Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας προειδοποιεί: Η χημειοθεραπεία μπορεί να πυροδοτήσει τον καρκίνο


Επιστήμονες στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον δρ Γιώργο Καραγιάννη του Κολεγίου Ιατρικής Άλμπερτ Αϊστάιν στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης προειδοποιούν ότι, αν και η χημειοθεραπεία μπορεί να συρρικνώσει άμεσα τους όγκους, εντούτοις είναι δυνατό στη...
συνέχεια να επιδεινώσει τον καρκίνο εξαπλώνοντας τις μεταστάσεις στο σώμα του ασθενούς.
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Science Translational Medicine» έδειξε με ποιους βιολογικούς μηχανισμούς μπορεί η χημειοθεραπεία να γυρίσει μπούμερανγκ στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού.
Για τις επιπτώσεις της χημειοθεραπείας στο λεγόμενο μικροπεριβάλλον του όγκου της μετάστασης (ΤΜΕΜ) μελετήθηκαν 20 ασθενείς και πειραματόζωα – μελετώντας το ΤΜΕΜ οι γιατροί μπορούν να προβλέψουν εάν οι καρκίνοι θα γίνουν επιθετικοί και μεταστατικοί. Στο πλαίσιο της μελέτης αξιολογήθηκαν δύο διαφορετικά και ευρέως χρησιμοποιούμενα σχήματα, τα οποία όπως φάνηκε μπορούν όντως να αυξήσουν τις περιοχές ΤΜΕΜ και τα καρκινικά κύτταρα, τόσο στην κυκλοφορία του αίματος όσο και στους πνεύμονες.
Όπως δήλωσε ο Γιώργος Καραγιάννης χρειάζονται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να αναπτυχθούν φάρμακα που θα βελτιώνουν τα κλινικά οφέλη της χημειοθεραπείας. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, ώστε αν και εφόσον ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός εξάπλωσης του καρκίνου να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των όγκων.
Η ερευνητική ομάδα του Έλληνα επιστήμονα ήδη εξετάζει το κατά πόσο η χημειοθεραπεία μπορεί να «πυροδοτήσει» νέες μεταστάσεις και σε άλλες μορφές καρκίνου πέρα από εκείνον του μαστού. Ο δρ Γιώργος Καραγιάννης έχει ειδίκευση στους μοριακούς μηχανισμούς των μεταστάσεων του καρκίνου, και από το 2015 μέχρι σήμερα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής με αντικείμενο τη βιολογία του καρκίνου.
pontos-news.gr