Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Kινητικότητα στο ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων.



O νέος πρωθυπουργός των Σκοπίων ο σοσιαλδημοκράτης Zoran Zaev εκδήλωσε τη θέλησή του ήφδη από την εκλογή του στις αρχές Ιούνη για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας της χώρας του με την Αθήνα και τέθηκε  ένα χρονοδιάγραμμα διακρατικών συνατήσεων .

Στις συνομιλίες τα ονόματα  που ακούγονται είναι « Βόρεια Μακεδονία », « Nέα Μακεδονία » ή ακόμη και Μακεδονία « Vardarska », από το όνομα του ποταμού που διασχίζει τη χώρα  αλλά επίσης και ο όρος Ελληνική Μακεδονία υπό τ΄όνομα Αξιός.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη κάνει τις προτάσεις της.Περιμένει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ν΄ανοίξει τα χαρτιά της. Το 2007 η κυβέρνηση της εποχής είχε προτείνει  « έναν όρο με γεωγραφικό πρόθεμα ».
O σκοπιανός ΥΠΕΞ Nikola Dimitrov ήταν στην Αθήνα στις 14 Ιούνη και ο έλληνας ομόλογός του Nikos Kotzias θα πάει στα Σκόπια στο τέλος Αυγούστου.
Υπάρχει μια « κάποια κινητοποίηση « , σημειώνει μια διπλωματική πηγή που παρά το AFP, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν  « κάποια σημάδια » καλής θέλησης από τα Σκόπια. Αλλά θα πρέπει έκτοτε να  « περιμένουμε πράξεις ».
AFP Athenes‏ 7.8.17
dimpenews.com