Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Όσα λένε οι ναρκισσιστές και οι ψυχοπαθείς για να σας τρελάνουν


Σχετική εικόνα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν κάποιος που γνωρίζετε είναι ένας ναρκισσιστής ή ψυχοπαθής; Πώς να καταλάβετε τη διαφορά; Καταρχάς, όλοι οι ψυχοπαθείς είναι ναρκισσιστές αλλά δεν είναι όλοι οι ναρκισσιστές ψυχοπαθείς. Μπερδευτήκατε;

Ενώ υπάρχουν καθοριστικές ομοιότητες μεταξύ των δύο τύπων προσωπικότητας, τα κίνητρα πίσω από αυτό που κάνουν και λένε είναι διαφορετικά. Ο ψυχοπαθής θέλει να ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής σας, ενώ ο ναρκισσιστής θέλει να αφιερώσετε όλον το χρόνο και την προσοχή σας σε αυτόν. Ωστόσο, και οι δύο τύποι προσωπικότητας θα πουν παρόμοια πράγματα για να κάνουν αυτό που θέλουν.
Παρακάτω είναι 5 φράσεις που και οι δύο,ναρκισσιστές και ψυχοπαθείς θα κάνουν χρήση για να σας κάνουν να νιώθετε σαν να είστε τρελοί.
Μισώ το δράμα
Θα σας πω ότι μισούν το δράμα, αλλά σύντομα θα μάθετε ότι υπάρχει περισσότερο δράμα σε αυτούς από τον κάθε άλλον που έχετε γνωρίσει ποτέ. Στην αρχή, θα σας εξιδανικεύσουν πάνω από όλους τους άλλους και θα υμνούν την τέλεια χαλαρή φύση σας. Όμως, θυμηθείτε, είναι παθολογικοί ψεύτες, απατεώνες κατ’εξακολούθηση και αιώνια θύματα. Μετά από λίγο καιρό, αυτές οι ιδιότητες βγαίνουν στην επιφάνεια και θα σας προκαλέσουν τεράστια σύγχυση.
Κάθε φορά που θα αναφέρετε τις ανησυχίες ή την απογοήτευση σας, θα κηρύσσουν το μίσος τους για το δράμα και θα σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα για την αντίδραση σας στην φρικτή συμπεριφορά τους. Θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να είστε η βασίλισσα του δράματος ή ο βασιλιάς.
Είσαι …
…συμπλήρωσε το κενό. Τρελοί, διπολικοί, ζηλιάρηδες πικρόχολοι, ερωτευμένοι μαζί τους … ο κατάλογος συνεχίζεται. Η σχέση παίρνει την κατηφόρα όταν αρχίζουν τα ονόματα. Στην αρχή της σχέσης σας, θα σας πει ότι όλοι οι πρώην τους, συνάδελφοι και φίλοι είναι τρελοί, διπολικοί, ζηλιάρηδες ή ακόμα ερωτευμένοι μαζί τους.
Αλλά,θα διατηρήσει την επαφή με αυτούς τους ίδιους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας τους για να προκαλέσει χάος. Στη συνέχεια, θα σας ρίξει σε αυτό το ίδιο ‘τρελό σωρό’, και θα σε κάνει να νιώθεις ανασφαλής και με μειωμένη την αυτοεκτίμηση. Ενώ σας καταβάλει θα βρει δικαιολογία για τις τοξικές του συμπεριφορές.
Είσαι πάρα πολύ ευαίσθητη
Μετά από μία εβδομάδα επαίνων και κολακειών, θα σας αγνοήσει για ημέρες και θα περιμένει να αντιδράσετε. Όταν τελικά το κάνετε, θα σας κατηγορήσει ότι είστε ευαίσθητοι ή ανήμποροι. Θα σας προσβάλλει για να σας μειώσει και θα σας επικρίνει (μερικές φορές με πειράγματα / αστεία), σπρώχνοντας σας στα όρια έως ότου τελικά μιλήσετε.
Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσει τις αντιδράσεις σας για να σας κάνει να φαίνεστε τρελοί. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, μπορεί να μετατρέψει ένα πρόσωπο σε ένα χάος ανασφάλειας και αυτο-αμφιβολίας.
Με παρεξήγησες
Όλοι παρεξηγούμε κάποια πράγματα που οι άνθρωποι λένε από καιρό σε καιρό. Αλλά ο ναρκισσιστής και ο ψυχοπαθής θα πει σκόπιμα πράγματα που ξέρει ότι θα σας μπερδέψουν. ‘Όταν τελικά θα αντιδράσετε, θα το γυρίσει σε σας και θα σας κατηγορήσει για παρεξήγηση. Πολλές φορές θα πει ακόμη και ότι δεν το είπε ποτέ.
Λέει ή κάνει κάτι και στη συνέχεια σας κατηγορεί ότι παρερμηνεύσατε(ή αρνείται ότι έκανε ή είπε κάτι). Το γεγονός είναι ότι έχετε καταλάβει απολύτως τι είπε. Απλώς προσπαθεί να σας κάνει να αμφιβάλετε για τη λογική σας.
Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς εμένα
Αυτό είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα που όλοι οι ψυχοπαθείς και οι ναρκισσιστές θέλουν. Χρησιμοποιούν τις φράσεις και τις ενέργειες τους για να σας κάνουν να νιώθετε σαν να μην μπορείτε να επιβιώσετε χωρίς αυτούς.
Αλλά, δεν το κάνουν αυτό επειδή θέλουν μια υγιή σχέση μαζί σας. Αυτό που θέλουν είναι ο έλεγχος πάνω σας και μπορούν να σας ελέγχουν με το να σας κάνουν να νιώθετε σαν να είστε τρελοί. Μην τους αφήσετε να το καταφέρουν. Μπορείτε να επιβιώσετε και χωρίς αυτούς.