Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ!!! Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν για άλλη μία φορά τον ατελείωτο πόλεμο στο Αφγανιστάν που πλέον αποκαλείται ο «τάφος των αυτοκρατοριών»! Ίσως το ίδιο να συμβεί τελικά και στη Συρία;


Το Αφγανιστάν έχει καταβληθεί από ξένες δυνάμεις εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, με τους κατοίκους της χώρας να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και να βασανιστηρίων στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Ένα πρόσφατο αίτημα του ΝΑΤΟ για την...
αποστολή χιλιάδων στρατευμάτων στην περιοχή σημαίνει ότι η ταλαιπωρία τους θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα, όπως και οι εντάσεις στην περιοχή!
Το Αφγανιστάν, γνωστό και ως «Τάφος των Αυτοκρατοριών», όπως προαναφέραμε, υπήρξε θύμα της παρεμβατικής πολιτικής και εκμετάλλευσης από τις δυνάμεις των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους (του λεγόμενου συνασπισμού) για σχεδόν δύο δεκαετίες. Μια ολόκληρη γενιά Αμερικανών έχει μεγαλώσει στην ομίχλη ενός φαινομενικά ατελείωτου πολέμου – και με τη νέα διοίκηση, αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα, δυστυχώς είναι σχεδόν εγγυημένη, καθώς ο Τραμπ ορμώμενος από τη μανία των πολεμοχαρών στρατηγών φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά.
Για πολλούς, το Αφγανιστάν υπάρχει ως μια κατάσταση «αορατότητας». Είναι εκεί, αλλά υπάρχει πέρα ​​από το πεδίο της καθημερινής ζωής. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν γιατί οι δυνάμεις των Η.Π.Α. βρίσκονται στο Αφγανιστάν, απλώς ότι βρίσκονται εκεί «αγωνιζόμενοι εναντίον των τρομοκρατών».
Τον Μάιο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιάννης Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι τα σημερινά επίπεδα των στρατευμάτων ανέρχονται σε 13.000, αλλά ορισμένοι σύμμαχοι ήταν πρόθυμοι να αυξήσουν τη συμβολή τους στο συνολικό αριθμό των δύναμεων. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, το ΝΑΤΟ άρχισε να ζητάει περισσότερους στρατιώτες και πιο συγκεκριμένα χιλιάδες ακόμα, προκειμένου να αυξηθεί η παρουσία στο Αφγανιστάν, με την τρομοκρατία να χρησιμοποιείται ξανά ως δικαιολογία. Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν και μονομερώς προσπάθειες για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν, καθώς να στείλει 4.000 επιπλέον στρατεύματα στη χώρα, συμπληρώνοντας τα 8.400 που υπάρχουν ήδη εκεί.
Το 2009, ο Ομπάμα έφτασε τον εκπληκτικό αριθμό των 100.000 που εν τέλει αποσύρθηκαν αργότερα. Και σε αντίθεση με τον Ομπάμα, ο οποίος παραποίησε ψευδώς το ενδεχόμενο τερματισμού του πολέμου στο Αφγανιστάν, ο Τραμπ παρουσιάζεται πιο ειλικρινής καθώς δεν κάνει τέτοιες υποσχέσεις. Για τον Τραμπ, ή για να ακριβολογούμε για τους στρατηγούς του, η ιδέα να νικήσουμε μια νέα ομάδα τρομοκρατών, αυτή τη φορά το Daesh (ISIS), σημαίνει ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι σκληρός και απαραίτητος.
Ο Tραμπ, ο οποίος τώρα βασίζεται σε στρατιωτικούς εργολάβους, όπως ο ιδρυτής του Blackwater, Erik Prince, για να χαράξρι το μέλλον του ρόλου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, αναμφισβήτητα θα προωθήσει αυτόν τον πόλεμο σε άλλο επίπεδο ή ακόμα και στα χέρια μιας άλλης διοίκησης. Ο λαός του Αφγανιστάν, ο οποίος έχει υποφέρει τώρα από δεκαετίες πολέμου, θα είναι αυτός που πληρώνει το βαρύτερο κόστος. Κι όπως όλα δείχνουν, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, το ίδιο θα συμβεί και με το συριακό λαό, κρατώντας την παγκόσμια κοινότητα σε μία διαρκή κατάσταση συναγερμού.