Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Η συνάντηση των 131 επιχειρήσεων για τις επενδύσεις και την ερήμωση. Δελτίο τύπου και φώτο

131 μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση 26/07/17 στο Ξεν. ΜΕΤ με θέμα:
Το δίλημμα της ανάπτυξης στη Κεντρική Μακεδονία με επενδύσεις ή συνειδητή “ερήμωση” δυτικά και “λουκέτα” παντού”

Η συνάντηση είχε μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών, της πολιτείας, των αρχών, της αντιπολίτευσης, της ΠΚΜ, του ΕΒΕΘ, του ΤΕΕ, δημοσιογράφων και πλήθος κόσμου. Το απόγευμα στην ΕΡΤ 3 ανταποκρίθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός. Τους ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή τους. Αναδείχθηκε το κυριότερο θέμα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας σε κρίσιμο σημείο διαλόγου. Πρώτα οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τις ευκαιρίες και τους κινδύνους. Η συνάντηση ήταν συνάντηση επιχειρηματιών, δεν ήταν πολιτική συνάντηση. Προσκλήθηκαν οι εκπρόσωποι μας. Υπήρξε ανταπόκριση. Σχολιάστηκαν παρουσίες και απουσίες, για την προσπάθεια και τους αόρατους.

Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που φέρνουν την ανάπτυξη και δημιουργουν τις θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε στο δόγμα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, όπως διατυπώνεται σήμερα.

Από την ΠΚΜ παρευρέθη ο Αντιπερειφερειάρχης κος Κ. Γιουτίκας, ο οποίος δήλωσε σύμμαχος για τις επιχειρήσεις, ότι έγινε παρεξήγηση, επιθυμεί την λύση, να ενώσουμε φωνή για το πρόβλημα. Προτάθηκε ο ορισμός τεχνικής ομάδας επίλυσης του θέματος.

Στην συζήτηση που κράτησε μέχρι αργά, επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι και δηλώθηκε πρόθεση επίλυσης. Πέρασαν 19 μήνες χωρίς διόρθωση με μεγάλες επιπτώσεις στην ανάπτυξη, στην ερήμωση και την αποπαραγωγικοποίηση.


Περιφερειακό χωροταξικό: Διχασμός και εμφύλιος! Είμαστε σοβαροί;

Ερήμωση στη δυτική Θεσσαλονίκη και λουκέτα σε όλη την παραγωγή σε ολόκληρη την ΠΚΜ.
Ποιος τα κάνει, ποιος δεν τα διορθώνει? Ποιοι κόπτονται για την ανάπτυξη?

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με αποδεδειγμένα και αδιάψευστα στοιχεία για τον «θάνατο» της Δυτικής Θεσσαλονίκης και τα νέα λουκέτα στην παραγωγή. Εξαιτίας των καταστροφικών διατάξεων του χωροταξικού σχεδίου. 1) Αντί να επιβάλλει την αντιρρυπαντική νομοθεσία Σεβέζο –όπως οφείλει από το 2015- στις βιομηχανίες υψηλής όχλησης, επιβάλλει μια ακτίνα χιλιομέτρων χωρίς ζωή… χωρίς σχολεία, παιδικούς σταθμούς κλπ. 2) Και ταυτόχρονα βάζει λουκέτο σε εκατοντάδες παραγωγικές μονάδες χαμηλής και μέσης όχλησης σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που υποχρεώνονται σε μετεγκατάσταση μέχρι τις 31/12/2017! Ασύλληπτα πράγματα σε καιρούς κρίσης, ανεργίας και σε δημοκρατικά λειτουργούντα κράτη της ΕΕ.

Ως τώρα είχαμε πει ότι άλλοι νόμοι ισχύουν στην Αθήνα και άλλοι στη Θεσσαλονίκη. Εδώ στις δεξαμενές δεν λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων τους, κατά παραβίαση των συνθηκών Seveso 2012 της ΕΕ, με αποτέλεσμα την πρόθεση ερήμωσης ζωνών χιλιομέτρων- από την β' προβλήτα μέχρι Μαγνησία. Στην Αθήνα και σε όλη την Ε.Ε. δεν προβλέπεται ερήμωση εκτός ορίων…Εκεί το ρυθμιστικό αποδέχεται την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την παρουσία και την λειτουργία των επιχειρήσεων. Η χαμηλή και μέση όχληση κρίνεται συμβατή αυτόματα στον ιστό της μεγαλούπολης, εδώ όχι…

Ως εδώ υπήρχε ο γνωστός διχασμός. Άλλο κράτος η Αθήνα, άλλο οι «πεταμένοι» στον ελληνικό βορρά…


Τώρα έρχεται και ο εμφύλιος… Πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που προβλέπει όρους δόμησης κλπ κλπ, που οδηγεί δηλαδή σε περαιτέρω ανάπτυξη –και πολύ σωστά- ενώ η Δυτική Θεσσαλονίκη παραμένει αποπαίδι, «παιδί ενός κατώτερου Θεού», τιμωρημένο με «αποβολή» όχι μόνον από το σχολείο της μελλοντικής ανάπτυξης και προοπτικής, αλλά και της σημερινής ζωής.

Συμπλέουν όλοι και στην ουσία και στην επισήμανση των σκανδαλωδών εξαιρέσεων, η ΠΕΔ, 5 Δήμοι με 400.000 κατοίκους, 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη, 130 μεγάλες επιχειρήσεις με πολλά δις πωλήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους και ενώσεις πολιτών!


Και τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν τώρα απαντήσεις. Για μας που ζούμε και δημιουργούμε εδώ, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Υπάρχει κράτος δικαίου; Υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία; Ποιός τα δέχεται, Ποιος δεν τα διορθώνει? Ποια συμφέροντα τα υποκινούν? Τι κάνουν οι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες; Οι τοπικοί βουλευτές και η κυβέρνηση;