Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Πόρισμα ΣΟΚ για το Μάτι: H εκκένωση θα μπορούσε να είχε γίνει μέσα σε 57 λεπτά – Απαξιεί το Μαξίμου να δώσει απάντηση!Σύμφωνα με το πόρισμα που έβγαλε ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης, η απομάκρυνση όλων των πολιτών στο Μάτι θα μπορούσε να είχε γίνει μέσα σε μόλις 57 λεπτά. Το στοιχείο αυτό λοιπόν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι 1,5 ώρα μετά το ξέσπασμά της στο Νέο Βουτζά, καταρρίπτει όλους τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς...

Τη θεωρία ότι «δεν θα μπορούσε να γίνει εκκένωση μιας πόλης 20.000 κατοίκων ούτε σε 1,5 ώρα, ούτε σε πέντε, ίσως ούτε σε ένα 24ωρο», διατύπωσαν κυβέρνηση και πυροσβεστική στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε τρεις ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά.
Ήταν η χαρακτηριστική φράση με την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλυψε τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής και ισχυροποίησε το συγκεκριμένο επιχείρημα –ένα επιχείρημα πίσω από το οποίο η κυβέρνηση θέλησε να κρύψει τις ευθύνες της για το χαμό 99 πολιτών.
Κυβέρνηση για φονική πυρκαγιά : Δεν υπήρχε χρόνος για εκκένωση
Κι ενώ δημοσιεύεται αυτό το πόρισμα – βόμβα του ειδικού επιστήμονα που ανατρέπει όλα τα έως τώρα δεδομένα και ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου απαξιεί να δώσει μια απάντηση. Αντιθέτως, με περισσό θράσος διαρρέει ότι σήμερα για ακόμη μια φορά κλιμάκιο υπουργών επισκέφθηκε το Μάτι για να κάνει εκτενή ενημέρωση των κατοίκων για την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, τα επιδόματα κλπ.
Το κλιμάκιο των υπουργών που επισκέφθηκαν το Μάτι την Τετάρτη ήταν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος.
Οι υπουργοί άκουσαν τις διαμαρτυρίες των πυρόπληκτων, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη δεν έχουν λάβει το πρώτο έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ (!), αλλά προσπάθησαν να τους καθησυχάσουν, να πετάξουν το μπαλάκι της ευθύνης για τις καθυστερήσεις στους Δήμους και για ακόμη μια φορά να παινευτούν ότι η κυβέρνηση τα έχει όλα καλώς καμωμένα.
Συγκεκριμένα, την ώρα που οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για τη γραφειοκρατία, καθώς πρέπει να πηγαίνουν αυτοπροσώπως στην εφορία για να κάνουν τις δηλώσεις απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, ή επειδή υπάρχει ακόμη πρόβλημα με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στους δημόσιους χώρους- ειδικά στον Δήμο Μαραθώνα-, ή για το γεγονός ότι δεν έχουν πάρει ακόμη το πρώτο έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ, το κλιμάκιο των υπουργών τόνιζε από την πλευρά του, για παράδειγμα, ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα τοξικά από την πυρκαγιά, ούτε έχει παρατηρηθεί μόλυνση στη θάλασσα…
Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση με τα επιδόματα, ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για «σύγχυση, γιατί πραγματικά οι παροχές που προβλέπονται για τους πληγέντες είναι πολλές». Σημείωσε ότι το πρώτο που είχε προβλεφθεί και δεν υπήρχε στο παρελθόν σε άλλες φυσικές καταστροφές, με εξαίρεση τις πλημμύρες στη Μάνδρα, ήταν ένα έκτακτο βοήθημα 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση και τόνισε ότι αυτά στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν δοθεί και κάποιοι που δεν το έχουν λάβει είναι επειδή κάποια στοιχεία τους στο Ε1, στο Ε2 ή στο Ε9 δεν είναι συμπληρωμένα ή υπάρχουν συνιδιοκτήτες…
Σχετικά με το πρώτο βοήθημα των 586 ευρώ και της οικοσκευής, ο κ. Σπίρτζης έριξε το «μπαλάκι» των ευθυνών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι «οι απαραίτητες ενέργειες από το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν γίνει. Τα χρήματα έχουν δοθεί στους δήμους, εμείς τους βοηθήσαμε για να τους δώσουμε τα στοιχεία από τις αυτοψίες, που είχε κάνει το υπουργείο Υποδομών για να διευκολύνουμε αυτές τις διαδικασίες. Επομένως, είναι φαντάζομαι στη φάση οι δήμοι να προχωρήσουν και να δώσουν αυτά τα χρήματα»…
Αλλά και πέραν αυτών των δικαιολογιών για το γεγονός ότι οι πυρόπληκτοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ίσως το πιο εξοργιστικό είναι ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει μετ’ επιτάσεως ότι τα έχει κάνει όλα όπως έπρεπε, πως έχει διαχειριστεί την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης κάλεσε όποιον θέλει, να συγκρίνει μια φυσική καταστροφή του παρελθόντος, «ακόμη και των δικών μας κυβερνήσεων και να τη συγκρίνουμε με την ταχύτητα και τον τρόπο που έχουμε λειτουργήσει στη συγκεκριμένη καταστροφή. Θέλαμε κατ’ ελάχιστο τέσσερις μήνες, όπως χρειάστηκαν τρεις μήνες στη φυσική καταστροφή, στην πλημμύρα, που είχαμε πρόσφατα. Στο παρελθόν θέλαμε επτά μήνες για να βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση που οριοθετούσε την περιοχή, που προέβλεπε τον προϋπολογισμό και τώρα κάναμε μιάμιση εβδομάδα».
Κι όλα αυτά ειπώθηκαν την ημέρα που στη δημοσιότητα έρχεται το πόρισμα που σοκάρει το πανελλήνιο, καθώς η αλήθεια είναι αμείλικτη για την κυβέρνηση: Οι άνθρωποι που κάηκαν ή πνίγηκαν στο Μάτι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, αν δινόταν η εντολή εκκένωσης του οικισμού. Οι πολίτες θα χρειάζονταν 57 λεπτά με τα πόδια να φθάσουν ασφαλείς στην ακτή. Αλλά η κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει, ότι δεν καταλαβαίνει και φυσικά αρνείται να παραδεχθεί τα λάθη και τις παραλείψεις της και να ζητήσει έστω και αυτήν τη στιγμή μια συγγνώμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com