Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Αποκαλύφθηκε το Γλυπτό του Ελληνα Μετανάστη στο Μόντρεαλ

ΕΙΜΑΣΤΕ Π Α Ν Τ Ο Υ!
Οι Έλληνες όπου κι αν πήγαιναν, ακόμη και στα νεώτερα χρόνια, πάντοτε εμπλούτιζαν την «Νέα Γή».
Άλλη μία απόδειξη, ότι η Ελλάδα βρίσκεται π α ν τ ο ύ, είναι η δημιουργία και η ανέγερση ενός σπουδαίου γλυπτού στό Μόντρεαλ, που απεικονίζει μία οικογένεια Ελλήνων μεταναστών, που μόλις έχει καταφθάσει στην μακρυνή ξένη χώρα.

«Γιορτάζουμε τα 375 χρόνια του Μόντρεαλ αλλά, τελικά, αυτός που κυρίως γιορτάζει είναι ο πολίτης.
Και αυτό το μνημείο συμβολίζει τον πολίτη.
Είμαστε ίσοι, είμαστε και διαφορετικοί.
Η ελληνική κοινότητα θεωρείται και είναι μέρος του ‘DNA’ αυτής εδώ της πόλεως», σημείωσε στην ομιλία του ο Δήμαρχος του Μόντρεαλ Ντενί Κοντέρ, εξυμνώντας τους Έλληνες μετανάστες για την προσφορά τους στον τόπο του.
Τον λόγο πήρε μεταξύ άλλων στην τελετή και ο Πρέσβης της Ελλάδος στον Καναδά, Γιώργος Μαρκαντωνάτος τονίζοντας:
«Οι Έλληνες μετανάστες έφτιαξαν μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στον Καναδά. Το άγαλμα αυτό συμβολίζει την ενότητα και τον ισχυρό δεσμό των Ελλήνων ομογενών με τους ομοεθνείς τους και την μητέρα πατρίδα».
Όλοι οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες της τελετής (Έλληνες και Καναδοί) αναφέρθηκαν στον ρόλο των Ελλήνων μεταναστών των προηγούμενων κυρίως δεκαετιών, που με μοναδικό τρόπο κατάφεραν παράλληλα να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία, αλλά και να μην χάσουν ούτε στιγμή την πραγματική τους ταυτότητα.
Αυτό εξ άλλου είναι και το δυνατό χαρακτηριστικό του Έλληνος.
Να θέλει να μαθαίνει στους άλλους, ακόμη και τους ξένους, όσα ήδη ξέρει, έζησε και διδάχθηκε.
Την ιστορία, τα έθιμά του και τον πολιτισμό του.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΤΕΛΕΤΗ, ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ ΒΡΟΧΕΡΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ.