Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Αδειοδοτήθηκε το πρώτο φάρμακο που θεραπεύει τον καρκίνο γενετικά Το Keytruda (pembrolizumab) συνταγογραφείται πλέον στις ΗΠΑ και αλλάζει τον τρόπο θεραπείας του καρκίνου


Αποτέλεσμα εικόνας για Αδειοδοτήθηκε το πρώτο φάρμακο που θεραπεύει τον καρκίνο γενετικά Το Keytruda (pembrolizumab) συνταγογραφείται πλέον στις ΗΠΑ και αλλάζει τον τρόπο θεραπείας του καρκίνου

Στις 23 Μαΐου 2017, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη συνταγογράφηση του φαρμάκου Keytruda της Merck, του πρώτου φαρμάκου που θεραπεύει τον καρκίνο με βάση τα γενετικά χαρακτηριστικά του όγκου και όχι το σημείο του σώματος που αυτός βρίσκεται.
Το συγκεκριμένο φάρμακο χαρακτηρίζεται σαν θεραπεία ακριβείας.
Η ιατρική ακριβείας βασίζεται στην ιδέα ότι οι θεραπείες θα πρέπει να εξατομικεύονται με βάση τα γενετικά χαρακτηριστικά του ασθενή και όποιες άλλες γενετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Οι αντικαρκινικές θεραπείες που είχαν αδειοδοτηθεί μέχρι προχθές είναι σχεδιασμένες για μεγάλες ομάδες ανθρώπων και βασίζονται στη θέση του όγκου στο ανθρώπινο σώμα π.χ. στο μαστό ή στον πνεύμονα. Ο Olivier Lesueur, διευθύνων σύμβουλος της Bionest Partners, θεωρεί ότι η έγκριση του Keytruda αποτελεί “τομή στον τρόπο που βλέπουμε και ορίζουμε τον καρκίνο”.
Το Keytruda δρα απελευθερώνοντας και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να επιτεθεί στους όγκους. Κυκλοφόρησε αρχικά στις ΗΠΑ το 2014 για τη θεραπεία του μελανώματος, ένα είδος θεραπείας που ονομάστηκε ανοσοθεραπεία και αντικαθιστούσε μερικά ή ολικά άλλες κατηγορίες θεραπειών όπως η χημειοθεραπεία. Ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων των ανοσοποιητικών σημείων ελέγχου, φάρμακα που έχουν αξιοσημείωτη επιτυχία, συμβάλλοντας στην επιβίωση – μεταξύ άλλων – του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Jimmy Carter.
Με τη νέα έγκριση, το Keytruda αναμένεται να βελτιώσει τα ποσοστά επιβίωσης πολύ περισσοτέρων ανθρώπων. Σύμφωνα με τη Dung Thi Le, καθηγήτρια ογκολογίας και συνεργάτιδα του Johns Hopkins Bloomberg-Kimmel Institute for Immunotherapy, περίπου το 4% όλων των καρκίνων σε προχωρημένο στάδιο οφείλεται σε γενετικές ανωμαλίες που το Keytruda μπορεί να θεραπεύσει.
Η θεραπεία με Keytruda κοστίζει περίπου $150.000/έτος στις ΗΠΑ. Η συνταγογράφηση στις ΗΠΑ αφορά – προς το παρόν – μόνο σε ασθενείς στους οποίους έχουν αποτύχει οι παραδοσιακές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία. Στο παραπάνω κόστος θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος των ειδικών εξετάσεων για τον εντοπισμό πιθανών γενετικών ανωμαλιών.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες για τη χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου στην Ελλάδα.