Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ… ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ… ΟΙ ΥΠΟΥΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΦΙΛΟΥ» ΓΙΟΥΝΚΕΡ (ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ)


«Καλή σύνοψη» των όσων έλαβαν χώραν στην Ελβετία χαρακτήρισε o επίσημος της Κομισιόν Kjartan Björnsson το δημοσίευμα της Cyprus Mail με τίτλο «ο Αναστασιάδης τίναξε μια τόσο καλή συμφωνία» (Anastassiades blew such a good deal).

Ο επίσημος της Κομισιόν, ο οποίος έχει οργανική θέση σε σχέση με το Κυπριακό και διορίστηκε από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη της διαδικασίας λύσης του προβλήματος στην Κύπρο (Cyprus Settlement Support), κάλεσε μάλιστα όλους όσοι ακολουθούν τον λογαριασμό του στο Twitter να διαβάσουν το εν λόγω κείμενο, επιχειρώντας εμφανώς να φορτώσει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για την κατάρρευση της διαδικασίας στο Κραν Μοντάνα.
Η στάση του Δανού επισήμου της Κομισιόν προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο κ. Kjartan Björnsson συμμετείχε στη διαδικασία του Κραν Μοντάνα ως μέλος της ομάδας της Ε.Ε., από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, και προφανώς ήταν παρών όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς να βουλώσει το στόμα του με το πρόσχημα ότι η Ε.Ε. είναι απλός παρατηρητής.
Ή όταν ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας επέμεινε (και δημοσίως) στην εξασφάλιση επεμβατικών δικαιωμάτων σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. και στη διατήρηση τουρκικού στρατού σε μια ομόσπονδη Κύπρο, η οποία ως γνωστόν θα εξακολουθήσει και μετά από τη λύση να είναι κράτος της Ε.Ε.
Κυρίως όμως το tweet του κ. Kjartan Björnsson αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την προκλητική στάση της Κομισιόν και της ηγεσίας της, θέτοντας σε αμφισβήτηση τον ρόλο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Κυπριακό.
Προκαλεί τεράστια ερωτήματα για την αμεροληψία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνολό της, τα οποία ενισχύονται και από την άνεση που αισθάνεται ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος λειτουργός της Κομισιόν για το Κυπριακό, να επιχειρεί να καρφώσει τη Λευκωσία και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του Κραν Μοντάνα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το tweet του κ. Kjartan Björnsson προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Λευκωσίας, η οποία, όπως πληροφορείται ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», έδωσε οδηγίες για τη διενέργεια διαβήματος στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο, πρέσβη Νίκο Αιμιλίου, ενώ η Κομισιόν απάντησε διά του επικεφαλής της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Μάρτεν Φερβέι, χαρακτηρίζοντας το tweet «ατυχές», εκφράζοντας απολογίες και δίνοντας υποσχέσεις ότι θα αποφευχθεί ανάλογη συμπεριφορά στο μέλλον.
Διάβημα Αιμιλίου
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο διάβημά του, ο Νίκος Αιμιλίου αναφέρει μεταξύ άλλων: «…ένας επίσημος της Κομισιόν, ειδικά κάποιος που διαχειρίζεται θέματα που σχετίζονται άμεσα με το Κυπριακό, δεν πρέπει μόνο να είναι αμερόληπτος αλλά και να εμφανίζεται ότι λειτουργεί με τον τρόπο αυτό (σ.σ. αμερόληπτα). Παίρνοντας θέση δημόσια, υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς σε μια διαμάχη, είναι απολύτως απαράδεκτο και διαμαρτύρομαι για αυτή τη συμπεριφορά με τον πλέον σθεναρό τρόπο. Θα ήμουν ευγνώμων εάν εφιστούσατε την προσοχή στον συγγραφέα αυτού του κατακριτέου tweet και του ζητούσατε να απόσχει από παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κύπριος πρέσβης.
Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο κ. Μάρτεν Φερβέι έδωσε την εξής απάντηση: «Συμφωνώ μαζί σας ότι αυτό το tweet ήταν πολύ ατυχές. Σας διαβεβαιώ ότι έχω μιλήσει στον υπό συζήτηση επίσημο (σ.σ. της Κομισιόν). Αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Παρακαλώ δεχθείτε τις ειλικρινείς απολογίες μου» καταλήγει στην απάντησή του ο επικεφαλής της ομάδας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν.
Σημειώνεται ότι λίγες ώρες αργότερα, το επίμαχο tweet (το οποίο είχε επισυναφθεί στο διάβημα της Λευκωσίας) διαγράφηκε από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Kjartan Björnsson.
Αυτό πάντως δεν διαφοροποιεί την προκλητική στάση που τηρεί η Κομισιόν κατά της Λευκωσίας και τις απαράδεκτες θέσεις που υιοθετεί σε σχέση με το Κυπριακό, οι οποίες οδηγούν τον επικεφαλής της Ε.Ε. για τη διευθέτηση του προβλήματος της Κύπρου να επιχειρεί να καρφώσει τη Λευκωσία και να αθωώσει την Άγκυρα…