έγκριση των σχετικών θεμάτων ασφάλειας ορίζεται με βάση τη σχετική νομοθεσία το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Στο στάδιο αυτό αξιολογείται η σχετική αίτηση που υποβλήθηκε και αφορά το σύνολο των διεργασιών της προγραμματιζόμενης διερευνητικής γεώτρησης με σκοπό την έγκρισή τους όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας. Εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός Ιουνίου.
Για σκοπούς υποστήριξης των δραστηριοτήτων της γεώτρησης στη στεριά ολοκληρώθηκε η αδειοδότητη της εταιρείας EDT που θα κατασκευάσει χερσαία βάση εφοδιασμού στο λιμάνι Λεμεσού. Στην έγκριση αναφέρεται ότι η Περιβαλλοντική Αρχή δεν φέρει ένσταση στην υλοποίηση των έργων, υπό την προϋπόθεση της πιστής τήρησης των μέτρων που προτείνονται στη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) και στα συνοδευτικά και συμπληρωματικά έγγραφα, καθώς και των όρων που έθεσε για παρακολούθηση και έλεγχο των δραστηριοτήτων.
Σημειώνεται ότι η περιβαλλοντική γνωμάτευση έχει διάρκεια μέχρι και τη λήξη της άδειας χρήσης του χώρου που δόθηκε στην εταιρεία από την Αρχή Λιμένων Κύπρου (30/11/2017). Σε περίπτωση ανάγκης επέκτασης της διάρκειας λειτουργίας των έργων στον συγκεκριμένο χώρο, θα πρέπει να υποβληθεί έγκαιρα σχετικό αίτημα προς την Περιβαλλοντική Αρχή, με παράλληλη ενημέρωση της Τοπικής Αρχής.

Η αρνητική εξέλιξη που λέγαμε – Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο ανακοινώνει η Άγκυρα


Τέλος του Ιούνη ολοκληρώνονται οι σεισμικές έρευνες στην περιοχή, δήλωσε από το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας
Του Νίκου Στέλγια
Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας επισκέφθηκε χθες το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.twitter
Σε κίνηση επίδειξης ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο προχωρά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό, η Τουρκία. Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, συνοδευόμενος από τον «Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας» Σουνάτ Ατούν επισκέφθηκε χθες το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός ενώ σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, ο Μπεράτ Άλμπαϊρακ, φέρεται να δήλωσε ότι η Άγκυρα σχεδιάζει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέχρι το τέλος του έτους.
«Με την ευλογία του Αλλάχ, εντός αυτού του έτους, αγοράζοντας το δικό μας καράβι, θα ξεκινήσουμε έρευνες (sondage) στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα. Στα πλαίσια αυτής της εξέλιξης, υπολογίζω ότι το τρίτο ή τελευταίο τέταρτο αυτού του έτους, με την ευλογία του Αλλάχ, προτού ολοκληρωθεί αυτό το έτος, θα ανοίξουμε το πρώτο πηγάδι μας στην Μεσόγειο».
Όσο αφορά τις εργασίες του Μπαρμπαρός ο Άλμπαϊρακ δήλωσε ότι το σκάφος πραγματοποίησε 3D έρευνες στα ανοιχτά της Αμμοχώστου σε μια περιοχή 695 τετραγωνικών μέτρων. Ο ίδιος τονίζει τα εξής: «Με βάση τις νέες πληροφορίες που λαμβάνω, ανεξάρτητα από τον προγραμματισμό μας για τον Ιούλιο, αυτή την στιγμή η ταχύτητα (των ερευνών) μας είναι ικανοποιητική. Στο τέλος αυτού του μήνα θα ολοκληρώσουμε τις 3D σεισμικές έρευνες στην περιοχή. Στην συνέχεια, με την ευλογία του Αλλάχ, το Μπαμπαρός θα συνεχίσει τις 3D σεισμικές έρευνες του στην επόμενη περιοχή, στην περιοχή της Μέσης Μεσογείου. Υπολογίζω ότι μέχρι τα τέλη αυτού του έτους θα ολοκληρώσει τις σεισμικές εργασίες τουλάχιστον δυο ή τριών περιοχών.
Ο κ. Άλμπαϊρακ τονίζει ότι η προσοχή του Μπαρμπαρός στην νέα περίοδο στρέφεται σε τρεις περιοχές.
Ο κ. Άλμπαϊρακ ανακοινώνει ότι ακολουθούν νέες επενδύσεις της χώρας του στο πεδίο της αναζήτησης-έρευνας του φυσικού αερίου. Ο ίδιος τονίζει ότι εντός των επόμενων δέκα ετών η χώρα του θα σημειώσει πρόοδο στο πεδίο των σεισμικών ερευνών και εξορύξεων.
Σε ότι αφορά την κυπριακή έκφανση της όλης εξέλιξης, ο κ. Άλμπαϊρακ τονίζει τα εξής: «Η Τουρκία με βάση την συμμαχία της με την Βόρεια Κύπρο, εκτός από τα περίχωρα της Τουρκίας θα δηλώνει παρών και στις έρευνες στα νερά της ΤΔΒΚ».
Τέλος, ο κ. Άλμπαϊρακ εστιάζει στην σημασία που φέρουν τα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου για τα επόμενα 15-20 χρόνια.
Καθημερινή
infognomonpolitics.blogspot.gr