Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!


Πλήθος κόσμου τίμησε σήμερα τη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν, πριν από 21 χρόνια, εν ψυχρώ από τον τουρκικό στρατό στη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης.

Το μνημόσυνο τους τελέστηκε χωροστατούντος του μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του υφυπουργού παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα, του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, της προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένης Θεοχάρους, του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ηλία Λεοντάρη, βουλευτών και του δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη.
Σε ομιλία του, ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, Σπύρος Σολωμού, ζήτησε «το αυτονόητο», όπως είπε, δηλαδή «ενεργοποίηση των ενταλμάτων σύλληψης των δολοφόνων για να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης».
Ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των δύο παλληκαριών στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και κατάθεση στεφάνων.
Στο κοιμητήριο κατέληξαν οι μοτοσικλετιστές της «Πρωτοβουλίας Ισαάκ και Σολωμού» οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τη μητέρα, την κόρη και την αδελφή του Τάσου Ισαάκ, πραγματοποίησαν από την Παρασκευή πορεία κατά μήκος της «νεκρής ζώνης».
Στο χώρο του κοιμητηρίου μεταφέρθηκε και η μοτοσικλέτα του Τάσου Ισαάκ με την οποία, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Πεττεμερίδης της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», είχε μεταβεί πριν από 21 χρόνια στο οδόφραγμα της Δερύνειας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φύγει από εκεί, αφού δολοφονήθηκε. «Η μοτοσικλέτα του Τάσου Ισαάκ αποτελεί φάρο για μας, είναι ένα σύμβολο αγώνα και προσπάθειας για την τελική δικαίωση της Κύπρου», είπε.
Ο κ. Πεττεμερίδης ανακοίνωσε ότι πρόθεση της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» είναι η κατασκευή ενός μνημείου. Μετά το τρισάγιο περίπου χίλιοι εκατό μοτοσικλετιστές από όλες τις πόλεις της Κύπρου μετέβησαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου ατένισαν από μακριά το χώρο της θυσίας των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την κόρη και τη μητέρα του Τάσου Ισαάκ και την αδελφή του Σολωμού Σολωμού, με τη συνοδεία εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών, εισήλθε μερικά μέτρα εντός της «νεκρής ζώνης» στη Δερύνεια, όπου κατέθεσε στεφάνια.

Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.


Κοιμητήριο Παραλίμνι

Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.


Μοτοσυκλέτα Τάσου Ισαάκ
Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.Φωτογραφία του χρήστη Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού.
Με συντροφιά τη μοτοσυκλέτα του Τάσου Ισαάκ, που πρώτη φορά ταξίδευε εκεί από τη μαύρη μέρα του Αυγούστου του 1996 και με τη σκέψη στον μάγκικο και ελεύθερο βρυχηθμό της, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού δεν αμέλησε και τόλμησε για ακόμα ένα χρόνο να παρέμβει για να υπενθυμίσει πως «αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους μπορεί να 'ναι κι από αίμα», πως οι φονιάδες κοιμούνται ανενόχλητοι, πως το νησί μας απαιτεί λαό για να παλέψει για τη λευτεριά του.
Με το πέρας του τρισαγίου στο κοιμητήριο του Παραλιμνίου, οι μοτοσυκλετιστές, χωρίς κομματικά και άλλα βαρίδια, με τον νου μόνο στους δύο ήρωες και στην κατεχόμενη Κύπρο, κατευθύνθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας που ετοιμάζεται να μετατραπεί σε απλό χώρο διέλευσης τουριστών. Εκεί, παρουσία της κόρης του Τάσου Ισαάκ, Αναστασίας, έδωσαν υπόσχεση αγώνα, αντίστασης και αξιοπρέπειας, αποτίοντες φόρο τιμής στους λεβέντες της Αμμοχώστου που χάθηκαν τόσο άδικα πριν 21 χρόνια. Χωρίς φλυαρίες, με τους στίχους των ποιητών να δονούν τη βαριά ατμόσφαιρα, οι εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές κοίταξαν ξανά την κατεχόμενη πόλη του Ευαγόρα και σφίγγοντας τις γροθιές τους απέδειξαν πως κάποιοι δεν ξεχνούν σε τούτο τον τόπο.
Ανήμερα της τουρκικής εισβολής στον Καραβά και στη Λάπηθο, 6 Αυγούστου, οι μοτοσυκλετιστές ολοκλήρωσαν το επίπονο οδοιπορικό που ξεκίνησε την Παρασκευή 4 Αυγούστου από την Πάφο. 
Και με τη συμμετοχή 1000 και πλέον μοτοσυκλετιστών υπογράμμισαν την ανάγκη του κυπριακού Ελληνισμού για ανάσταση, ελευθερία και δικαιοσύνη. Κουβαλώντας μόνο τις παρακαταθήκες του Τάσου και του Σολή, τους οποίους κατά τον ποιητή «ανοίξαν το τραντάφυλλον τζι εβκάλαν τους που μέσα», οι εκ φύσεως ανέγγιχτοι μοτοσυκλετιστές υπέγραψαν την ιστορική μνήμη, στάθηκαν ξανά απέναντι στη λήθη και επέμειναν πως θα έρθει μια μέρα που θα μπορούν να διακινηθούν ελεύθεροι από την Κερύνεια ως την Αμμόχωστο, από τον Ακάμα ως την Καρπασία. 
Όπως το ήθελε ο Τάσος και ο Σολωμός. Όπως το θέλει η ιστορική μας συνέχεια.