Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Ρωμανιάς από Θεσσαλονίκη: Έρχεται νέο μνημόνιο τον Σεπτέμβριο


Άκρως αποκαλυπτικός και χωρίς να… μασήσει τα λόγια του, εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο γνωστός εργατολόγος και πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνική Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, σε εκδήλωση που...
πραγματοποίησε σε υπαίθριο χώρο, έξω από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στην Τούμπα, η Λαϊκή Ενότητα (τοπική Τούμπας), στο πολιτιστικό κέντρο.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν “Μνημόνια Λιτότητα Διάλυση Κοινωνικής Ασφάλισης”, όπου μαζί με τον κ. Ρωμανιά, μίλησε και ανέλυσε τι συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη που κυριολεκτικά “βράζει”, το μέλος της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού της Λαϊκής Ενότητας, Άλκης Αντωνιάδης. Την εκδήλωση διηύθυνε ο Πέτρος Γκότσης από τη Λαϊκή Ενότητα Τούμπας, ενώ υπήρχε πλήθος περαστικών που μόλις είδαν τον Γιώργο Ρωμανιά, στάθηκαν για να ακούσουν τι θα πει και στο τέλος της εκδήλωσης, συμμετείχαν με ερωτήσεις, καθώς μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Γιώργος Ρωμανιάς και ο Άλκης Αντωνιάδης, απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Ρωμανιάς: Έρχεται νέο μνημόνιο τον Σεπτέμβριο

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Ρωμανιάς προσπάθησε να αφυπνίσει τους παρευρισκόμενους…
“Δεν κατάλαβε ο Έλληνας που βρισκόμαστε. Τον Σεπτέμβριο έρχεται η τρίτη αξιολόγηση με νέα μέτρα και νέο μνημόνιο. Τα ψέματα της κυβέρνησης έχουν κυριαρχήσει. Από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και σήμερα, έχουν ψηφιστεί 16 συνταξιοδοτικοί νόμοι, όπου ο κάθε επόμενος αλλάζει ή καταργεί τον προηγούμενο. Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχει νέο έτοιμο νομοσχέδιο, ένα νέο συνταξιοδοτικό” είπε αρχικά ο κ. Ρωμανιάς και συνέχισε: “Εγκρίθηκε η δόση των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων θα πάρει η κυβέρνηση τα 7,7 δισ. και θα δώσει στους δανειστές τα 6,9 δισ. για την αποπληρωμή του χρέους. Πολύ απλά, με τα νέα δάνεια, ξεπληρώνουν τα παλιά δανεικά! Ξέρετε τι έχει υπογράψει η κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2011; Ότι δεν θέλει ελάφρυνση χρέους, αλλά θέλει διευθέτηση, που σημαίνει επιμήκυνση. Αυτό σημαίνει επιπρόσθετα 113 δισεκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού”.
Όσον αφορά τις νέες συντάξεις, ο Γιώργος Ρωμανιάς εμφανίστηκε και πάλι πολύ απογοητευμένος…
“Με τον νόμο Κατρούγκαλου, δεν θα υπάρχει σύνταξη πάνω από τα 1.100 ευρώ, ενώ ο πολύς λαός θα παίρνει σύνταξη 400-500 ευρώ. Είναι ο νόμος 4472 που ρυθμίζει την προσωπική διαφορά, όπου χάνει ο κάθε συνταξιούχος έως και 400 ευρώ τον μήνα… Οι νέες μειώσεις θα έρθουν πριν το 2019. Ο νόμος Κατρούγκαλου χωρίζει τους παλιούς από τους νέους συνταξιούχους και υπολογίζει όλες τις συντάξεις, παλαιών και νέων συνταξιούχων, με δείκτη αναπλήρωσης. Ενώ παλαιότερα ο δείκτης αναπλήρωσης ήταν της τάξης του 70%, τώρα αυτό αλλάζει προς τα κάτω και συγκεκριμένα, για 42-45 χρόνια δουλειάς είναι 46,8%, για 35 χρόνια είναι 32%, για 25 χρόνια είναι 25% το ποσοστό αναπλήρωσης. Δεν μιλάμε για μείωση συντάξεων, αλλά για γκρέμισμα. Δίνουν εθνική σύνταξη 384 ευρώ και κόβει τις συντάξεις των 500, 600 και 700 ευρώ, δίνοντας στον νέο συνταξιούχο 384 ευρώ”.

“Με ειδικό νόμο δεν εφαρμόζεται η απόφαση του ΣτΕ για τις παράνομες περικοπές”

Ο Γιώργος Ρωμανιάς αποκάλυψε κάτι… εξωπραγματικό!
“Αν σας πλησιάσουν δικηγόροι για να προσφύγετε στα δικαστήρια, προκειμένου να κερδίσετε τη μη μείωση της σύνταξή σας, θα πρέπει να προσέξετε πολύ. Μην παρασύρεστε. Πρέπει να ξέρετε ότι όντως υπάρχουν τέσσερις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνουν ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις, αλλά η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου ενώ πρέπει να το πράξει βάση της νομοθεσίας. Η κυβέρνηση έκανε το πρωτοφανές. Με ειδικό νόμο, τον 4334/2015 νομοθέτησε ότι δεν θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ρωτήστε επίσης τους δικηγόρους αν έχουν κερδίσει αποφάσεις οι ίδιοι για τις συντάξεις”.

“Κόβουν συντάξεις και δεν ενημερώνουν”

“Ο Κατρούγκαλος όταν τον καλέσαμε μας είπε ότι δεν θα κόψει συντάξεις και μετά από λίγο καιρό, όταν το έπραξε, μάς είπε ότι τον εκβίασαν οι δανειστές. Ξέρετε ότι κάθε φορά που κόβουν τη σύνταξή σας, δεν σας ρωτάνε; Αν δείτε την απόφαση του Λογιστηρίου του Κράτους, για τον κάθε συνταξιούχο ξεχωριστά, αναφέρει ότι βγήκε σύνταξη 1.400 ευρώ, αλλά στην τσέπη του ο συνταξιούχος παίρνει 1.000 ευρώ. Υπάρχουν τέσσερις μνημονιακοί νόμοι που κόβουν την σύνταξη του καθένα, μιλάμε για μνημονιακές κρατήσεις και αυτό φαίνεται στο εκκαθαριστικό του κάθε συνταξιούχου. Κατάσχουν λογαριασμούς για χρέη χωρίς προειδοποίηση, τώρα έρχονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χωρίς προειδοποίηση. Αυτά είναι σημεία εκφυλισμού, δεν λειτουργεί η δημοκρατία. Ο κόσμος έχει πλέον χάσει την εμπιστοσύνη του, έχει απογοητευτεί, αυτό είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα. Οι τωρινοί υπουργοί ήταν στις πλατείες, στους αγανακτισμένους και μοίραζαν φυλλάδια. Οι κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος και όσοι είναι στη Λαϊκή Ενότητα παράτησαν τις καρέκλες τους, ενώ θα μπορούσαν να είναι ακόμη υπουργοί, άφησαν την καρέκλα, γιατί αυτά που έλεγε ο Τσίπρας πριν τις εκλογές, δεν τα υλοποίησε.
Τώρα οι υπουργοί όπως ο Κατρούγκαλος παίρνουν 20-25 χιλιάδες ευρώ τον μήνα και δεν νοιάζονται. Προ ημερών, ο Μίκης Θεοδωράκης μου έδωσε να υπογράψω ένα έγγραφο και το υπέγραψα, για να κατέβουμε στους δρόμους. Τώρα βλέπω τη δημιουργία νέων συμμαχιών με επιχειρηματίες. Δεν μπορεί να έχουν βρει δεύτερο καράβι με λαθραία τσιγάρα και να μην επεμβαίνουν επί δύο εβδομάδες; Μιλάμε για νέα διαπλοκή!”.

“Δύο τρόποι να βγούμε από την κρίση”

Ο Γιώργος Ρωμανιάς εξήγησε και τον τρόπο για να βγούμε από το αδιέξοδο…
“Υπάρχουν δύο τρόποι, με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο όμως να συγκρίνει τα πλεονακτήματα της ελληνικής οικονομίας και να δώσει δουλειές στον κόσμο, και από κει και πέρα να βρεθούν τα λεφτά, ποιος θα χρηματοδοτήσει το νέο πρόγραμμα, γιατί χωρίς λεφτά δεν υπάρχει ανάπτυξη”, είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ρωμανιάς και συνέχισε: “Ακούμε τα τελευταία χρόνια την καραμέλα της διευθέτησης του χρέους. Δεν μιλάνε για μείωση, μιλάνε για επιμήκυνση. Στο Eurogroup αποφάσισαν μετά τον Αύγουστο του 2018, που τελειώνει το πρόγραμμα, να μελετηθεί για διευθέτηση από 0 έως 15 χρόνια. Δεν είναι αυτό που λένε στην κυβέρνηση ότι πήραμε διευθέτηση 15 ετών. Αυτά είναι ψεύδη και με ψέματα δουλειά δεν γίνεται… Δυστυχώς, δεν πιάσαμε πάτο. Δεν μπορούμε να έχουμε για πέντε χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο, θα παίρνουν μέτρα με περικοπές και αύξηση φορολογίας 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Και μέχρι το 2060, δηλαδή ακόμη 38 χρόνια μετά το 2022, μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα 2%, άλλα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα τον χρόνο. Αυτό είναι τρελό. Που είναι η ανάπτυξη;”.

Αλκης Αντωνιάδης: Ο λαός στο δημοψήφισμα του 2015 ήταν έτοιμος

Ο Άλκης Αντωνιάδης μίλησε πρώτος στην εκδήλωση, κάνοντας μία γενική αναφορά σε όλα όσα συμβαίνουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.
“Μέσα σε καθεστώς μνημονίων, δεν μπορούμε να έχουμε αύξηση μισθών και συντάξεων. Το κοινωνικό κράτος καθορίζεται από την κυβέρνηση και δεν έχουμε κοινωνικό κράτος εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος ανά την Ευρώπη, λόγο νεοφιλελευθερισμού. Δείτε τι έγινε με τη Θάτσερ στη Βρετανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Ελλάδα, τα τελευταία 7 χρόνια τον μνημονίων, διαλύθηκε το κοινωνικό κράτος”, είπε αρχικά ο κ. Αντωνιάδης και παρακάτω μίλησε για την εναλλακτική πρόταση.
“Υπάρχει εναλλακτική πρόταση, γιατί έχουμε μόνο δύο δρόμους. Ή συνεχίζουμε την τωρινή κατάσταση και απλά διαχειριζόμαστε τη μιζέρια ή πάμε στον δρόμο της ρήξης. Ναι, μπορεί να έχουμε ανάπτυξη 1% μέσα στο 2018, αλλά για ποια ανάπτυξη μιλάμε ανεργία στα ύψη, με Ελληνες που έχουν φύγει κατά χιλιάδες στο εξωτερικό. Αυτή η ανάπτυξη είναι για τους πλουσίους, όχι για τους φτωχούς. Η χώρα θα έχει λιτότητα τουλάχιστον μέχρι το 2060. Ο Τσίπρας ασκεί την ίδια πολιτική με τον Σαμαρά. Ο λαός στο δημοψήφισμα του 2015 ήταν έτοιμος. Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ήταν μεγάλη υπόθεση, ένας μικρός λαός είπε όχι στα σχέδιά τους. Δυστυχώς, μία ημέρα μετά ήρθε η συνθηκολόγηση. Είχαμε όμως κοσμοϊστορικές αλλαγές τότε, μετά το ελληνικό δημοψήφισμα. Δείτε τι έγινε στη Βρετανία με το Brexit, στην Πορτογαλία, στη Γαλλία. Πρέπει να βγάλουμε την απογοήτευση του 2015 από μέσα μας. Ναι, αν έρθει η ρήξη, το επόμενο είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και ίσως από την Ευρώπη. Αν γίνει, θα μας πιέσουν οι Ευρωπαίοι. Αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν πολλά. Μιλάμε για στάση πληρωμών του χρέους. Γιατί τώρα μπορεί το κράτος να πληρώσει το χρέος; Δεν μπορεί”.