Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ανέλκυση του Mirage από τη θαλάσσια περιοχή της Εύβοιας – Οι απαντήσεις στο μαύρο κουτί (βίντεο)


Το Mirage 2000 που είχε καταπέσει πριν δύο βδομάδες κοντά στις ακτές της Ευβοίας κατάφεραν να ανελκύσουν σε χρόνο ρεκόρ βατραχάνθρωποι της Πολεμικής Αεροπορίας με τη βοήθεια του Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών...

Ευελπιστούν ότι τα εξαρτήματα του θα συλλέξουν πληροφορίες για τα αίτια της πτώσης του.
Ο καταγραφέας εντοπίστηκε σε βάθος 580 μέτρων, ανελκύστηκε και έχει ήδη σταλεί στην Γαλλία προκειμένου να ανοιχτεί από τεχνικούς της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.
Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:
Τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε η αποστολή ανέλκυσης μειζόνων συγκροτημάτων (καταγραφέας, ουραίο τμήμα και κινητήρας) του αεροσκάφους M-2000, το οποίο κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης στις 29 Μαΐου 2017 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Εύβοιας, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του.
Στην επιχείρηση ανέλκυσης των συγκροτημάτων του αεροσκάφους, από βάθος μέχρι και πεντακοσίων ογδόντα μέτρων (580 m), συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), που συγκροτήθηκε για τη Διερεύνηση του Αεροπορικού Ατυχήματος, υποβρύχιοι αποστολείς της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της ΠΑ και ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο είχε και την ευθύνη υλοποίησης της ανέλκυσης.
Η επιχείρηση είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, διότι το αεροσκάφος αρχικώς είχε εντοπιστεί σε βάθος 60-80 μέτρων αλλά η κλίση του βυθού ήταν πολύ μεγάλη. Ως αποτέλεσμα της θέσης που βρέθηκε το αεροσκάφος κάτω από τη θάλασσα αλλά και με λόγω των ρευμάτων, τα κομμάτια του Mirage παρασύρθηκαν σε βάθος 180 μέτρων και τελικώς ανελκύστηκαν από μήκος 580 με 600 μέτρων!
Το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του καταγραφέα, του ουραίου τμήματος και δύο κομματιών του κινητήρα του αεροσκάφους Mirage 2000. Κάποια από τα κομμάτια του μαχητικού που ανελκύστηκαν πιθανόν να μπορέσουν να ξαναχρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά.
Η επιχείρηση δεν θα συνεχιστεί, διότι θεωρείται πολύ δαπανηρή και επειδή εκτιμήθηκε ότι δεν έχει νόημα να έρθουν στην επιφάνεια οι πτέρυγες του αεροσκάφους.